Smokk Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Po ostatniej aktualizacji zamykanie ma charakter uśpienia (tak na ok mi się wydaje, bo szybciej się wyłącza i uruchamia), niestety po uruchomieniu nie idać dysku i nagrywarki dvd i trzeba robić restart, problem występował wcześniej taki tylko z uśpieniem więc z niego nie kjorzystałem ale po aktualizacji zamykanie tak samo działa. Jak to naprawić i ci może być przyczyną? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Przejrzyj plany zasilania(również zaawansowane). Cytuj
Smokk Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Dokładnie gdzie ta opcja w systemie się znajduje? Cytuj
italo11 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Wpisujemy podany niżej ciąg klucza rejestru (lub kopiujemy i wklejamy do konsoli CMD)reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x000000013. Wciskamy Enter4. Restartujemy komputer 5. Cieszymy się nowo wykrytym napędem CD/DVD Spróbuj tego a napęd zobaczysz Cytuj
Smokk Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Jeżeli zrobie restart to bez wpisywania linijki pokaże się dysk i napęd (swoją drogą nie działa), więc to nie rozwiązuje problemu, myśle że nie da się tego rozwiązać bo dysk jak i napęd dvd są bardzo leciwe, kupowałem je w roku około 2004 więc problem może być spowodowany inną struktórą zasilania, swoją drogą ten dysk nie mógł być podpięty normalnie tylko poprzez przejściówke. Myśle że nie będzie działać uśpienie jak i szybkie zamykanie, start i zawsze nie będą się pokazywać. Chyba że macie inne pomysły. Cytuj
provectus Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 aktualizacja biosu i sprawdzenie wsparcia producenta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi