Marceli99 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witam, posiadam MacBooka Air 11 z 2015 roku ( i5 5250u 2x1.7GHz, Intel HD 6000 współdzielony vram 1.5GB, 4gb ram 1600MHz, ssd pci-e 128GB ), chciałbym zainstalować na nim jakiegoś windowsa ( musi być 8 albo 10, bo na 7 i wcześniejsze nie ma już sterowników ) żeby pograć w parę gierek, wbrew pozorom to potężna integra. Myślałem o jakimś kastracie, bo chciałbym zaoszczędzić miejsce na ssd i zainstalować drugi system na pendrivie ( dość słabym ), nie chcę aby działało to jakoś mega szybko, ale żeby wydajność systemu była zbliżona do takiego postawionego na HDD, fajnie by było gdyby była obsługa directx12, gry na tej integrze działają wtedy dużo lepiej.
razor1995 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wiesz czym jest BootCamp ? Skoro chcesz DX 12 to tylko Windows 10. Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka
Marceli99 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wiesz czym jest BootCamp ? Skoro chcesz DX 12 to tylko Windows 10. Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Wiem, bo już chyba 5 razy instalowałem przez niego windowsa, ciągle coś psuję przy optymalizacji systemu... po tygodniu zabieram się za to od nowa z podobnym skutkiem. Zależy mi jednak na ósemce, nie jest aż tak "inna" i działa genialnie, jednak patrząc na zmodowane wersje to prawie wszystkie są zbyt przesadzone i mam tu na myśli wciskanie aero w ósemce, jakieś grafiki... marzy mi się kastrat zwykłej ósemki, jednak czy boot camp przepuści zmodowaną ósmekę?
razor1995 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Puści każdą, ale skoro nie chcesz Aero i pierdołów to może zainstaluj czystą i wgraj sobie po prostu StartIsBack Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka
Marceli99 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 A co z tym Directx12? Nie chcę aby gry jakoś specjalnie ucierpiały, bo i tak działają słabo na 10, ósemkę raz testowałem i było źle, myślałem że aktualizacja sterowników wystarczy, ale jednak nie... Nie ukrywam w dodatku, że martwi mnie obecnie postawa microsotu wobec windowsa... w tym roku miałem w planach zakup laptopa do gier i jednak nie wiem czy sobie nie odpuszczę... 10 mnie zawiodła i to nie ona jako system, a polityka microsoftu...
razor1995 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 DirectX 12 ruszy tylko i wyłącznie na Windows 10. Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka
Marceli99 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witam ponownie! Zainstalowałem oczyszczonego windowsa z waszego forum, bo zależało mi na aktualizacjach od M$, jak wiadomo gdy ma się zintegrowaną grafikę to każda aktualizacja jest na wagę złota, jeden mały fix i wydajność 30% lepsza. Zależałoby by mi na jakiś tweakach, które podniosą ogólną wydajność systemu, choć na mulenie narzekać z i5 nie mogę... ale i tak jest to niskonapięciowa wersja... chciałbym aby system zużywał jak najmniej zasobów, żeby gra była jak najprzyjemniejsza. Jakieś rady?
WinSxS Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Autor zakupił nowy sprzęt. Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi