HGO Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam. Od paru dni mam problem z automatycznie otwierającym się Chrome i stroną startową MSN. Jako stronę startową mam ustawionego Twittera, a po włączeniu komputera i załadowaniu się systemu Windows, automatycznie otwiera się Chrome i strona MSN. Sprawdzałem w Chrome i nic tam nie ma, skanowałem komputer Kasperskim i Adwc i nic nie zostało wykryte. Już kiedyś miałem ten problem i nie pomógł nawet Malwarebytes. Ktoś miał podobny problem i jest mi w stanie pomóc? Cytuj
stens Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jak uruchamiasz z skrótu to sprawdź go " Shift+ppm na skrót > właściwości i sprawdż "element docelowy" czy tam nie jest dopisany adres. Cytuj
HGO Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" O to chodziło? Cytuj
stens Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Nie chodzi o skrót na pasku Cytuj
HGO Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 No to może od początku. Trzymam Shift i naciskam prawy przycisk myszy i klikam właściwości. We właściwościach kolumna Element docelowy... Tak zrozumiałem. W tej kolumnie mam to co wkleiłem we wcześniejszym poście. Załączam screena Znalazłem też taki wpis na innym forum Proszę o pomoc. Po uruchomieniu przegladarki oprocz strony startowej (google) otwiera się również strona: "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" nastepnie przeładowuje się na "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" Adwclener nic nie wykrywa, dodam ze kiedy uruchamiam przegladarke jako administrator ta strona się nie pojawia, skanowałam komputer przez kaspersky IS 2015 i nic nie wykryło. FRST: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ADDITION: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Odpowiez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
stens Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 No czysto, a nie masz wpisanych dwóch stron startowych?. Cytuj
HGO Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Pisałem że sprawdzałem wszędzie i nie widzę żeby gdzieś pojawiał się MSN Zauważyłem że komputer zużywa więcej pamięci RAM. Wcześniej w granicach 48-51, a teraz 66 Farbar Recovery Scan Tool FRST - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Addition - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Shortcut - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi