Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest jakiś specjalnie skrojony dla tabletów system 8.1 lub 10? Jeśli nie, to który z obecnie istniejących zajmie najmniej miejsca na dysku?

Mam tylko jeden wymóg - system musi być dostępny w wersji Home, żeby bez problemów aktywował się kluczem zapisanym w urządzeniu.

Model tabletu: Goclever Insignia 1010W (16GB dysk, 1GB RAM, 4x1.8Ghz Atom)

Opublikowano

Inna sprawa iż Win 10 na 1GB RAM to zbyt ruchliwy nie będzie. Przecież to naprawde absolutne minimum. Należałoby się zastanowić na ewentualną rozbudową do  2GB. Inaczej praca moze być średnią przyjemnością zwłaszcza po jakimś czasie.

Opublikowano

Nie wiem nie rozbierałem - może się da może nie. Nie mniej wiem jedno na 1GB RAM ma problemy Win 7 w wersji STARTER  przecież 8.1 czy 10 nie ma mniejszych wymagań. Zresztą sami zalecacie dla systemów od VISTY w zwyż 2 GB.

Gość abcdeffedcba
Opublikowano

Wyobraź sobie, że Windows 8.1 i 10 działa wyjątkowo znośnie na 1GB ram. Miałem, więc piszę z własnego doświadczenia. Rozbudowa pamięci...hmm...chyba nie wiesz o czym piszesz. Wlutuj sobie pamięć, najczęściej BGA na płytę tableta to jedno, drugie to ograniczenie procesora, który nie obsłuży większej ilości pamięci niż 1GB.

Opublikowano (edytowane)

Że się wtrącę, droższe tablety maja w sobie kości ram ddr3 takie jak w laptopie i dyski ssd na gniazdach, te tańsze niestety dyski i ram lutowany.
Co do użytkowania w8.1 czy w10 na tablecie z 1gb ramu to da się to tak okroić z poziomu systemu że zużycie ramu schodzi do 300mb :) normalnie na tblecie z 1gb ramu i w10 zaleca się używania Edge najmniej ramożerna :)

Edytowane przez M4TEUSZ
Opublikowano

Usługi wyłączyć, wyłączyć tapetę, zaawansowane ustawienia systemu>wydajność>ustawienia>dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie