MrPawlos345 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam, udało mi się stworzyć recovery do mojego MyPhone Venum, ale na internecie nie ma romów na ten telefon. Chciałbym przeportować ROM, ale nie umiem. Robiłem z jakimś poradnikiem na internecie, ale albo jest czarny ekran, albo resetuje się przy logo myphone. Czy boot.img tez muszę przeportować, czy coś jeszcze? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Deal with it: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W skrócie: 1. Albo znajdujesz sprzętowo podobny telefon do Twojego i liczysz na szczęście (a nóż odpali -> ewentualnie robisz drobne edycje configów i odpala). 2. Albo znajdujesz źródła fabrycznego ROMu (którego MyPhone nie udostępnia, więc odpada) i portujesz robiąc cross-compile z e źródeł Cyana i fabrycznych. Innymi słowy - daj se Pan spokój Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Mam stock ROM na dysku. No i co teraz? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
deco164 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Z tym fonem będziesz miał ciężko. Najprościej jest portować ROM-y jesli na pokładzie masz procesor MediaTeka wtedy możesz portować bez problemów. Niestety twój procesor należy do dość nietypowych chyba nic nie zdziałasz w tym temacie na twoim miejscu bym odpuścił bo skończy to się jakimś brickiem Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Ale nic sie nie da zrobić? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
deco164 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Musisz poszukać jakiegoś ROM-u na identycznej platformie i próbować przeportować moze się uda musisz ze softu stockowego wyodrębnić pliki sterowników od dźwięku , wi-fi , bluetooth GPS itp poszukaj jakiś poradników na necie Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Znalazłem jakiś rom na telefony Spreadtrum Sc8830, ale jak go zainstaluję, to albo telefon się resetuje, albo zawiesza na logo. Nie dałbyś mi jakiegoś poradnika? Cytuj
deco164 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Musisz podmienić plik boot.img bądź ususnać go z ROMU na dobry początek. Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 A nie trzeba przyporować boot.img? Jak dam te ze stock ROM to wyświetla się logo myphone na krócej niż sekundę i reset i wchodzi do recovery. Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jakieś pomysły? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
peerik Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Nikt mnie chyba za to nie zabije, do modowania telefonów masz wszystko na xda, jak czegoś tam nie ma do danego modelu to nie istnieje. Z tym telefonem to już lepiej sobie odpuść Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No ale jak próbuje przeportować ROM kopiuje plik kernel boot.im i jakiś folder a system po logo się resetuje albo na logo zaczyna wibrować Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Znowu liczysz na to, że ktoś będzie Cię prowadził za rękę. Zrozum wreszcie, że kupiłeś chińskie badziewie nadające się tylko i wyłącznie do dzwonienia, żaden dedykowany ROM nie powstał i nie powstanie, pozostaje Ci jedynie portowanie z jego chińskiego odpowiednika, ale ten odpowiednik musisz sobie znaleźć sam. Nikt tutaj za Ciebie tego nie zrobi. Prosiłem, abyś podał pełny lsmod - nie zrobiłes tego, więc c=znajdź sobie model płyty głównej, której używa ten telefon i szukaj po modelu mobo. Proponuję zamknąć temat, bo wątek ROMów na to cudo został jak sądzę, wyczerpany. Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Razor dalem ci mój lsmod. Wlasnie znalazłem ROM i chce go przeportować ale jakiś błąd wyskakuje, pewnie coś źle przeportowałem i proszę o pomoc. Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 jakiś błąd wyskakuje kod błędu mamy sobie wymyśleć, czy go podasz ? pewnie coś źle przeportowałem To jest oczywiste. proszę o pomoc To tez w Twoim przypadku jest oczywiste. Razor dalem ci mój lsmod CO do lsmod'a, jest on niekompletny, albo nie odpaliłeś Terminal Emulatora jako root, albo ten telefon jest ułomny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MrPawlos345 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Wpisuje su i lsmod i wyskakuje to co napisałem w tamtym wątku. Do romu na podobny telefon wklejam boot.img i jakiś folder pakuje i albo telefon resetuje się albo włączają się wibracje Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi