Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam poszukuję najlepszego oprogramowania dla leciwego routera TP-Link TL-WR740N ver. 2.4 może być też mod, ważne by się nie sypał i sprawnie działał :)

Obecne oprogramowanie: 3.12.4 Build 100910 Rel.57694n

Edytowane przez M4TEUSZ
Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Więcej tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ostrzegam, że jak coś padnie, to czeka Cię przywracanie stocka terminalem :D

Ale czy są stabilne co ciekawego wnoszą ?

Opublikowano

Proszę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak stabilne są Ci nie powiem, bo nie mam takiego routera.

Z doświadczenia z Tp-Linkami wiem, że jak na OpenWRT gdzieś źle klikniesz, to do stocka trzeba wracać terminalem i konsolą, tak dla przestrogi ;)

Opublikowano

Więcej tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ostrzegam, że jak coś padnie, to czeka Cię przywracanie stocka terminalem :D

To co mi podałeś to jest do wersji 4 routera ja mam niestety ver. 2.4 wgranie powyższej grozi uśmierceniem rutka ;/

Opublikowano

Witam,
​Zdaje sie, że 100910 (z 10/09/10) to faktycznie ostatni firmware dla TL-WR741N / TL-WR741ND wersji V2. Bynajmiej ten widoczny na stronie producenta.

A od tamtego poprawiono wiele w kwestiach bezpieczeństwa, zatem 'Directory Traversal Attack' czy inne niebezpieczeństwa czyhają na użytkowników.

Opublikowano

Witam,

​Zdaje sie, że 100910 (z 10/09/10) to faktycznie ostatni firmware dla TL-WR741N / TL-WR741ND wersji V2. Bynajmiej ten widoczny na stronie producenta.

A od tamtego poprawiono wiele w kwestiach bezpieczeństwa, zatem 'Directory Traversal Attack' czy inne niebezpieczeństwa czyhają na użytkowników.

To już zbędne kupiłem Tl-WR841N

Opublikowano

Do tego routera (swoją drogą bardzo udany, stabilny i tani sprzęt z obsługą 802.11 b/g/n, przez co dość popularny) polecam DD-WRT. Soft dostępny jest do wszystkich wersji sprzętowych ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - w pole wyszukiwania wpisz 740n). 740N jest przyzwoicie wykonany i nie psuje np. przez lipny montaż, czy słabe podzespoły. DD-WRT na WR-740N daje nam zupełnie nowy router z masą nowych funkcji, przyjazny interfejs Linksysa, możliwość wyboru języka polskiego i wzorową stabilność. Wielokrotnie wykorzystuję go przy modyfikacjach i rozszerzaniu sieci klientów. Również poza domem, choć w miejscach osłoniętych od opadów atmosferycznych. Jedna z tych sieci zawiera szeregowo połączone dwa routery w nieogrzewanym garażu. Działa stabilnie od sierpnia 2012. Wszystko na DD-WRT.

Dla siebie - polecam, bo stabilne.

Dla kogoś - nie polecam, po uruchomieniu nie zarobisz na serwisie.

;)

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie