Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam problem a mianowicie taki ,że gram sobie np. w najnowszego Tomb Raidera i co jakiś czas gra się zawiesza tak jakby ją ,,zamrażało'' ,podczas gry lubię sobie słuchać muzyki i muzyka dalej leci(nie zawiesza jej) ,więc efekt taki jakby to tylko tą grę ,,zamrażało''. Dodam też ,że gdy gram w Fife 14 nic takiego się nie dzieje. Moje pytanie brzmi czego to może być wina? Proszę nie pisać o temperaturach ,bo na Win7 nie miałem takiego efektu i proszę sobie darować posty typu ,,To zainstaluj sobie Win7''.

Z Góry Dzięki

Pozdrawiam

P.S. Na Windows 8 ten sam efekt.

Opublikowano

CPU :Intel Core 2 Duo T6600 2x 2.2 GHz

GPU :NVIDIA GTS 250M

RAM :3 GB Ram DDR3

HDD :320 GB WD

P.S. na Windows 8 miałem ten sam efekt w grze League of Legends.(Raczej wątpię żeby to była wina parametrów lapka)

Opublikowano

Wiesza sie calkowicie  np dzwiek  zostaje jakby wydluzony, lub dostajesz  blue screena? jezeli tak to wyrzuc wszystko od NVIDI i zainstaluj wersje z certifikatem zaczynajac od nizzjesz niz na tej co masz problem i zjezdzac w dół dopoki problem nie zniknie, mozliwe ze  gryza sie stery  AUDIO od nvidi np z  Realteakem sprawdz to jedno wyrzuc i testuj potem odwrotnie :).

Pzdr, 

W biosie pewnie nie masz wyboru karty AUDIO, wiec sadze ze wiona lezy w sterach audio od plyty i od nvidii.

Mój kolega mial pdoobny problem przy starcie LApka, wyły głosniki tak jakby scaigaly dzwiek z wbudowanego  mica, okazalo sie ze  ASUS jest taki szczodry i dorzuca kila sterow DYNAUDIO  itd, jezeli zainstalujesz oba  dodatki to wlasnie zaczyna sie buza dzwiekow, próboj i testu.

Zobacz tez w usługach, czy nie sa przypadkowo 2 usługi roznych dostawcow wlaczone jednoczesnie,  konkurencja tego nie wybacza :D :D.

Opublikowano

Oficjalne wymagania sprzętowe
  1. Procesor dwurdzeniowy (Core®2 Duo lub lepszy)
  2. Intel Core®2 Duo 1,8 GHz w przypadku systemu Windows® Vista SP1 / Windows® 7 / Windows® 8
  3. 2 GB pamięci RAM
  4. Karta graficzna ATI Radeon™ HD 3600, NVIDIA GeForce 6800 GT ze 256 MB pamięci Video RAM zgodna z DirectX® 9.0c lub równoważna (karta musi obsługiwać Shader Model 3.0 lub nowszy)
  5. Karta dźwiękowa zgodna z DirectX® 9.0c
  6. Szerokopasmowe połączenie Internetowe 512 kb/s lub szybsze do gry w sieci
  7. Mysz
  8. Klawiatura
  9. Uwaga: 16-bitowa głębia kolorów nie jest obsługiwana

Wymagany system operacyjny:

1. Windows® Vista, Windows® 7, Windows® 8

Uwaga: gra nie współpracuje z systemami Windows® 95, Windows® 98, Windows® 2000, Windows® ME, Windows NT® 4.0 ani Windows® XP.

Wymagane oprogramowanie:

1. DirectX® 9.0c

Wymagane miejsce na dysku:

1. 8 GB na instalację
  2. 1 GB na powtórki w folderze „Moje dokumenty”
  3. 12 GB na elementy pobierane

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

League of Legends:

Minimalne wymagania systemowe
2,5 GB wolnego miejsca 
2 GHz procesor 
Windows XP lub wyższy 
512 MB RAM 
Dowolna karta graficzna kompatybilna z DirectX 9.0

A efekt taki sam ? Dalej chcesz pisać ,że to wina hardware itp.? (Jakbyś przeczytał do końca temat byś wiedział ,że na Win7 nie było podobnych problemów)