Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem , ale ma pytanie , mam zamiar przejść z windows na linux ,

w laptopie HP compaq 6730b , i nie wiem jaki wybrać , tyle tego jest że szok.

Laptop służy do przeglądania internetu , do filmów , do muzyki , do biura i do obróbki video i muzyki , NIE DO GIER.

Gdyby ktoś mi doradził jaki polski , a najlepiej darmowy Linux wybrać to byłoby super.

Pozdrawiam

Gość Devhost97
Opublikowano

Jaki procesor i ile RAMu ?

Jaki jest twój poziom zaawansowania w Linuxie?

Opublikowano

HP Compaq 6730b
Intel® Core2 Duo CPU T9400 @ 2.53GHz
Nazwa karty graficznej: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family
Zainstalowana pamięć: 4,00 GB

A poziom zaawansowania to początkujący

Gość Devhost97
Opublikowano

Proponuje Ubuntu MATE/Xubuntu.

Łatwy, dobrze przekonfigurowany w miarę lekki i gotowy do działania dla początkujących z najlepszym wsparciem.

Opublikowano

Proponuje Ubuntu MATE/Xubuntu.

Łatwy, dobrze przekonfigurowany w miarę lekki i gotowy do działania dla początkujących z najlepszym wsparciem.

A skąd takie coś pobrać ?

Są jakiś strony z tym tematem czy coś innego ?

Opublikowano (edytowane)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od koloru do wyboru [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez FAFAŁ
Opublikowano

Dzięki za namiary i odpowiedzi .

A takie pytanie jeszcze , ten Linux to po polsku ?

Tak jest i PL.

Wczoraj z ciekawości pobrałem i wypaliłem dla testów ubuntu-mate-14.04.2-LTS-desktop-i386

Nie musisz od razu instalować, możesz odpalić z płytki czy z pena jeśli wolisz i testować.

Gość Devhost97
Opublikowano

@Wili a specjalnie nie ściągłeś Ubuntu Mate 16.04 czy nie zauważyłeś że jest nowsza wersja ?

Opublikowano

@Wili a specjalnie nie ściągłeś Ubuntu Mate 16.04 czy nie zauważyłeś że jest nowsza wersja ?

Owszem pobrałem i ta nowsza wersję ale testowałem tą co napisałem bo ma mniejszy obraz ale myślę i tą nowszą przetestować na słabiutkim lapku.

Opublikowano

Z tego co testowałem był dobry ubuntu game pack ale i tak wole mageia bo korzysta najnowsze repozytory na peceta. Co do laptopa polecam tylko Linuxminta. Sprawdzone

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie