xHuntry Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Witam, zwracam się do was z problemem, a mianowicie, posiadam dysk 2 TB, na którym miałem zainstalowany Windows 7. Stwierdziłem, że czas przesiąść się na 8.1. Miałem problem przy instalacji, gdyż dysk był spartycjonowany w MBR, a ja już nie miałem możliwości powrotu do systemu, toteż ( z wielkim bólem) usunąłem poprzednie partycje, stworzyłem nowe, oraz zainstalowałem na partycji 250 GB system windows 8.1. Wszystko ładnie poszło, ale mam taki problem, że teraz reszta partycji (700 i 900 GB bodajże) jest niewidoczna z poziomu systemu. Jak to naprawić? Dzięki za pomoc.
renatan Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 idź do narzędzi -zarządzanie dyskami i tam na pewno zobaczysz i utworzysz/przydzielisz partycje
Nieobecny Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Przecież mogłeś zainstalować Win 8.1 na MBR. A utworzyłeś te partycje podczas instalacji Win 8.1? - czy został obszar niepodzielony? Co pokazuje zarządzanie dyskami? - jeśli masz obszar niepodzielony to podziel go teraz spod systemu i sformatuj każdą nową partycję.
Rekomendowane odpowiedzi