motokrzych Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam. Z góry przepraszam za zaśmiecanie jak napisałem tam, gdzie nie powinienem. Chyba dobrze teraz napisałem, więc mam ASUS X550C z windowsem 8 Nie mogę nigdzie znaleźć, jaką wersję mam systemu operacyjnego. Chcę nagrać go na SSD, żeby zadziałał mi klucz, który już zczytałem. czy mam jakoś przygotować specjalnie dysk SSD przed instalacją, czy tylko formatować jak zawsze system się stawia? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 A co tu napisałem?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I zainstaluj sobie od razu Win 8.1 - aktywuj swoim kluczem. Na SSD instaluje sie tak samo jak na HDD. Edit: Jak nie ma? - daj screena. Cytuj
motokrzych Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Nie ma tam nic napisanego. Może nie zauważyłem, ale daje zrzut. Może źle patrzę. Na 8.1 nie działają programy potrzebne na studia. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Masz wersje Core. Jaki program nie działa w Win 8.1? Cytuj
motokrzych Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Fluid sim 3.6 LOGO Matlab ponoć ma problemy skąd wiesz, że mam CORE? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 90% systemów sprzedawanych z komputerami to Core, gdyby był Pro byłaby o tym wzmianka na pewno. Jeśli te programy działają normalnie z Win 8, to będą też działały z Win 8.1 - zawsze masz jeszcze do dyspozycji uruchomienie jako administrator i w trybie zgodności ze starszą wersją systemu. Cytuj
motokrzych Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 rozumiem, ale jednak chyba pozostanę przy 8 Mam już na płytce te wszystkie edycje 8 i jak wybiorę pro, to klucz nie będzie się zgadzał? albo enterprice Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Nie będzie pasował - jak klucz do Core to tylko Core. Zastanów sie dobrze, po co aktualizować w razie czego do Win 8.1 jak można zrobić czystą instalację. Zajrzyj na stronę producenta lapka czy sa stery do Win 8.1 Cytuj
motokrzych Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 a cos sie dzieje jak aktualizuje? chyba na to samo wychodzi? Cytuj
LordVladek Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Taki mały offtop ale widzę że kolega chyba automatykę/mechatronikę studiuje Cytuj
motokrzych Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 a po czym poznałeś? Po nicku? Cytuj
LordVladek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nie, po programach których uruchomić nie możesz Cytuj
motokrzych Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 mhm. no mechatronika;)) Mam jeszcze jedno pytano. Napisaliście mi że mam pobrać win8 CORE. Ja widzę na stronce do pobrania win 8 pro/core. Czy to ten trzeba pobrać? Bo znajomy ponoć z tąd mi pobrał i jak włączałem kompa na SSD to mi się tylko włączał bios i w bootowaniu wybierałem że z płytki ale dalej włączał się tylko bios... może ktoś mi powie konkretnie który trzeba pobrać i w razie czego jak go nagrać na płytkę czy też na PENdrive? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi