BoGyyS Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Witam, Mam problem z włączenie trybu pełnoekranowego w Fifie 17 demo. Próbowałem chyba wszystkiego ale wole się upewnić. -zainstalowałem najnowsze sterowniki do kart graficznych -próbowałem naciskać klawisze prawy alt+enter -próbowałem naciskać klawisze ctr+alt+f11 -aktualizowałem do win 10 i działał tryb pełnoekranowy lecz zacinała mi się gra niemiłosiernie zresztą tak jak wszytkie gry które próbowałem grac na win 10... m.in. CS Proszę o pomoc co zrobić bo na win 8.1 najlepiej mi wszystko działa i nawet w trybie okna na wysokich lepiej mi chodzi niż na najniższych na win 10... Mój laptop to lenovo y50-70 wersja z 8 gb ramu, i7 z 2,6 GHz, i karta graficzna gtx960m
piosylant Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Możesz spróbować jeszcze: - lewy Alt + Enter; - PPM na skrót do gry -> Uruchom z procesorem graficznym Nvidia.
BoGyyS Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Dalej niestety nic ;/ ustawione w Nvidii juz mam też wszystko i wgl ;/
VACek Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 niech zgadne procesor z serii U a tak na serio: Moje dokumenty, fifa 17 Demo i otwórz w notatniku fifasetup: AUDIO_MIX_MODE = 2 CONFIG_APP_LOCALE = pl-PL CONTROLLER_DEFAULT = 0 FULLSCREEN = 1 --> to odpowiada za pełnoekranową gre 1 włączone, 0 wyłączone MSAA_LEVEL = 0 RENDERINGQUALITY = 0 RESOLUTIONHEIGHT = 900 -->to twoja rozdzielczość RESOLUTIONWIDTH = 1600 -->to twoja rozdzielczość VOICECHAT = 0 WAITFORVSYNC = 2 WINDOWTITLE = "WERSJA DEMO FIFA 17" po włączeniu fify chwile odczekaj pojawi się czarne tło w oknie a po chwili wskoczy na pełny ekran przynajmniej u mnie tak działa
BoGyyS Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 Powiem Ci ze sprobujee to zrobic A przy okazji sie spytam jakk to mozna wytlumaaczyc ze chlop na yt tez maa tego samego lapka ale chhodzi mu fifa na ultra na 60fps? Jak mi ledwo co na 20-30 fps chodzii przy srednich ustawieniach... Patrzac na menadzer zadan podczas gry to fifa ledwo co uzywa 20℅ procesoru... ;/ Chce wszystko wyjaasnic na demie 17 i zoobaczyyc czyy sie oplaca wgl kupowac pelna wersje
VACek Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 A przy okazji sie spytam jakk to mozna wytlumaaczyc ze chlop na yt tez maa tego samego lapka ale chhodzi mu fifa na ultra na 60fps? Jak mi ledwo co na 20-30 fps chodzii przy srednich ustawieniach... Nawet identyczny sprzęt sprzętowi nie równy, kwestia: - systemu - sterowników - aktualizacji biosu - zainstalowanych programów
BoGyyS Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 No i własnie sie przez to denerwuje, ze nawet na niskich mi tak ciezko chodzi ;/ a wszystko zaktualizowalem ;c a komp jest czysty bo przedwczoraj specjalnie go reinstalowalem calego i wgl ;/ A moze znasz jakies tricki ktore spowoduja wieksze uzycie procesora w danym programie czy cos ? Bo juz moze kij z tym oknem ale zeby byla chociaz grywalna fifaa ;c
VACek Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 sam mam lapka z i3 i gt720m i z tego co widzę fifa w meczach chodzi mi normalnie jedynie potrafią się przyciąć gierki treningowe
BoGyyS Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 w sumie na tych gierkach treningowych przycina, a podczas meczu to az tak tego nie widze, ale np z Alexem Hunterem to mi sie zacina nawet podczas meczuu ;/
VACek Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 Ja mam tak w ustawieniach i póki działa to nie zaczepiam
BoGyyS Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 ja mam na niskich i 30 fps i zacina... wszystko probuje nastawic na max wydajnosc i to nie pomagaa ;c
VACek Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 Ewentualnie inaczej rozumiemy kwestie zacinania się, ja wychowałem się na grach w 15fpsach więc "lagi" mi nie straszne
BoGyyS Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 tzn to jest takie spowolnione tempo itd ;c a jak chce uderzyc na bramke czy cos to jest zawiechaa
VACek Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 A to nie u mnie płynnie działa, aha ustawienia zasilania ustaw na wysoka wydajność
BoGyyS Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 tez juz dawno zrobione ;/ chyba dam moze do jakiegos informatyka i mi wszystko zaktualizuje jak potrzeba itd i zoptymalizuje go...
VACek Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 Zaktualizuj sterowniki driver boosterem, teoretycznie fifa wymaga 8gb ram ja grałem na 12 a obecnie na 16gb
BoGyyS Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2016 Mi sie wydaje ze to przez to ze tylko 20% procka jest uzywane a tamten na yt mial okolo 60% Jedyne wyjscie znalazlem zmienilem rozdzialke na 1360 x 768 smiga na stalych 30 fps na nizszych ;D ale zawsze cos duzo roznicy nie ma pod wzgledem graficznym w niskich czy w srednich i wgl ;P a wiadomo gra sie dla samej gry nie dla grafiki tymbardziej ze maja byc nowe tryby itd dzieki za proby ;D bede czesciej wpadal jak bede mial jakis problem z kompem Pozdrawiam!
VACek Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi