numerox Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam zainstalowałem sobie na nowym laptopie WINDOWS 8.1 PRO UEFI i podczas partycjonowania zrobiłem tak : C: OK 130 gb E:OK 400 GB D:OK 400 GB Windows 8.1 utworzył mi : 1) 350 MB Odzyskiwanie 2) 100 MB 3) 128 MB (Zastrzeżona) 4) OK 120 GB 5) OK 400 GB 6) OK 400 GB Systemik się pięknie zainstalował wchodzę w mój komputer a tam : DYSK C 136 GB i UWAGA DYSK F 97 MB !!!!! OK ALE GDZIE RESZTA DYSKÓW D I E PO 400 GB?? Cytuj
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 A formatowałeś te dyski w trakcie instalacji czy tylko usunąłeś stworzyłeś i dalej bo jeśli nie to wejdź w zarządzanie komputerem magazyn -> zarządzanie dyskami Tam prawym na te partycje i sformatuj je sobie Cytuj
numerox Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Podczas instalacji nie formatowałem ale chyba powinno być tak że jak się już winda zainstalował to w moim komputerze powinno dac się sformatować prawda (jeżeli nie mam racji popraw mnie ) A w moim przypadku w ogóle ich nie widać. Dzięki spróbuje zrobić tak jak mówisz. Cytuj
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Tak podałem ci sposób jak to zrobić jeśli nie formatowałeś to reszta ci sie nie pokaże dlatego masz tylko ten jeden dysk Lub jeśli nie znajdzie ci tak to poszukaj narzędzia administracyjne i resztę tak jak w 1 poście Cytuj
numerox Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zrobiłem tak jak mówisz i wszystko gra, tylko zamiast dysku E dałem B i D bo e nie było na liscie xd.Dzięki za pomoc temat rozwiązany Cytuj
VACek Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Partycja systemowa to max 100gb większa pojemność to bezsens, owszem w przypadku małych ssd systemową dajemy na cały dysk Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 zamiast dysku E dałem B i D bo e nie było na liscie Nie było na liście bo był zajęty przez napęd albo przez tą dodatkową partycję - trzeba najpierw zmienić literę na jakąś dalszą z alfabetu, a potem porządkować przydzielając litery od góry po kolei. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi