Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, udało mi się stworzyć recovery do mojego MyPhone Venum, ale na internecie nie ma romów na ten telefon. Chciałbym przeportować ROM, ale nie umiem. Robiłem z jakimś poradnikiem na internecie, ale albo jest czarny ekran, albo resetuje się przy logo myphone. Czy boot.img tez muszę przeportować, czy coś jeszcze?

Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Deal with it:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W skrócie:

1. Albo znajdujesz sprzętowo podobny telefon do Twojego i liczysz na szczęście (a nóż odpali -> ewentualnie robisz drobne edycje configów i odpala).

2. Albo znajdujesz źródła fabrycznego ROMu (którego MyPhone nie udostępnia, więc odpada) i portujesz robiąc cross-compile z e źródeł Cyana i fabrycznych.

Innymi słowy - daj se Pan spokój :trollface:

Opublikowano

Z tym fonem będziesz miał ciężko. Najprościej jest portować ROM-y jesli na pokładzie masz procesor MediaTeka wtedy możesz portować bez problemów. Niestety twój procesor należy do dość nietypowych chyba nic nie zdziałasz w tym temacie na twoim miejscu bym odpuścił bo skończy to się jakimś brickiem

Opublikowano

Musisz poszukać jakiegoś ROM-u na identycznej platformie i próbować przeportować :) moze się uda :) musisz ze softu stockowego wyodrębnić pliki sterowników od dźwięku , wi-fi , bluetooth GPS itp poszukaj jakiś poradników na necie

Opublikowano

Znowu liczysz na to, że ktoś będzie Cię prowadził za rękę.

Zrozum wreszcie, że kupiłeś chińskie badziewie nadające się tylko i wyłącznie do dzwonienia, żaden dedykowany ROM nie powstał i nie powstanie, pozostaje Ci jedynie portowanie z jego chińskiego odpowiednika, ale ten odpowiednik musisz sobie znaleźć sam. Nikt tutaj za Ciebie tego nie zrobi. Prosiłem, abyś podał pełny lsmod - nie zrobiłes tego, więc c=znajdź sobie model płyty głównej, której używa ten telefon i szukaj po modelu mobo. 

Proponuję zamknąć temat, bo wątek ROMów na to cudo został jak sądzę, wyczerpany.

Opublikowano

jakiś błąd wyskakuje

kod błędu mamy sobie wymyśleć, czy go podasz ?

pewnie coś źle przeportowałem

To jest oczywiste.

proszę o pomoc

To tez w Twoim przypadku jest oczywiste.

Razor dalem ci mój lsmod

CO do lsmod'a, jest on niekompletny, albo nie odpaliłeś Terminal Emulatora jako root, albo ten telefon jest ułomny :L

Opublikowano

Wpisuje su i lsmod i wyskakuje to co napisałem w tamtym wątku. Do romu na podobny telefon wklejam boot.img i jakiś folder pakuje i albo telefon resetuje się albo włączają się wibracje

Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka