kamild706 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam, posiadam WIN 8.1 Enterprise x64 w wersji preview. Dzisiaj wyskoczył monit o tym, że po 14 stycznia system będzie sie wyłączał co 2h. Kliknąłem "pobierz system z marketu" ale w ogóle go nie znajduje. Pobrałem z sieci system WIN 8.1 Enterprise x64 i kiedy chcę dokonać aktualizacji z zachiowaniem ustawień i aplikacji nie amm takiej mozliwości. Instalator ma tylko jedna opcję "nic" pod zapytaniem "dane, które chcesz zachować". Co zrobić? Nie możliwym jest, aby wersje (zainstalowana i ta na dvd) były inne. Everest podaje, że na komputerze mam zainstalowaną wersję Windows 8.1 Enterprise Proffesional - to musi być to. Na DVD mam wypaloną wersję Windows 8.1 - Enterprise x64 GA. Czyżby to wina tego "GA"? Wersja pobrana z tego forum. Proszę o pomoc, nie chce wgrywać wszystkiego od nowa. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kamild706 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Korzystałem z tej strony i niczego się nie dowiedziałem. Asystent pobierania pokazuje, że windows jest gotowy. Jednak przy każdym reboocie systemu dostaję informacje, o wygaśnięciu ważności mojej wersji. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Czytaj w nastepnych linkach - enterprise tylko z nośnika można - zachowasz tylko podstawowe dane - instalacja wszystkiego od nowa i tak cię nie ominie. P.S. O wiele lepiej zrobić czystą instalkę. Cytuj
kamild706 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Mógłbyś sprecyzować? Jeśli wybiorę opcję "NIC" przy zapytaniu "Jakie dane chcę zostawić" to wszystko z dysku C zostanie? Właśnie, podczas wgrywania systemu bootując z płyty, formatuje się cały dysk C, czy tylko folder WINDOWS? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Lepiej wybrać niestandardowa i przeprowadzić czystą instalację, a potrzebne pliki wcześniej skopiować. Aktualizacja to tylko proteza dla naiwnych. Cytuj
kamild706 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Plików do przekopiowania mam mało (mój profil i programfiles to koło 20 GB), ale zależy mi na konfiguracji. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 "Ten proces aktualizacji obejmuje migrację wyłącznie danych zapisanych na urządzeniu." - nie ma opcji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi