Re5pect Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Siema, nie dawno kupiłem połowę kompa którego zamierzałem od dłuższego czasu kupić. Druga połowa dojdzie mi w tym tygodniu, ale dzisiaj naszło mnie coś żeby zainstalować coś innego niż Pirackiego Win 8.1 z torrentów. Kiedyś przed zakupem myślałem nad DreamOS który jest w modyfikacjach 7, dzisiaj na starym kompie którego też dzisiaj sprzedałem zainstalowałem Windows NeXT też w jest w modyfikacjach 7. Z DreamOS nie korzystałem a z NeXT tylko tyle że instalowałem sterowniki więc mało wiem o tych systemach, czy są optymalne, wydajne i czy mają wsparcia tez nie wiem.Specyfikacje mojego kompa znajdziecie tutaj : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Stwierdziłem że lepiej jak wkleję tak link ze wszystkimi podzespołami niż wypisze je wam pojedynczo (dochodzi też chłodzenie na procesor Fortis 3 v2 ale to niezbyt potrzebne ) Komputer będzie mi służył do grania w gry (CS:GO - dlatego że jako tako jestem esportowcem ale to nie ważne, BF4, H1Z1 itp itd) ale tez do jakiegoś nagrywania i streamowania. Szukam systemu który będzie optymalny i wydajny ale tez będzie miał wsparcia ze wszystkimi programami typu Sony Vegas, OBS, Action itp itd, Liczę też na wsparcie takiego typu jak ma Windows NeXT że ma wgrany HWmonitor w system i jest on dostępny pod PPM. Prosiłbym o pomoc jaki system instalować na tą jednostkę Jeżeli macie pytania to śmiało zadawajcie
C9S Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 link do morele nie działa a co do systemu polecam windows 10 pro (ściągniesz ze strony microsoftu) 10 nie musisz crakować aktywujesz legalnie jako insider + skrypty od m4s [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a i programy pod ppm też możesz dodać robiąc prosty wpis do rejestru
MadDragory Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Cześć, Link nie działa . Windows 7 Pro x64 czysty od @Mr.T + skrypt od @m4s .
Re5pect Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 link do morele nie działa a co do systemu polecam windows 10 pro (ściągniesz ze strony microsoftu) 10 nie musisz crakować aktywujesz legalnie jako insider + skrypty od m4s [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a i programy pod ppm też możesz dodać robiąc prosty wpis do rejestru Cześć, Link nie działa . Windows 7 Pro x64 czysty od @Mr.T + skrypt od @m4s . Link działa tylko jak na niego klikniecie to musicie link sprawdzić bo mi końcówka sie nie zgadzała (wpiszcie sobie morele.net i doklejcie to: /inventory/info/moDtSH/ )
Gość Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Link nie działa nawet jak sam wkleiłem a co do systemów to wybierz sobie jaki chcesz czysty 7/8.1/10 Co do 10 to użyj ShutUp10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do wyłączenia windows update telemetrii itp A do wyczyszczenia systemu ze zbędnych apek użyj DISM++ jest w dziale niezbędnik chyba to tyle
Re5pect Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Link nie działa nawet jak sam wkleiłem a co do systemów to wybierz sobie jaki chcesz czysty 7/8.1/10 Co do 10 to użyj ShutUp10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do wyłączenia windows update telemetrii itp A do wyczyszczenia systemu ze zbędnych apek użyj DISM++ jest w dziale niezbędnik chyba to tyle Nie wiem dlaczego wam nie działa :/ mi normalnie pokazuje cały koszyk. Co do tych czystych systemów to skąd je wziąć ? i który najlepiej ? zastanawiam się albo nad 7 albo 10 ale sam nie wiem który lepiej :/ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Z tym configiem to tylko Windows 10 Masz tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Reszta instrukcji u góry a w tym ShutUP10 wyłącz co chcesz oprócz dwóch ostatnich opcji w lockscreen
Re5pect Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Z tym configiem to tylko Windows 10 Masz tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Reszta instrukcji u góry a w tym ShutUP10 wyłącz co chcesz oprócz dwóch ostatnich opcji w lockscreen Okej, dzięki za poradę a co do tego ShutUP10 i DISM++ to to są takie zwykłe programy które normalnie instaluje czy jak to z tym wygląda ? sorry że takie pytania zadaje ale jestem w tym kompletnie zielony i nie ogarniam :/ i też powiedz mi co i jak tam powyłączać i co tam robić bo tez nie wiem a nie chce czegoś sp********ć :/
kamiryna Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 nie lepiej krajanke dyszki jak tu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] osobiście używam tej extreme 3 bo nie ma sensu formatować na nowszą bo wszystko bangla pif paf z palca. to już sam zdecydujesz co jest lepsze, mniejsze zużycie ramu i ogólnie płynniejsza praca, wraz z pełnym wspieraniem programów które ci są potrzebne, czy zbędne kafelki czy też sklepy m$ które mi i większości są zbędne? użytkowany system na starym Q6600 wykręconym z 2.4 do 3.2ghz (da się więcej ale nie ma sensu) 4gb ram 1333mhz i stary ale to na prawde stary dysk od laptopa 500gb i wszystko śmiga aż miło (według ASC czas bootowania do pełnego załadowania systemu i programów to 30 sekund u mnie) Najlepiej tuż po instalacji czystej windy, pobrać program ADVANCED SYSTEMCARE PRO 10/11 (11 chyba jeszcze nie ma, ale jest to kwestia czasu bo update idą jak burza) który pilnuje ci komputer w tle, no ogólnie spoko program który ma mnóstwo zastosowań w jednym. (defragmentacje rejestru/dysku itd, aktualizacja sterowników, własny bit defender i wiele innego dobra dla twojego komputerka) szczerze to win7 next sam użytkowałem ale moim skromniutkim zdaniem owe win10 które Ci podałem ma to wszystko a nawet więcej od wyżej wymienionej siódemki. troche się rozpisałem ale myślę, że nie będziesz miał kłopotu w wyborze systemu, tymbardziej że win7 instalka zajmuje więcej niż instalka win10 i w dodatku win10 przewyższa tym, że jest po prostu szybsza no. (tak tak, wiele opinii na ten temat czy jest szybsza.. no ale gta 5 na tak starym sprzęcie chodzi, a na win7 nie było mowy nawet o intro tej gry bo wywalało) a do streamowania czy nagrywania polecam Ci funkcje od nvidia czy radeona, bo nie wieem co za karte masz, bo link nie działa.. U nvidii jest to shadowplay, który normalnie nic ani kszty nie zżera procesora czy ramu, nie odczuwasz nawet jak nagrywa, bo nagrywa płynnie, a komputer nawet nie zdaje sobie wysiłku z tego. a u radeona jest plays.tv którego nigdy nie używałem więc nie powiem nic o tym programie. Tak czy siak, najlepiej u ciebie by było zainstalować win10 syto okrojoną które podałem wyżej. Okej, dzięki za poradę a co do tego ShutUP10 i DISM++ to to są takie zwykłe programy które normalnie instaluje czy jak to z tym wygląda ? sorry że takie pytania zadaje ale jestem w tym kompletnie zielony i nie ogarniam :/ i też powiedz mi co i jak tam powyłączać i co tam robić bo tez nie wiem a nie chce czegoś sp********ć :/ jak nie chcesz nic spi****lić to nie ruszaj się za jakieś grubsze akcje, tylko wejdź w któryś z linków u mnie, nagraj bootowalny pendrive czy dvd i normalnie zainstaluj system jak powinno się to robić i nie musisz instalować dodatkowych rzeczy, żeby system Ci się nie sypał czy działa prawidłowo bo już tam masz wszystko zaimplementowane.
C9S Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 win 10 masz na stronie microsoftu; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 nie lepiej krajanke dyszki jak tu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] osobiście używam tej extreme 3 bo nie ma sensu formatować na nowszą bo wszystko bangla pif paf z palca. to już sam zdecydujesz co jest lepsze, mniejsze zużycie ramu i ogólnie płynniejsza praca, wraz z pełnym wspieraniem programów które ci są potrzebne, czy zbędne kafelki czy też sklepy m$ które mi i większości są zbędne? użytkowany system na starym Q6600 wykręconym z 2.4 do 3.2ghz (da się więcej ale nie ma sensu) 4gb ram 1333mhz i stary ale to na prawde stary dysk od laptopa 500gb i wszystko śmiga aż miło (według ASC czas bootowania do pełnego załadowania systemu i programów to 30 sekund u mnie) Najlepiej tuż po instalacji czystej windy, pobrać program ADVANCED SYSTEMCARE PRO 10/11 (11 chyba jeszcze nie ma, ale jest to kwestia czasu bo update idą jak burza) który pilnuje ci komputer w tle, no ogólnie spoko program który ma mnóstwo zastosowań w jednym. (defragmentacje rejestru/dysku itd, aktualizacja sterowników, własny bit defender i wiele innego dobra dla twojego komputerka) szczerze to win7 next sam użytkowałem ale moim skromniutkim zdaniem owe win10 które Ci podałem ma to wszystko a nawet więcej od wyżej wymienionej siódemki. troche się rozpisałem ale myślę, że nie będziesz miał kłopotu w wyborze systemu, tymbardziej że win7 instalka zajmuje więcej niż instalka win10 i w dodatku win10 przewyższa tym, że jest po prostu szybsza no. (tak tak, wiele opinii na ten temat czy jest szybsza.. no ale gta 5 na tak starym sprzęcie chodzi, a na win7 nie było mowy nawet o intro tej gry bo wywalało) a do streamowania czy nagrywania polecam Ci funkcje od nvidia czy radeona, bo nie wieem co za karte masz, bo link nie działa.. U nvidii jest to shadowplay, który normalnie nic ani kszty nie zżera procesora czy ramu, nie odczuwasz nawet jak nagrywa, bo nagrywa płynnie, a komputer nawet nie zdaje sobie wysiłku z tego. a u radeona jest plays.tv którego nigdy nie używałem więc nie powiem nic o tym programie. Tak czy siak, najlepiej u ciebie by było zainstalować win10 syto okrojoną które podałem wyżej. jak nie chcesz nic sp********ć to nie ruszaj się za jakieś grubsze akcje, tylko wejdź w któryś z linków u mnie, nagraj bootowalny pendrive czy dvd i normalnie zainstaluj system jak powinno się to robić i nie musisz instalować dodatkowych rzeczy, żeby system Ci się nie sypał czy działa prawidłowo bo już tam masz wszystko zaimplementowane. Co ma spier** jak te programiki są bez instalacji i jeśli gość ogarnia angielski to nic w ShutUP10 nie zepsuje bo może odkręcić a DISM++ nie musi używać jak nie chce Co do modyfikacji prawda prościej jest zainstalować ale jak mnie nauczyło doświadczenie jest to bez sensu na mocniejszym sprzęcie a i u niektórych w tym u mnie wywalało błąd
Re5pect Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Co ma spier** jak te programiki są bez instalacji i jeśli gość ogarnia angielski to nic w ShutUP10 nie zepsuje bo może odkręcić a DISM++ nie musi używać jak nie chce Co do modyfikacji prawda prościej jest zainstalować ale jak mnie nauczyło doświadczenie jest to bez sensu na mocniejszym sprzęcie a i u niektórych w tym u mnie wywalało błąd nie lepiej krajanke dyszki jak tu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] osobiście używam tej extreme 3 bo nie ma sensu formatować na nowszą bo wszystko bangla pif paf z palca. to już sam zdecydujesz co jest lepsze, mniejsze zużycie ramu i ogólnie płynniejsza praca, wraz z pełnym wspieraniem programów które ci są potrzebne, czy zbędne kafelki czy też sklepy m$ które mi i większości są zbędne? użytkowany system na starym Q6600 wykręconym z 2.4 do 3.2ghz (da się więcej ale nie ma sensu) 4gb ram 1333mhz i stary ale to na prawde stary dysk od laptopa 500gb i wszystko śmiga aż miło (według ASC czas bootowania do pełnego załadowania systemu i programów to 30 sekund u mnie) Najlepiej tuż po instalacji czystej windy, pobrać program ADVANCED SYSTEMCARE PRO 10/11 (11 chyba jeszcze nie ma, ale jest to kwestia czasu bo update idą jak burza) który pilnuje ci komputer w tle, no ogólnie spoko program który ma mnóstwo zastosowań w jednym. (defragmentacje rejestru/dysku itd, aktualizacja sterowników, własny bit defender i wiele innego dobra dla twojego komputerka) szczerze to win7 next sam użytkowałem ale moim skromniutkim zdaniem owe win10 które Ci podałem ma to wszystko a nawet więcej od wyżej wymienionej siódemki. troche się rozpisałem ale myślę, że nie będziesz miał kłopotu w wyborze systemu, tymbardziej że win7 instalka zajmuje więcej niż instalka win10 i w dodatku win10 przewyższa tym, że jest po prostu szybsza no. (tak tak, wiele opinii na ten temat czy jest szybsza.. no ale gta 5 na tak starym sprzęcie chodzi, a na win7 nie było mowy nawet o intro tej gry bo wywalało) a do streamowania czy nagrywania polecam Ci funkcje od nvidia czy radeona, bo nie wieem co za karte masz, bo link nie działa.. U nvidii jest to shadowplay, który normalnie nic ani kszty nie zżera procesora czy ramu, nie odczuwasz nawet jak nagrywa, bo nagrywa płynnie, a komputer nawet nie zdaje sobie wysiłku z tego. a u radeona jest plays.tv którego nigdy nie używałem więc nie powiem nic o tym programie. Tak czy siak, najlepiej u ciebie by było zainstalować win10 syto okrojoną które podałem wyżej. jak nie chcesz nic sp********ć to nie ruszaj się za jakieś grubsze akcje, tylko wejdź w któryś z linków u mnie, nagraj bootowalny pendrive czy dvd i normalnie zainstaluj system jak powinno się to robić i nie musisz instalować dodatkowych rzeczy, żeby system Ci się nie sypał czy działa prawidłowo bo już tam masz wszystko zaimplementowane. Czym się różni ta 10 od TheStraight od kamiryna ? bo nie wiem którą brać teraz :/
Gość Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Czym się różni ta 10 od TheStraight od kamiryna ? bo nie wiem którą brać teraz :/ Ta z mojego linku to niemodyfikowana wersja a on ci dał mody kastraty =)
Re5pect Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Ta z mojego linku to niemodyfikowana wersja a on ci dał mody kastraty =) a ta twoja niezmodyfikowana wersja ma te Microsoftowe aktualizacje czy jest stała ? chodzi mi czy system będzie się aktualizował jak wyjdzie coś od microsoftu. I jeszcze jak możesz to powiedz mi co mi dadzą te programy co mówiłeś (ShutUP10 i DISM++) ?
kamiryna Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 a ta twoja niezmodyfikowana wersja ma te Microsoftowe aktualizacje czy jest stała ? chodzi mi czy system będzie się aktualizował jak wyjdzie coś od microsoftu. I jeszcze jak możesz to powiedz mi co mi dadzą te programy co mówiłeś (ShutUP10 i DISM++) ? Osobiscie gram tylko w cs go i lol, owy kastrat tak zwany spisuje sie bardzo dobrze, wywalone aktualizacje i inne badziewia bo to jedynie przeszkadza w komputerze do gier, musisz sie zastanowić czy potrzebne ci są kafelki i inne gówna od dyszki
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi