Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema  :)

Dostałem wczoraj od kolegi bardzo starego lapka z 2001 roku xd... znalazł go gdzieś na strychu i dał mi go żebym go zrobił po odpaleniu go normalnie szok  :D Win 7 starter no to sobie pomyślałem żeby wgrać jakąś odchudzoną Win 7 albo XP ale nie mogę się zdecydować  :huh:.

To co w takim razie polecacie  ;)

Spec:

Procesor: Intel Pentium III 933 Mhz jest MOC  :lol:

Ram: 512 Mb  SDRAM 133 Mhz

Dysk: 10 Gb

USB: 2 X 1.1

Grafika: 16 mb jakieś ATI  :P

Myślicie że na tym kalkulatorze da się jeszcze cokolwiek zrobić  :trollface:. Znaczy się system teraz chodzi wolno ale to dlatego że wirusy czy jakiś inny syf jest na tym... da się to użyć chociaż do odbierania poczty e-mail czy do pisania pracy w Wordzie :rolleyes:  

Opublikowano

Jedyna opcja zeby to jako tako chodzilo to XP od WinSxS, ale sadze ze YouTube czy Flash go i tak zabije.

Mozesz jeszcze sprobowac jakies lzejsze dystrybucje Linuxa typu Lubuntu, LXLE czy menadzery okienek chociazby Manjaro Fluxbox - im do dzialania wiele nie trzeba.

Niestety taki laptop jest w tej chwili wart nie wiecej niz kilkadziesiat zlotych a ze szmaty jedwabiu nie zrobisz :)

Opublikowano

No ja wiem...  :P Ale nawet do słuchania muzyki z dysku czy oglądania filmów jest raczej ok nie? a przeglądarkę to może być firefox 22.0 po odpaleniu You Tube z filmikiem to tak z 150 Mb ram procesor trochę się dławił.. i filmik się czasami zaciął na 2 sek ale da się coś oglądnąć  :P to taki bardziej komp do zabaw a linux nie może być bo dla znajomego to czarna magia  po za tym.. sam nie lubię  linucha   :lol:  miałem Ubuntu to normalnie masakra  :trollface: dlatego może postawie czystego XP bez aktu i zobaczymy co sądzicie powinno być ok? :huh:

Opublikowano

Zainstaluj moda od SxS masz w dziale XP. Instalka waży 300mb i jest nieporównywalnie szybsza od czystego XP bo sam sprawdzałem, IMO jeden z lepszych modów XP według mnie.

Do YouTube masz Potplayer czy coś w tym stylu, nazwy już nie pamiętam ale to zewnętrzny program obsługujący bezpośrednie linki z YouTube.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie