karol78 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Jest taki temat. Mam taką staroć,ktora jest na chodzie, chociaż budy nie ma. U mnie znalazł zastosowanie,i jest na chodzie Ale trzeba dobrać mu system. Szczegołw zastosowania nie będę opisywał, ale mogę powiedzieć że obciążony nie będzie. Raczej jego praca będzie polegała na czymś w rodzaju serwera. Ale nie do końca. Z racji takiej że mam wręcz miłe myśli o wersji systemu Windows XP Embedded,i taką chce mu dać. Ale nie wiem czy jest wersja dedykowana pod ten model,wraz z kompletem sterów. A jeśli nie to. Potrzebuje czystą wersję Windows XP Embedded do wypalenia na cd. Czytałem tu na forum o kastratach, no i nie mam nic przeciwko takiemu, ale ja muszę mieć stabilny system. Mam taki na terminalu hp i od roku chodzi bez wyłączania, nie licząc wyłączeń technicznych. Mogę ściągnąć wersje jak do mojego terminala, ale moim zdaniem to nie będzie działać. Mógł bym sam zrobić kastrata pod siebie z xp home,ale nie robiłem tego nigdy, i nie wiem jak sie zabrać do tego,by po finiszu było poprawnie.Windows XP Embedded. Typowy czysty.Taki bym mógł dodać swoje własne stery,tylko pod ten model pc Co do systemu dedykowanego, nie wiem gdzie taki można znaleźć pod ten model pc. Aktualnie ściągam coś z strony della, ale co to jest nie wiem.Jedyne chyba co wymagam, to musi mieć rdp jako klient przez lan,i udostępnianie wybranego folderu,oraz dostęp z hasłem i loginem, jak w każdym dedykowanym pod terminale hp.
annonying_anoni Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Xp sp2 bez patchy na niego.... Co to ma być za serwer ? Ewentualnie 2k z patchami
karol78 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Xp sp2 bez patchy na niego.... Co to ma być za serwer ? Ewentualnie 2k z patchami 2k to win 2000 jak kojarzę ,ale bez patchy ? nie kojarzę zwrotu. Czy to ma być serwer ? nie do końca . Ale na pewno będzie tyrał 24/7 ,będzie na nim tylko jeden program. Który wymaga direct X ,oraz wmp+ kodeki
annonying_anoni Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 2k to windows 2000 Jest na forum z wszystkimi patchami z wu Yyyyyyyyy co sie stało z moim tematem ? ja widze chielogrify lol .html sie posypał ? Już wszystko w normie Winsxs zrobił mirror na gdrive [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i chwała mu za to
karol78 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 No chwile poklikałem i poprawiłem text i czytam, bo nie wiem czy jest ok, ale widze ze gra. Mam gdzieś płyty z chyba win 2000. I nie jestem pewny, czy to system czy płyta z dodatkiem.
karol78 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Niestety jest to dodatek do NT Microsoft Windows NT 4.0 Workstation i Windows NT 4.0 Server Service Pack 4 Ale mam jeszcze cd z win2000, ale cóż bez klucza. Kiedyś był na budzie, ale poszła.
annonying_anoni Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Ale klucz to nie problem Jak coś na pw mogę dać
karol78 Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 A więc fanałowo siedzi w nim winposready2009.I co ciekawe. Zbiera sie szybciej niż win xph,a nawet pro. Winposready zajmuje okolo 1,4Gb na hdd, procek na okolo 20%,ram nie wiecej niz 200 przy 512 calosci. Więcej niz 512 ram nie da sie upchać,bios nie widzi wiecej. Gdy komp nie jest ruszany, procek spada do 4%,a ram wacha sie miedzy 150 a 200. Jak natroche zabytek,(prawdo podobnie)bez możliwosci aktualizacji bios-a,to nie jest zle. Do sprawdzania poczty moze być.
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi