franekfranek Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) czy ktos orientuje sie dlaczego po dodaniu do oryginalnego katalogu systemu android 4.2.2 z dzwonkami: /system/media/audio/ringtones/ pliku audio *.ogg czyli z rozszerzeniem, jest on nie rozpoznawalny przez system ? wszystki pozostałe pliki w tym katalogu posiadają również rozszerzenie *.ogg telefon acer v370 - system stockowy, ale z prawami root Edytowane 28 Listopada 2016 przez franekfranek
peerik Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 A nie łatwiej przez jakikolwiek menadżer plików czy choćby odtwarzać muzyki znaleźć ten plik, przetrzymać palcem i wybrać ustaw jako?
franekfranek Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 jedyny esplorator plikow jaki mam to SDmaid.. a w nim opcja przycisnij i przytrzymaj nie wyzwala w menu takiej mozliwosci zarowno w jednym jak i drugim folderze. dodam jeszcze, ze uprawnienia plikow systemowych i dodanych sa identyczne: -rw-r--r--
peerik Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 To zamiast bawić z folderem systemowym ustaw to z poziomu odtwarzacza albo innego menadżera plików. Albo zwyczajnie wklej do folderu "Ringtones" w pamięci telefonu i z poziomu ustawień będzie widoczny
franekfranek Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 no właśnie po dodaniu pliku do katalogu nie jest widoczny. pisałem o tym w pierwszym poście !
peerik Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Ty dodajesz do katalogu /system/media/audio/ringtones/ a ja nie mówie o tym tylko o folderze dostępnym z poziomu MTP, ścieżką będzie /storage/self/primary albo jakoś tak, główny katalog telefonu dostępny nawet bez root'a....
franekfranek Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 z tego co pamiętam dodawałem do obu.. zarówno systemowego, jak i jakiegoś drugiego... tak jakby utworzonego dodatkowo na karcie pamięci (tzw pamięci zewn) co dziwne, że przed rootem wszystko działało w opisany sposób. tak czy inaczej powoli zamierzam przeinstalować wszystko w tel w wrócić do stanu fabrycznego. zatem może sprawdzę jak to wszystko będzie wyglądać po czyszczeniu dzięki za sugestie, jak by nie było.
franekfranek Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) - usunąłem z wszelkich lokalizacji wcześniej dodane pliki dzwonków - podłączyłm smartfona do komputera jako urządzenie usb, zamiast urządzeniam mulimedialnego (być może dzięki temu się udało) wcześniej windows zgłaszał komunikat, że pliki przenoszone do smartfona podłączonego jako urządzenie multimdialne mogą byc niemożliwe do odczytania - przegrałem na nowo pliki i zmieniłem uprawnienia na identyczne z tymi, które były oruginalnymi systemowymi wszystko działa jak należy. ZAMYKAMY TEMAT. Edytowane 12 Października 2017 przez franekfranek
Rekomendowane odpowiedzi