NocnyFis Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam Szukam lekkiego systemu na Acer Aspire One Ram - 2GB Procesor - AMD C-60 1.33 GHz Dysk - 250GBJeżeli potrzebujecie więcej informacji to mogę uzupełnić. Potrzebuję lekkiego systemu nie musi to być windows. Laptop jest wykorzystywany tylko do przeglądania internetu a aktualnie zacinają się filmiki z yt (windows10). Laptop jest po czyszczeniu, zostało tylko dobranie systemu
NocnyFis Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Windows 7 Home Instalowałem już czyściocha. Długo się uruchamiał i przeglądanie internetu nie było zbyt płynne. Już lepiej chodzi ta 10 która teraz jest (oryginalna) Potrzebuje coś lżejszego
darkowal Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Możesz przetestować Android Remix 2.0 OS na PC ja czasami tak używam do apki zamiast w telefonie :-)
NocnyFis Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Możesz przetestować Android Remix 2.0 OS na PC ja czasami tak używam do apki zamiast w telefonie :-) Jak tam jest z flashem? Otwierany jest w przeglądarce czy trzeba instalować aplikacje? Sklep działa?
darkowal Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Tylko apki działają normalnie z wewnetrznego zródła stron. Nie google play. Sklep działa ale nie pobiera się.Flash można zainstalować ręcznie.
NocnyFis Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ma ktoś inne pomysły? Bo jak nie to zaraz instaluje Andorida Kiedyś widziałem jakiś projekt lekkiego systemu ale nie pamiętam tytułu wygląd miał podobny jak vista ale chyba na chromium
darkowal Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Bierz Remix 2.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz 2 opcje uruchamiasz z pendriva albo instalujesz na C:
razor1995 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Linux Mint albo centOS. Flash działa, trzeba instalować z archaicznego repo, ale działa Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka
NocnyFis Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Bierz Remix 2.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz 2 opcje uruchamiasz z pendriva albo instalujesz na C: Bardziej polecam PhoenixOS Pobieram oba i wrzucę na dwa pendraive, przetestuje oba. Linux Mint albo centOS. Flash działa, trzeba instalować z archaicznego repo, ale działa Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Wypróbuję gdy dwie powyższe opcje nie spełnią moich oczekiwań
Palnar Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Windows 7 Home Tak, bo jak mu 10 muli, to 7 będzie lepiej działać, eh... Spróbuj zainstalować czysty 8.1 32 bit. lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
NocnyFis Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Bierz Remix 2.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz 2 opcje uruchamiasz z pendriva albo instalujesz na C: Bardziej polecam PhoenixOS Jakiś poradnik jak te systemy zainstalować na dysku twardym? Bo laptop nie ma USB 3 i testowanie tego z pendrive nie jest czymś przyjemnym //edit: Poradziem sobie Aktualnie testuje PhoenixOS ale cigle mam problemy z aplikacjami bo sklep jest tylko w jakims azjatyckim jezyku Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez NocnyFis
piosylant Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Na Aspire One tylko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].
NocnyFis Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Tak, bo jak mu 10 muli, to 7 będzie lepiej działać, eh... Spróbuj zainstalować czysty 8.1 32 bit. lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki hp mini sprawia się bardzo dobrze. Co prawda trochę problemów miałem ze sterownikami karty sieciowej. Wszystko działa płynnie. Dzięki wszystkim za pomoc, Temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi