Skocz do zawartości

Problem pełnoekranowy w Fifie 17 na laptopie lenovo y50-70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z włączenie trybu pełnoekranowego w Fifie 17 demo.

Próbowałem chyba wszystkiego ale wole się upewnić.

-zainstalowałem najnowsze sterowniki do kart graficznych

-próbowałem naciskać klawisze prawy alt+enter

-próbowałem naciskać klawisze ctr+alt+f11

-aktualizowałem do win 10 i działał tryb pełnoekranowy lecz zacinała mi się gra niemiłosiernie zresztą tak jak wszytkie gry które próbowałem grac na win 10... m.in. CS

Proszę o pomoc co zrobić bo na win 8.1 najlepiej mi wszystko działa i nawet w trybie okna na wysokich lepiej mi chodzi niż na najniższych na win 10...

Mój laptop to lenovo y50-70

wersja z 8 gb ramu, i7 z 2,6 GHz, i karta graficzna gtx960m

Opublikowano

niech zgadne procesor z serii U :D

a tak na serio: Moje dokumenty, fifa 17 Demo i otwórz w notatniku fifasetup:

AUDIO_MIX_MODE = 2
CONFIG_APP_LOCALE = pl-PL
CONTROLLER_DEFAULT = 0
FULLSCREEN = 1 --> to odpowiada za pełnoekranową gre 1 włączone, 0 wyłączone
MSAA_LEVEL = 0
RENDERINGQUALITY = 0
RESOLUTIONHEIGHT = 900  -->to twoja rozdzielczość
RESOLUTIONWIDTH = 1600  -->to twoja rozdzielczość
VOICECHAT = 0
WAITFORVSYNC = 2
WINDOWTITLE = "WERSJA DEMO FIFA 17"

po włączeniu fify chwile odczekaj pojawi się czarne tło w oknie a po chwili wskoczy na pełny ekran przynajmniej u mnie tak działa
Opublikowano

Powiem Ci ze sprobujee to zrobic :)

A przy okazji sie spytam jakk to mozna wytlumaaczyc ze chlop na yt tez maa tego samego lapka ale chhodzi mu fifa na ultra na 60fps? Jak mi ledwo co na 20-30 fps chodzii przy srednich ustawieniach... Patrzac na menadzer zadan podczas gry to fifa ledwo co uzywa 20℅ procesoru... ;/ Chce wszystko wyjaasnic na demie 17 i zoobaczyyc czyy sie oplaca wgl kupowac pelna wersje

Opublikowano

A przy okazji sie spytam jakk to mozna wytlumaaczyc ze chlop na yt tez maa tego samego lapka ale chhodzi mu fifa na ultra na 60fps? Jak mi ledwo co na 20-30 fps chodzii przy srednich ustawieniach...

Nawet identyczny sprzęt sprzętowi nie równy, kwestia:

- systemu

- sterowników

- aktualizacji biosu

- zainstalowanych programów

Opublikowano

No i własnie sie przez to denerwuje, ze nawet na niskich mi tak ciezko chodzi ;/ a wszystko zaktualizowalem ;c a komp jest czysty bo przedwczoraj specjalnie go reinstalowalem calego i wgl ;/

A moze znasz jakies tricki ktore spowoduja wieksze uzycie procesora w danym programie czy cos ? Bo juz moze kij z tym oknem ale zeby byla chociaz grywalna fifaa ;c

Opublikowano

Mi sie wydaje ze to przez to ze tylko 20% procka jest uzywane a tamten na yt mial okolo 60%

Jedyne wyjscie znalazlem :D

zmienilem rozdzialke na 1360 x 768 :D

smiga na stalych 30 fps na nizszych ;D ale zawsze cos ;)

duzo roznicy nie ma pod wzgledem graficznym w niskich czy w srednich i wgl ;P a wiadomo gra sie dla samej gry nie dla grafiki ;) tymbardziej ze maja byc nowe tryby itd ;) dzieki za proby ;D bede czesciej wpadal jak bede mial jakis problem z kompem ;)

Pozdrawiam! :D

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie