Zbychu Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Witam panowie,potrzebuje sterów tych najważniejszych pod w/w sprzęt tak,aby sys działał jak trzeba. Dodam że na stronie Asusa nie ma wsparcia pod win 8.1 a co najwyżej w7. A że znudziła mi się trochę siódemka to zainstalowałem ósemke,i co najciekawsze działa stabilnie. Ale oczywiście nie wszytkie stery są na miejscu. Mam problem z odnalezieniem sterow pod PCI ale i reszta by się przydała,np chipset i wszystkie wskazane do prawidłowego działania systemu. Liczę na waszą pomoc w tej kwestii. Cytuj
renatan Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 ciekawe ile w tym prawdy ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zbychu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 ciekawe ile w tym prawdy ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Renatan o jakiej prawdzie mówisz? Co masz namyśli? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Jeszcze nie taki zły ten laptop - z 4GB ramu + SSD + mocniejszy procesor np T9800 lub T9900 da jeszcze radę i to całkiem przyzwoicie. Sterowniki do Win 8.1 x64: chipset: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] irst(pierwsza pozycja): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] vga NV: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wifi(pierwsza pozycja same sterowniki i to pobierz): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] audio: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lan: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] card reader: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub użyć tych ze strony Asus od Win 7 w trybie zgodności lub z pliku inf touchpad - powinien działać na wbudowanych w Win 8.1, jesli chcesz nowsze do Synaptics musisz podać ID sprzetu na pewno musisz zainstalować ATKACPI Driver ze strony Asus: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] reszta(camera, finger print, modem) powinna działać na wbudowanych w Win 8.1 - w razie czego pisz nie wiem czy będzie działał na wbudowanych bluetooth - tu jest enigmatyczny producent więc musisz podać ID sprzetu wifi do Win 7(pierwsza pozycja): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zbychu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Wiki dzięki za linki,zainstalowałem niektóre stery od w7 bez trybu zgodności i śmigają,a wcześniej próbowałem jakieś uniwersalne i nie chcialy się zainstalować. Sys stabilny,pobiera WU jak narazie,wiec czego chcieć więcej. We właściwościach komputera(sprzęt) nie ma już żadnych wykrzyknikow,wiec nie jest źle. Początkowo stery od PCI nie chcialy pójść,ale wrzuciłem od w7 i jest ok. Pytanko tylko czy konieczny jest tryb zgodności czy można normalnie instalować? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Możesz normalnie - jeśli przechodzi to OK. Jak nie przechodzi, to tryb zgodności. Jak to nie przechodzi, to ręcznie przez menedżer urządzeń jako aktualizację sterownika z pliku inf. Cytuj
Zbychu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Możesz normalnie - jeśli przechodzi to OK. Jak nie przechodzi, to tryb zgodności. Jak to nie przechodzi, to ręcznie przez menedżer urządzeń jako aktualizację sterownika z pliku inf. wszystko jasne,dzieki za odp. Pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi