krychuvr Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam! Mam problem występujący podczas instalacji paczek C++. Z początku zmagałem się z problemem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wyczytałem w sieci że do jego rozwiązania potrzebne są następujące paczki C++: Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x64)Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64) Niestety podczas instalacji jednej z nich zostałem uraczony kolejnym błędem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co ciekawe to paczka była już zainstalowana gdyż zamiast opcji "Install" miałem jedynie "Repair" "Uninstal". Proszę o pomoc co zrobić z tym fantem. Pozdrawiam! Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Program wgrywasz do Program Files(x86) a biblioteki VC++ masz tylko w wersji x64 - systemy 64-bitowe wymagają wszelkich bibliotek jak i takich programów jak Java również w wersjach 32-bitowych. Dodatkowo biblioteki VC++ nie są zastępowane przez ich nowsze wersje, tak więc aby mieć pełen zestaw trzeba zainstalować: 2005, 2008, 2010, 2012, 2013. Każdą wersję oczywiście x86 i x64 + pobrać z WU aktualizacje zabezpieczeń do tych bibliotek. Cytuj
krychuvr Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dzięki wielkie! Instalując wszystko od najnowszej do najstarszej udało się zainstalować paczki. Niestety nie rozwiązało to orginalnego problemu i program dalej podczas właczania wywala pierwszy błąd. Spotkaliście się kiedyś z czymś podobnym? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi