Florian Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Mam dwuletni Tablet Cavion Base7, w którym bateria krótko trzyma. Można z nim pracować na zasilaniu sieciowym, chociaż przy niektórych ładowarkach USB urządzenie samoczynnie się wyłącza gdy poziom naładowania baterii spadnie do zera. Zakup nowego akulualatora do tego tabletu to wydatek rzędu 50-80 zł. Słyszałem, że do tabletu można przypiąć każdy akumulator dający napięcie od 3,7 do 4,2V. W związku z tym mam pytanie: Czy urządzenie będzie działać jak podłączę do niego akumulator żelowy 4V? A co z ładowaniem? Czy wystarczy zwykła ładowarka do Tabletu? I najważniejsze: czy stosowanie takiego akumulatora dla tabletu jest bezpieczne? Cytuj
renatan Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 nie rozumiem co ty kombinujesz ? skoro padła bateria żelowa to ja wymien i tyle Cytuj
Florian Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Chodzi mi o to aby zapłacić mniej za baterię, zwłaszcza że nie wiadomo jak długo jeszcze pożyje tablet. Cytuj
Gelo3D Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Ja mam z fun taba zaraz Ci powiem jaka na zbyciu :3,7v 2950 mAh ;p Cytuj
renatan Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 wymieniałem ostatnio w tabie i wiem że z parametrów potrzebne sa jeszcze wymiary (dł x szer x gr ) no i czy 2 czy 3 kablowe Cytuj
piosylant Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Jeśli zamontujesz inny typ akumulatora niż fabryczny, może skończyć się to źle dla niego, dla tableta i może nawet dla Ciebie. Najprawdopodobniej w tablecie jest Li-Ion 3,7V. Najlepszą niskobudżetową opcją jest bateria od telefonu (oczywiście również Li-Ion 3,7V)....a czym jest wspomniana bateria żelowa 4V? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi