Akavix Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Witam Mam problem z laptopem Samsung z Windowsem 8.1 zdazylo sie juz kilka razy ze sie sam wylaczyl tak jakby mu odciac zasilanie. zasilacz jest nowy. stary mial awarie. (System byl instalowany z plyty ISO nie przerabianej.) Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 A procesor lub karta graficzna się nie przegrzewa? Porób diagnostykę temp procesora i karty graficznej pod obciążeniem(na te dwie możliwości stawiam najbardziej), stabilności pamięci oraz dysku pod kątem błędów. Jak coś wiecej zauważysz to przydałby się pełen konfig sprzętu. Cytuj
Akavix Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 w google znalazlem tez taki przypadek z lapkiemlink ponizej:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Konfig: Samsung R580 I5 Intel 8GB DDR Karta Grafiki Nividia 340 1GB DDR Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 No i co z tego linku wynika? - chyba nic. Zrób te testy pod kątem przegrzewania. Cytuj
Akavix Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Screen z Dysku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Akavix Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Tu jest z Procka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
provectus Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 w w google znalazlem tez taki przypadek z lapkiemlink ponizej:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Konfig: Samsung R580 I5 Intel 8GB DDR Karta Grafiki Nividia 340 1GB DDR lapek nie wspiera w8 tylko w7 ma wsparcie...nie czytacie wsparcia... Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 No i peritus ma tu całkowitą rację, dlatego zawsze apeluję aby na dzień dobry napisać konfigurację sprzętową, bo człowiek się głowi, a to na nic - na tym lapku Win 7 to max i nie da sie tego przeskoczyć w żaden sposób - brak wsparcia ze strony Intela. Oczywiście ten sam problem może się pojawić również na Win 7, wtedy tak jak pisałem test temp proca: CoreTemp do pomiaru + Prime95 do obciązenia. Cytuj
provectus Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 No i peritus ma tu całkowitą rację, dlatego zawsze apeluję aby na dzień dobry napisać konfigurację sprzętową, bo człowiek się głowi, a to na nic - na tym lapku Win 7 to max i nie da sie tego przeskoczyć w żaden sposób - brak wsparcia ze strony Intela. Oczywiście ten sam problem może się pojawić również na Win 7, wtedy tak jak pisałem test temp proca: CoreTemp do pomiaru + Prime95 do obciązenia. napisałem propozycje by od razu nowy user miał do wypełnienia ankiete dotycząca sprzetu posiadanego, ale sprawa została przesunieta w czasie, a by to nam zaoszczędziło dużo kłopotów i czasu na rozwiazanie problemu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi