Cynik Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Cześć. Opis sytuacji: Nowy laptop Asus z biosem UEFI, nowy świeży system z kontem usera i admina. Zainstalowanych kilka kluczowych aplikacji. Komputer nie uruchamia prawidłowo systemu Windows, ale uruchamia proces uruchamiania tego systemu. Komputer restartuje się i przechodzi do strony Odzyskiwanie z niebieskim ekranem próbuje naprawić system i po chwili pokazują się dwie opcje do wyboru : uruchom ponownie - co prowadzi do sytuacji powyżej lub opcje zaawansowane. Aby skorzystać z opcji zaawansowanych potrzebne mi jest hasło admina którego nie posiadam. Oryginalne hasło nie do zdobycia. Próbowałem uruchamiać z Live CD i netuser - nie działa. Rewelacyjnie byłoby gdyby udało się odczytać istniejące hasło admina, w ostateczności gdyby udało się je zresetować Jakieś pomysły ? Pomożecie ? Edytowane 9 Października 2015 przez razor1995
trane Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Jest wiele rozwiązań problemu z hasłem admina, trzeba by było przetestować rożne opcje. Pierwsze z brzegu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Cynik Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 OK, fajnie Ttylko wszystkie ( no przynajmniej te na które trafiłem) sposoby powodują zresetowanie hasła. Mnie przede wszystkim zależy na jego odczytaniu.
m4s Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Jak je zresetujesz to możesz zalogować się bez problemu. Po co Ci stare hasło?
Cynik Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Hasło jest mi potrzebne do 6 (sześciu) pozostałych lapków. W tym miałem zahasłowany zabezpieczony przed uruchomieniem z CD, USB bios, który złamałem. W pozostałych tak nie mogę.
Rekomendowane odpowiedzi