Jump to content

Dodatki dla Systemu Windows - motywy systemowe

sombrero

Recommended Posts

Zestaw mniej lub bardziej oficjalnych motywów (a także samodzielnych tapet, wygaszaczy i gadżetów pulpitu) przygotowanych przez Microsoft dla różnych wersji systemu Windows lub wydanych razem ze specjalnymi edycjami systemu Windows.

W przygotowaniu zestaw dodatkowych kompozycji dla Windows XP, dołączanych przez Microsoft do specjalnych edycji Windows XP (konkretnie Windows XP Media Center Edition i Windows XP Embedded).

1. Windows Vista Product Red Extras

Uwaga! Wygaszacze, gadżety pulpitu i tapety działają także z systemem Windows 7. DreamScene również, choć do uruchomienia w Windows 7 "ruchomych tapet" potrzebny jest dodatkowy program.

Windows Vista Ultimate Product Red był specjalnym wydaniem systemu Windows Vista Ultimate mającym wspierać akcję przeciwko AIDS w Afryce. To wydanie Windows Vista otrzymało zestaw 6 specjalnych tapet, 2 gadżetów pulpitu, jedną tapetę video DreamScene oraz jeden dodatkowy wygaszacz ekranu.
Wszystkie te dodatki zawarte są w paczce.

product_red_theme_for_vista_by_tigz54.jp

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2. Tapety i motywy z Windows 7 Beta.

Zestaw motywów systemowych i tapet z bety systemu Windows 7. Poza standardowym zestawem luźnych tapet obecnym w różnych kompilacjach beta Windows 7 do paczki dorzuciłem 3 kompozycje systemowe, które należą do tzw. "Windows 7 hidden themes" (zawartych w paczce nr 3). Tapety dostępne luźno w paczce, oraz "luźne tapety" nie pokrywają się.

UtpiMZA.jpg

3. Ukryte i regionalne kompozycje Windows 7.

Zestaw ukrytych w systemie Windows 7 kompozycji systemowych dla poszczególnych wersji językowych systemu. Standardowo w systemie Windows 7 dostępna jest jedynie kompozycja odpowiadająca wybranej wersji językowej systemu. Np. w polskiej wersji systemu Windows 7 jest to dostępna standardowo kompozycja "Polska". Pozostałe kompozycje, dostępne dla innych wersji językowych pozostają ukryte.
Można je aktywować odpowiednio modyfikując rejestr systemowy (ale tylko w systemach w "sklepowych" wersjach Windows 7, w wersjach OEM, dołączonych lub zainstalowanych na laptopach i firmowych komputerach zwykle te dodatkowe kompozycje są wycięte dla zaoszczędzenia miejsca), albo... oczywiście pobierając stąd!

Standardowo wśród ukrytych kompozycji można znaleźć też 3 "kompozycje beta", które jednak dla porządku wyciąłem i dołączyłem do paczki nr 2.
W zamian umieściłem regionalną kompozycję japońską, dołączoną standardowo do tamtejszych wydań Windows. Kompozycja japońska nie jest dostępna na stronach Microsoftu ani wśród "ukrytych kompozycji", ponieważ na rynek Japoński MS wydał specjalne kompilacje Windows 7.

X3wiAm7.jpg

Co prawda nie na temat, ale byłbym wdzięczny za informację co zrobić aby formatowanie nie rozjeżdżało się tak w postach. Czy tylko mi odstępy między liniami tekstu tak się rozjeżdżają, czy to może tylko pod Chrome?

Jeśli ktoś z moderacji mógłby to porawić w moich postach albo wysłać na priv informacje jak samemu to zrobić, byłbym dłużnikiem.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information