Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jak w temacie - szukam szybkiego i stabilnego systemu pod mojego staruszka. Przeznaczenie laptopa: do wszystkiego oprócz gier. Zastanawiam się nad jakimś modem win 7 lub win 10 z tym, że chyba nie ma dostępnych sterowników pod dziesiątkę.

Specyfikacja:

Typ procesora    Mobile DualCore Intel Pentium T4500, 2300 MHz

Gniazdo DRAM nr 1    2 GB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Dysk twardy HDD WDC WD5000LPVX-22V0TT0

Typ kontrolera graficznego    Intel GMA 4500M

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Skoro nie grasz, sprawę sterowników załatwi driver booster

Kiedyś miałem dziesiątkę przez krótki czas ale były małe problemy z kartą graficzną i nawet driver booster nie pomógł :/

Opublikowano

A dokładnie ? :D Nie jestem obeznany w temacie :P

To taka okrojona wersja Win XP. Ale chyba w tym przypadku nie ma potrzeby schodzenia na okrojone XP owszem sprzęt nie jest pierwszej młodości ale chyba z  7 powinien sobie poradzić a na 100% poradzi sobie z pełnym XP. 

Opublikowano

Okej :) A jakieś konkretne propozycje moda win 7 ?

Czysty x32. Ale jak nie grasz w gry to najlepszym wyjściem jest wybranie Lubuntu 32bit 16.4.1 LTS - u mnie na słabszym laptopie na 5 kartach w przeglądarce i pare programów brało 500mb więc to naprawdę mało gdzie by windows brał z 1gb już 

Opublikowano

Okej :) A jakieś konkretne propozycje moda win 7 ?

Spróbuj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - instalowałem ten system na Laptopie z procesorem AMD Turion i 1GB RAM i chodził ok. Ewentualnie możesz się zdecydować na któryś z dwóch dostępnych przy nim bonusów nieco bardziej przyciętych. Tylko trzeba poczytać co i jak aby potem nie było problemu że czegoś nie ma. 

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Polecam spróbować któryś z tych dwóch :)

Opublikowano

Dokup 2GB RAM i instaluj normalny Win 7 x64 bez krojenia. Ta grafika zintegrowana ma natywne wsparcie sterowników tylko do Win 7 oraz z WU od MS do Win 8. Brak jakichkolwiek sterowników grafiki pod Win 8.1 i Win 10 stąd możliwe problemy, nie tylko z grafiką, ale i przegrzewaniem czy krótkim czasem pracy na baterii. Możesz pomysleć nad zmianą procesora na jakiś wyżej taktowany C2D oraz nad zmianą dysku na SSD, a laptop dostanie nowe życie. Jednak RAM najpotrzebniejszy.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :) Wypróbuję tą siódemkę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dam znać co i jak ;)

Mała zmiana planów :D Właśnie udało mi się dokupić 2 GB ram-u, czyli łącznie będę miał 4 GB. Stąd pytania:

1. RAM będę miał dopiero w na weekendzie ale żeby zaoszczędzić czasu chcę teraz zainstalować system x64 bitowy a później tylko dołożyć kość. To dobry pomysł ?

2. Jaki w związku z tym system wybrać. Zastanawiam się nad tymi dwoma :

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie