Alcyruun Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Hej, mam asusa g750jz, po 3 latach stwierdziłem, że rezygnuję z 8, bo kolejne łatki coraz bardziej zmulają i zaśmiecają komputer.Chciałbym wrócić do win 7, bo w10 wciąż nie ma pełnego wsparcia dla tego sprzętu, sterowniki działają wybiórczo (zdarza się, że trzeba instalować po 2-3 razy sterowniki głośników, żeby nie skrzeczały), a poza tym chciałbym móc pograć w starsze gierki, które na win8.1 mi nie chodziły, lub chodziły z bugami - jak AoE 2 (nie hd), Beyond Good and Evil, Starmageddon 2:Project Freedom. Który win 7 wybrać? Próbowałem kilku jakiś czas temu na witrualnej maszynie, ale były na tyle okrojone, że część gierek nie chciała działać. A może jednak wybrać 10? Ostatni raz próbowałem jakieś pół roku temu, może się polepszyło.No i pytanie o ewentualny powrót na 8.1 - mam wersję OEM, czy jak zainstaluję np 7, również na OEM to będzie możliwość powrotu z poprzednim kluczem? Czy powinienem go gdzieś znaleźć i spisać? Specyfikacja: CPU: i7 quad @2.4 RAM: 16 GB GPU: Nvidia GTX 880m SSD: 256 GB HDD: 1 TB
VACek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A może jednak wybrać 10? Ostatni raz próbowałem jakieś pół roku temu, może się polepszyło. Polecam najnowszą w10 jest ogromna różnica względem tej z przed pół roku
Alcyruun Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 a jak tam ze starymi grami? o nowe i programy sie nie boje, ale z tymi juz na 8 mialem problem. i czy jesli raz aktywowalem 10 na swoim kompie to moge zainstalowac 10 na czysto czy muszę uaktualnić znowu przez WU i potem ewentualnie zrobic czysty instal? czy to jest opłacalne/sensowne?
Bogdan75 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jeśli już raz aktywowałeś 10 przez WU na swoim komputerze to teraz możesz instalować na czysto bez podawania klucza. Poczekaj jak będzie ISO z nowym update (podobno dzisiaj ma być) pobierz i instaluj.
VACek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Poczekaj jak będzie ISO z nowym update (podobno dzisiaj ma być) pobierz i instaluj. Nowe ISO co ma być to nic innego jak najnowszy insider co udostępniłem na forum czyli 14393 A co do starych gier chodzą normalnie
annonying_anoni Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 trzeba instalować po 2-3 razy sterowniki głośników, żeby nie skrzeczały Zablokuj aktualizację sterowników ,i będzie ok
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi