Skocz do zawartości

Windows 7 AIO ESD x86 x64 [PL] [SP1.IE11.2016.01-NiKKA]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jeśli chciałbym tylko wersję 32-bit to mogę przenieść jej plik install.esd do oryginalnego obrazu Windows 10 32-bit i będzie działało?

Chodzi mi o oszczędność miejsca, chciałem nagrać DVD5 z Windowsem i Officem.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jedno pytanie, czy aby ta wstawka na pewno dotyczy win 7

Instaluje się Windows 7; instalatorem jest Win10TH2 (lepsze bootmenu, sterowniki). Jak masz kłopoty z tą wersją, instaluj zwykłą wersję, nie ESD.

Opublikowano

Dzięki, dawno nie zaglądałem na forum.

I zamiast zrobić mądrze, jak napisałeś, ściągnąłem specjalnie oficjalny obraz w10, wywaliłem install.wim a wrzuciłem Twój install.esd.

Przyda się na przyszłość.

Pozdrawiam i dzięki za dobrą robotę!

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instaluje się Windows 7; instalatorem jest Win10TH2 (lepsze bootmenu, sterowniki). Jak masz kłopoty z tą wersją, instaluj zwykłą wersję, nie ESD.

Opublikowano

Dzięki, dawno nie zaglądałem na forum.

I zamiast zrobić mądrze, jak napisałeś, ściągnąłem specjalnie oficjalny obraz w10, wywaliłem install.wim a wrzuciłem Twój install.esd.

Przyda się na przyszłość.

Pozdrawiam i dzięki za dobrą robotę!

Przecież nic nie musisz ściągać specjalnie, wszystko jest gotowe, tylko czytaj poprawnie, powoli i ze zrozumieniem od początku do końca pierwszy post w tym temacie. Oraz późniejsze innych użytkowników, bo tez dobrze mówią.

Opublikowano

Zainstalowalem ,,starter,,-pytanie ,czemu pojawia sie czarny ekran ? skoro nie ,,prosilem,, o aktualizacje ?jestem ,,swierzak,, w tym temacie wiec prosze o wyrozumialosc i podpowiedz thx.

Czarny ekran, ale z czym związany? Być może nie przeprowadziłeś aktywacji po zainstalowaniu?

Opublikowano

Cześć,

instalowałem już 3 systemy w wersji x64 z tego pakietu i każdy system nie może sobie poradzić z Windows Update. Tzn mieli skanowanie aktualizacji i mieli, i gdyby mogło to by tak mieliło z 20 lat.

Nic nie znajduje - tak jakby się zawieszał na "Trwa wyszukiwanie aktualizacji". Rozwiązywanie problemów z WU, szukanie pomocy po googlach nic nie daje. Na każdym komputerze to samo.

Co może być powodem i jak to naprawić?

Opublikowano

Bo to jest starsza wersja jeszcze z mulistym WU.

Tu masz nowszą, z naprawionym WU: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lub jak chcesz tą używać 2016.01, to ściąg i zainstaluj (+restart PC) - KB3172605 (rollup): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wcześniej sprawdź, czy masz KB3020369 w systemie, bo jest wymagana przed KB3172605: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i WU ruszy.

Opublikowano

Na Home Premium przeszło z KB3172605 (nie sprawdzałem czy mam KB3020369) i działa.

Na Ultimate KB3020369 mieli i KB3172605 tez mieli i nic nie rusza dalej: "Trwa wyszukiwanie aktualizacji na tym komputerze..."

EDIT:

Po zainstalowaniu Windows Update Agent (bodajże 3.0) i podanych wyżej pakietów aktualizacje ruszyły.

Opublikowano

Windows Update Agent v7.6.7600.320 jest zintegrowany (3.0) w ISO.

Windows Update Agent v7.6.7601.23453 jest w KB3172605, a dokładniej w KB3161647.

Musiałeś coś zamieszać, restarty są ważne.

Opublikowano

Dwa różne komputery: na jednym home premium i na drugim ultimate. Na jednym i drugim musiałem najpierw zainstalować update agenta WU żeby aktualizacje, które podałeś, ruszyły :)

Opublikowano

ktoś odświeży na google drive?

Ja usunąłem swoje stare linki ponieważ Google przesłali mi info, ze pliki zostały zgłoszone przez Millennium copyright art jako naruszające patenty i jak ich nie usunę to sami to zrobią. Są nowe wrzucone w innym temacie. 2016.08

ktoś odświeży na google drive?

Ja usunąłem swoje stare linki ponieważ Google przesłali mi info, ze pliki zostały zgłoszone przez Millennium copyright art jako naruszające patenty i jak ich nie usunę to sami to zrobią. Są nowe wrzucone w innym temacie. 2016.08

Opublikowano (edytowane)

Wielkie dzięki za Windowsa 7 z zintegrowanymi sterownikami dla USB 3.0 i NVME.

Właśnie ściągam tą wersję dla instalacji na Lenovo Y700 i mam nadzieję, że zainstaluje system na dysku na złączu M2

2 dni walczyłem, by samemu wrzucić sterowniki dla USB 3.0 do win7 09.2016 winclubPL i niestety poległem. Nie wiem dlaczego, ale mimo dodawania sterowników USB 3.0 (NTLite) do install.wim (Profesionel x64) i boot.wim (Microsoft Windows PE (x64) instalka wyrzucała brak CD/DVD. Najśmieszniejsze jest to, że nawet programem "Windows 7 USB 3.0 Creator Utility" nie moglem dodać sterów do obrazu 09.2016 winclubPl - Creator nie kończył pracy nawet po godzinie dodawania... (anulowałem).

Edit

I niestety nie posunąłem się dalej.

Gdy instalowałem na GPT (pen przygotowany Rufusem z partycjonowaniem GPT dla UEFI), Windows stawał po bootowaniu z dysku na oknie Starting Windows (czekałem nawet 2 godziny i nic).

Z tego względu oraz wg komentarzy NiKKA.Labs, że GPT to zmowa Ms i In przygotowałem pena z partycjonowaniem MBR dla Bios lub UEFI ale niestety też napotkałem problem: mimo aktualizacji biosu do najnowszego (na systemie postawiony na dysku podpiętym pod SATA) przy ustawieniu Legacy Support w zakładce Boot nie widzę dysku na M2 (dysk Intel SSDPEKKW128G7X1). Co dziwne instalka widzi ten dysk, mogę utworzyć partycję (tworzy 1 partycję bez 100MB jak to zawsze miałem przy Win7), ale mam komunikat, że nie mogę instalować na tej partycji i mam w biosie włączyć kontroler NVME. Oczywiście w biosie takiej opcji brak.....

Za chwilę okaże się, że zostanę z systemem postawionym na dysku na SATA a dysk który specjalnie kupiłem na systemowy będzie leżał bezużyteczny...

Edytowane przez przemo_1981
Opublikowano

Gdzie w tej chwili jest do pobrania.????

Windows 7 AIO ESD x86 x64 [PL] [sP1.IE11.2016.01

Dzieki

W pierwszym poście jest link "magnet" ... A masz nawet nowsze wstawki tego autora zamiast rocznej

Opublikowano

Cześć, przy instalacji systemu w wersji 32bit, w trybie UEFI na tablecie z intel atom, w końcowej fazie instalacji dostaje komunikat 

"System Windows nie może przygotować komputera do rozruchu w następnej fazie instalacji. Aby zainstalować system Windows, uruchom ponownie instalację."

Tablet nie posiada w biosie możliwości zmiany trybu pracy z IDE na AHCI ani na odwrót, nie ma również możliwości wybrania trybu Legacy a zależy mi na windows7, instalacja uruchamia się bez problemu, secure boot jest ustawiony na standard, instalator tworzy sobie sam partycje, po czym po przekopiowaniu plików wyświetla w/w błąd.

Jakieś wskazówki co mógłbym popróbować?

Opublikowano

Witam .Zainstalowalem twoj system wersje AIO 2016.01 AIO na mojego nowego laptopa z ku**wskim systemem 10,ktorego mam serdecznie dosyc... a mianowicie wszystko nagrywam na pena instalacja przechodzi i jak ma sie uruchomic pierwszy raz po instalacji to pojawia sie logo i na tym sie zawiesza. Prosze powiedz w czym tkwi problem. Wlasnie sciagam inna wersje i bede próbował,ale jakbys mial czas odpisac to bede wdzięczny. Traz sciagam wersje 2016.08 . Laptop to ASUS K756U. Pozdrawiam