Addammo21 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Witam Mam problem z wciąż wysypującym się agentem aktualizacji w postaci GWXUX.exe Komunikat o tym, że GWXUX przestał działać, pojawia się zaraz po uruchomieniu systemu. Próbowałem naprawić agenta aktualizacji za pomocą komend :dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth oraz dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth Niestety ale nic to nie dało. Zastosowałem się również do porad z innych "magicznych" poradników sugerujących aby np.: przejąć na własność katalog gdzie mieści się exe GWX oraz zdjąć uprawnienia dla systemu, ale również to nic nie dało. Usunięcie plików też nic nie daje, bo po ponownym uruchomieniu systemu, pojawiają się na nowo. Jakieś pomysły Panowie?
m4s Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Użyj moich obydwu skryptów, pierwszy usunie niepożądane poprawki (w tym GWX) a drugi ładnie posprząta. 1. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Addammo21 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Użyj moich obydwu skryptów, pierwszy usunie niepożądane poprawki (w tym GWX) a drugi ładnie posprząta. 1. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki wielkie Właśnie o to chodziło.
Addammo21 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 A pomogło ? Jak najbardziej pomogło. Windows 8.1 ponownie przyjazny
m4s Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Jaki tryb uruchomiłeś 2,3 czy 4 ?
Gość arkadio79 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzieki pomogło agentem aktualizacji juz nie wyskakuje. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi