Skocz do zawartości

Przywracanie systemu - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Opis sytuacji:

Nowy laptop Asus z biosem UEFI, nowy świeży system z kontem usera i admina. Zainstalowanych kilka kluczowych aplikacji.

Komputer nie uruchamia prawidłowo systemu Windows, ale uruchamia proces uruchamiania tego systemu. Komputer restartuje się i przechodzi do strony Odzyskiwanie z niebieskim ekranem próbuje naprawić system i po chwili pokazują się dwie opcje do wyboru : uruchom ponownie - co prowadzi do sytuacji powyżej lub opcje zaawansowane.

Aby skorzystać z opcji zaawansowanych potrzebne mi jest hasło admina którego nie posiadam. Oryginalne hasło nie do zdobycia.

Próbowałem uruchamiać z Live CD i netuser - nie działa.

Rewelacyjnie byłoby gdyby udało się odczytać istniejące hasło admina, w ostateczności gdyby udało się je zresetować

Jakieś pomysły ?

Pomożecie ?

Edytowane przez razor1995
Opublikowano

Jest wiele rozwiązań problemu z hasłem admina, trzeba by było przetestować rożne opcje. Pierwsze z brzegu:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

OK, fajnie

Ttylko wszystkie ( no przynajmniej te na które trafiłem) sposoby powodują zresetowanie hasła.

Mnie przede wszystkim zależy na jego odczytaniu.

Opublikowano

Hasło jest mi potrzebne do 6 (sześciu) pozostałych lapków. W tym miałem zahasłowany zabezpieczony przed uruchomieniem z CD, USB bios, który złamałem. W pozostałych tak nie mogę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie