Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To dziwne co piszesz bo u mnie 10 chodzi szybciej od 8 i dużo szybciej startuje a miałem 8.1 więc wiem co mówię.Z tym że ja miałem normalną 8 bez modyfikacji.

@Adamiw

Bierz Win10 Profesional,na i3 będzie bardzo śmigał,zainstaluj najnowszą kompilacją Insider Preview.

Opublikowano

"Starzy" użytkownicy forum, a to takie rzeczy się licytujecie. Jak chcecie porównywać Win 8 do Win 10?

- Specyfika danego sprzętu i sterowników może odgrywać różnicę, ale nie bagatelną.

- Szybki start ta sama technologia więc różnica może być marginalna. Bez szybkiego startu na SSD różnica marginalna, z tym, że niestety Win 10 jest minimalnie wolniejszy od starszych systemów, ale 2-3 sekundy nie robi żadnej różnicy.

- Zużycie ram podobne, a i tak nie ma istotnego znaczenia dla szybkości systemu.

- Wydajność procesora, pamięci, dysku identyczna na każdym systemie.

- Działanie programów identyczne na każdym systemie.

- Wydajność karty graficznej może być różna ze względu na DX12 oraz na zastosowane sterowniki czy daną grę lub program - i to chyba jedyna różnica.

Tak, więc podsumowując spieranie się o szybszy system, lepszą przeglądarkę czy lepszego antywira jest bezcelowe i może wywołać tylko wojnę(bo jeden woli blondynkę przy kości, a drugi rudą szczupliznę). ;)

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie