Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem takiego laptopa 11.6"

- Procesor Intel Celeron N3050 (2 rdzenie, od 1.60 GHz do 2.16 GHz, 2 MB cache)

- Pamięć RAM 4 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)

- Dysk twardy 500 GB SATA 5400 obr.

- Wbudowane napędy optyczne Brak

- Nominalna rozdzielczość 1366 x 768 (HD)

- Karta graficzna Intel HD Graphics

- Wielkość pamięci karty graficznej Pamięć współdzielona

Chciałbym go używać do obsługi programów diagnostycznych w autach, które to najlepiej działają na Win XP, ale też i Win7. Poza tym, używany byłby przez córeczki do przeglądania stron, oglądania filmów w czasie podróży autem, itp. 

Co byście mi doradzili? Nie chciałbym żadnego  Win 8 i wyżej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz. A nie ma tu na forum jakiegoś win7, który za bardzo nie odbiega od oryginału? Chociażby bez tych wszystkich oczojebnych dodatków? Czy lepiej nie ryzykować i dać czyściocha? 

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czysty msdn :)

Chociaż moim zdaniem lepsze to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - to samo co wyżej tylko z aktualizacjami ,oba systemy polecam aktywować windows loaderem by daz :)

Opublikowano

Witam,

po kolejnych instalacjach i problemach z WIN 7, chciałbym zainstalować jakiś mod WIN 8. Do WIN 7 muszę doinstalowywać NTlite-em sterowniki pod USB 3.0 i nie za każdym razem mi to się udaje, wiec nie mam już sił i chęci. WIN 8 instaluje się przynajmniej z pena bez wiekszego problemu. Co byście polecili z modów WIN 8?

Opublikowano

Witam,

po kolejnych instalacjach i problemach z WIN 7, chciałbym zainstalować jakiś mod WIN 8. Do WIN 7 muszę doinstalowywać NTlite-em sterowniki pod USB 3.0 i nie za każdym razem mi to się udaje, wiec nie mam już sił i chęci. WIN 8 instaluje się przynajmniej z pena bez wiekszego problemu. Co byście polecili z modów WIN 8?

Nie obraź się ale najlepiej czystego windows 8 - Bo nie tylko ja czasem miałem problem z modami ósemki. Dokładniej przy 60% użyciu ramu będzie ci się pojawiał error o ramie. Więc czysta ósemka lub modzik w10 :)

Opublikowano

Ponieważ masz 4 GB RAM lepiej profilaktycznie brać wersje 64 bitowe systemów bez względu na to czy to będzie 8,1 czy 10. Będzie mniej problemów co do konkretnego moda to:

- w przypadku win 8,1 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- w przypadku win 10 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie