Skocz do zawartości

Strona startowa MSN w Chrome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od paru dni mam problem z  automatycznie otwierającym się Chrome i stroną startową MSN. Jako stronę startową mam ustawionego Twittera, a po włączeniu komputera i załadowaniu się systemu Windows, automatycznie otwiera się Chrome i strona MSN. Sprawdzałem w Chrome i nic tam nie ma, skanowałem komputer Kasperskim i Adwc i nic nie zostało wykryte. Już kiedyś miałem ten problem i nie pomógł nawet Malwarebytes. Ktoś miał podobny problem i jest mi w stanie pomóc? 

Opublikowano

No to może od początku. Trzymam Shift i naciskam prawy przycisk myszy i klikam właściwości. We właściwościach kolumna Element docelowy... Tak zrozumiałem. W tej kolumnie mam to co wkleiłem we wcześniejszym poście.

Załączam screena

Znalazłem też taki wpis na innym forum

Proszę o pomoc.

Po uruchomieniu przegladarki oprocz strony startowej (google) otwiera się również strona: "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" nastepnie przeładowuje się na "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]"  Adwclener nic nie wykrywa, dodam ze kiedy uruchamiam przegladarke jako administrator ta strona się nie pojawia, skanowałam komputer przez kaspersky IS 2015 i nic nie wykryło.

FRST: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
ADDITION: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Odpowiez

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Pisałem że sprawdzałem wszędzie i nie widzę żeby gdzieś pojawiał się MSN

Zauważyłem że komputer zużywa więcej pamięci RAM. Wcześniej w granicach 48-51, a teraz 66

Farbar Recovery Scan Tool 

FRST  - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Addition - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Shortcut - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]