mmirek94 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Witam wszystkich. Jak w temacie - szukam szybkiego i stabilnego systemu pod mojego staruszka. Przeznaczenie laptopa: do wszystkiego oprócz gier. Zastanawiam się nad jakimś modem win 7 lub win 10 z tym, że chyba nie ma dostępnych sterowników pod dziesiątkę.Specyfikacja: Typ procesora Mobile DualCore Intel Pentium T4500, 2300 MHz Gniazdo DRAM nr 1 2 GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Dysk twardy HDD WDC WD5000LPVX-22V0TT0 Typ kontrolera graficznego Intel GMA 4500M Z góry dziękuję za pomoc
VACek Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 lub win 10 z tym, że chyba nie ma dostępnych sterowników pod dziesiątkę Skoro nie grasz, sprawę sterowników załatwi driver booster
mmirek94 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Skoro nie grasz, sprawę sterowników załatwi driver booster Kiedyś miałem dziesiątkę przez krótki czas ale były małe problemy z kartą graficzną i nawet driver booster nie pomógł :/
VACek Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Kiedyś Właśnie kiedyś, a kiedyś a teraz to trochę się pozmieniało
mmirek94 Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 5.1 lite A dokładnie ? Nie jestem obeznany w temacie
xkx Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 A dokładnie ? Nie jestem obeznany w temacie To taka okrojona wersja Win XP. Ale chyba w tym przypadku nie ma potrzeby schodzenia na okrojone XP owszem sprzęt nie jest pierwszej młodości ale chyba z 7 powinien sobie poradzić a na 100% poradzi sobie z pełnym XP.
mmirek94 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Okej A jakieś konkretne propozycje moda win 7 ?
gDirt Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Okej A jakieś konkretne propozycje moda win 7 ? Czysty x32. Ale jak nie grasz w gry to najlepszym wyjściem jest wybranie Lubuntu 32bit 16.4.1 LTS - u mnie na słabszym laptopie na 5 kartach w przeglądarce i pare programów brało 500mb więc to naprawdę mało gdzie by windows brał z 1gb już
xkx Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Okej A jakieś konkretne propozycje moda win 7 ? Spróbuj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - instalowałem ten system na Laptopie z procesorem AMD Turion i 1GB RAM i chodził ok. Ewentualnie możesz się zdecydować na któryś z dwóch dostępnych przy nim bonusów nieco bardziej przyciętych. Tylko trzeba poczytać co i jak aby potem nie było problemu że czegoś nie ma.
Gość Devhost97 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polecam spróbować któryś z tych dwóch
Nieobecny Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Dokup 2GB RAM i instaluj normalny Win 7 x64 bez krojenia. Ta grafika zintegrowana ma natywne wsparcie sterowników tylko do Win 7 oraz z WU od MS do Win 8. Brak jakichkolwiek sterowników grafiki pod Win 8.1 i Win 10 stąd możliwe problemy, nie tylko z grafiką, ale i przegrzewaniem czy krótkim czasem pracy na baterii. Możesz pomysleć nad zmianą procesora na jakiś wyżej taktowany C2D oraz nad zmianą dysku na SSD, a laptop dostanie nowe życie. Jednak RAM najpotrzebniejszy.
mmirek94 Opublikowano 27 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Dzięki za odpowiedzi Wypróbuję tą siódemkę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dam znać co i jak Mała zmiana planów Właśnie udało mi się dokupić 2 GB ram-u, czyli łącznie będę miał 4 GB. Stąd pytania: 1. RAM będę miał dopiero w na weekendzie ale żeby zaoszczędzić czasu chcę teraz zainstalować system x64 bitowy a później tylko dołożyć kość. To dobry pomysł ? 2. Jaki w związku z tym system wybrać. Zastanawiam się nad tymi dwoma : - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za wszystkie odpowiedzi
mmirek94 Opublikowano 27 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Dzięki A jeszcze pytanko - który wybrać ? - Home Basic (x64) - Home Premium (x64) - Professional (x64) - Professional VL (x64) - Ultimate (x64) - Enterprise (x64)
Nieobecny Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Ja ci polecam Pro. Aktywacja Loader by Daz.
mmirek94 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Jakieś uzasadnienie dlaczego akurat Pro będzie lepszy dla mnie ? Przepraszam ale się nie znam :/
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi