jimmy.87 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam! Mój problem wygląda następująco, po instalacji DreamOS 2013 nagrywarka przestała nagrywać płyty w ogóle nie widzi płyty. Próbowałem już kilku programów do nagrywania i wciąż to samo, w BIOS-ie widzi napęd. Już nie wiem co robić pomocy!
provectus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 podaj firme nagrywarki i płyty CD/DVD
jimmy.87 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 podaj firme nagrywarki i płyty CD/DVD Próbowałem z kilkoma płytami aktualnie próbuje nagrać na Samsung Pleomax DVD-RW Nagrywarka to OPTIARC DVD+-RW AD7640S ATA DEVICE
provectus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 cudak następny...KUP "nową" (UŻYWANĄ) nagrywarke ASUSA i po problemie
italo11 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 miałem ten sam problem co ty lecz na Win8 zastosowałem to 2. Wpisujemy podany niżej ciąg klucza rejestru (lub kopiujemy i wklejamy do konsoli CMD)reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x000000013. Wciskamy Enter4. Restartujemy komputer 5. Cieszymy się nowo wykrytym napędem CD/DVD
jimmy.87 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 cudak następny...KUP "nową" (UŻYWANĄ) nagrywarke ASUSA i po problemie Cudak to może z Ciebie nagrywarka jest nowa i na Vista i XP działa bez zarzutów...
jimmy.87 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 miałem ten sam problem co ty lecz na Win8 zastosowałem to 2. Wpisujemy podany niżej ciąg klucza rejestru (lub kopiujemy i wklejamy do konsoli CMD) reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 3. Wciskamy Enter 4. Restartujemy komputer 5. Cieszymy się nowo wykrytym napędem CD/DVD Wielkie dzięki !!!! :D POMOGŁO !
provectus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Cudak to może z Ciebie nagrywarka jest nowa i na Vista i XP działa bez zarzutów... ale "wynalazek" chiński dlatego masz problem
jimmy.87 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 ale "wynalazek" chiński dlatego masz problem Miałem problem Już wszystko działa jak należy
provectus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 no prosze... ominięcie protokołu zgodności jak i kontroli weryfikacyjnej to rozwiązanie? wątpie.. na pewno nie na dłuższą metę
provectus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 prosze... załatanie jednego drugim to tak nie jest rozwiazanie..
Gość jmtzs Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam! Mój problem wygląda następująco, po instalacji DreamOS 2013 nagrywarka przestała nagrywać płyty w ogóle nie widzi płyty. Próbowałem już kilku programów do nagrywania i wciąż to samo, w BIOS-ie widzi napęd. Już nie wiem co robić pomocy! Na przyszłość trzeba sprawdzić: czy : 1.) Bios nie jest stary. 2.) Sterowniki dla systemu 3.) Aktualizacje 4.) Uszkodzenie lasera ( odlutowanie kabli odczytujacych ) 5.) Kurz w napędzie DVD / CD Blu Ray. Sa specjalne płyty czyszczace. Dodatkowo proszę podaj nam model nagrywarki cały , oraz system operacyjny. Dodam że kumpel mój miał tak że wymieniali mu napęd w laptopie i niby u nich działał a u niego nie bo windows update zaaktualizował jakiś sterownik:) i działał tez miał podobnie:) A serwis wymienił mu 4 razy naped
jimmy.87 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Na przyszłość trzeba sprawdzić: czy : 1.) Bios nie jest stary. 2.) Sterowniki dla systemu 3.) Aktualizacje 4.) Uszkodzenie lasera ( odlutowanie kabli odczytujacych ) 5.) Kurz w napędzie DVD / CD Blu Ray. Sa specjalne płyty czyszczace. Dodatkowo proszę podaj nam model nagrywarki cały , oraz system operacyjny. Dodam że kumpel mój miał tak że wymieniali mu napęd w laptopie i niby u nich działał a u niego nie bo windows update zaaktualizował jakiś sterownik:) i działał tez miał podobnie:) A serwis wymienił mu 4 razy naped Bios i sterowniki systemu są zaktualizowane, sprawdzałem laser wszystko ok wyczyszczony i odkurzony. Na temat płyt czyszczących nie wypowiem sie... dwa odtwarzacze DVD oraz jeden napęd przez taką płytę do wywalenia. Uszkadzają soczewkę lasera;/ System to modyfikacja windows 7 DreamOS
provectus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 bzdura, uzywam płyty czyszczące od 5 lat i jakoś nie widze by uszkodziły jakiś napęd
Rekomendowane odpowiedzi