Skocz do zawartości

Nagrywarka nie widzi płyt.. Problem!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój problem wygląda następująco, po instalacji DreamOS 2013 nagrywarka przestała nagrywać płyty w ogóle nie widzi płyty. Próbowałem już kilku programów do nagrywania i wciąż to samo, w BIOS-ie widzi napęd. Już nie wiem co robić pomocy!

Opublikowano

miałem ten sam problem co ty lecz na Win8 

zastosowałem to 

2. Wpisujemy podany niżej ciąg klucza rejestru (lub kopiujemy i wklejamy do konsoli CMD)

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

3. Wciskamy Enter
4. Restartujemy komputer 
5. Cieszymy się nowo wykrytym napędem CD/DVD 

Opublikowano

miałem ten sam problem co ty lecz na Win8 

zastosowałem to 

2. Wpisujemy podany niżej ciąg klucza rejestru (lub kopiujemy i wklejamy do konsoli CMD)

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

3. Wciskamy Enter

4. Restartujemy komputer 

5. Cieszymy się nowo wykrytym napędem CD/DVD 

Wielkie dzięki !!!! :D:D POMOGŁO ! 

Opublikowano

Witam!

Mój problem wygląda następująco, po instalacji DreamOS 2013 nagrywarka przestała nagrywać płyty w ogóle nie widzi płyty. Próbowałem już kilku programów do nagrywania i wciąż to samo, w BIOS-ie widzi napęd. Już nie wiem co robić pomocy!

Na przyszłość trzeba sprawdzić: czy : 

1.) Bios nie jest stary.

2.) Sterowniki dla systemu

3.) Aktualizacje

4.) Uszkodzenie lasera ( odlutowanie kabli odczytujacych )

5.) Kurz w napędzie DVD / CD Blu Ray. Sa specjalne płyty czyszczace.

Dodatkowo proszę podaj nam model nagrywarki cały , oraz system operacyjny.

Dodam że kumpel mój miał tak że wymieniali mu napęd w laptopie i niby u nich działał a u niego nie bo windows update zaaktualizował jakiś sterownik:) i działał tez miał podobnie:)  A serwis wymienił mu 4 razy naped :)

Opublikowano

Na przyszłość trzeba sprawdzić: czy : 

1.) Bios nie jest stary.

2.) Sterowniki dla systemu

3.) Aktualizacje

4.) Uszkodzenie lasera ( odlutowanie kabli odczytujacych )

5.) Kurz w napędzie DVD / CD Blu Ray. Sa specjalne płyty czyszczace.

Dodatkowo proszę podaj nam model nagrywarki cały , oraz system operacyjny.

Dodam że kumpel mój miał tak że wymieniali mu napęd w laptopie i niby u nich działał a u niego nie bo windows update zaaktualizował jakiś sterownik:) i działał tez miał podobnie:)  A serwis wymienił mu 4 razy naped :)

Bios i sterowniki systemu są zaktualizowane, sprawdzałem laser wszystko ok wyczyszczony i odkurzony. Na temat płyt czyszczących nie wypowiem sie... dwa odtwarzacze DVD oraz jeden napęd przez taką płytę do wywalenia. Uszkadzają soczewkę lasera;/ System to modyfikacja windows 7 DreamOS

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie