BloodAlexis Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Pierwszy raz próbowałam zrobić root'a, ale najwyraźniej coś nie wyszło. Nie można było zaktualizować systemy z poziomu telefonu więc stwierdziłam że wgram nowy system (telefon nigdy przedtem nie miał zmienianego systemu). Obecnie mam problem ze zmienieniem podstawowego kernela na ten bardziej rozwinięty z opcja wgrania systemu z folderu w formie zip. oraz usunęłam coś(chyba ważna rzecz) po zrobieniu "root'a" programem kingo root - po kliknięciu na ikonkę androida nie włacza się ekran startowy czy jak by to nie nazwać. Próbowałam też zmienić kernel przez program Odin3, ale też nic z tego. Byłby ktoś łaskawy mi pomóc to jakoś ogarnąć? Teraz obecnie - jeśli można tak powiedzieć, na telefonie jest Jelly Beans 2.3.6 jak dobrze pamiętam.
jery93 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 mogłaś go prawdopodobnie usadzic na wieki czyli uwalony Chodź do konca nie umiem powiedzieć . Zanieść do serwisu badź najwyżej znaleźć osobę prwyatną co ma do czynienia z różnymi hard trickami z fonami ityle . Lepiej samemu nie robic roota jak się nie umie i nie kuma sie tutoriali .. z własnego doświadczenia wiem bo już tak zrobiłem .. Powiedzmy Na przykłądzie Samsung galaxy Fame GT-S6810P niby moja wina ,a dostałem juz go z komisu , czyli używany , niby nowy a juz miał raz roota i innego soft a że fon z Londynu to łupnąłego go w kąt .. Także nie polecami Rootowania samemu ,może sie skończyć w takich okolicznościach że można uwalić wszytsko , razem z całą płytą główną ..
BloodAlexis Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 No nie strasz mnie nawet, wydaje mi się, że ciężko zrobić tak żeby się nie dało nowego softu wgrać. Będzie ciężko zapewne, ale myślę że powinno się dać to odkręcić A co to nie brania się za coś czego się nie umie to wiesz - kto nie ryzykuje nie pije szampana. Może ktoś mi to wytłumaczy i się czegoś nauczę
jery93 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 swojego pierwszego fona z dotykiem i androidem uwaliłem robieniem zdjęć .. Jak ma paść fon to padnie i ty nic nie zrobić , tak już u producentów ;P i masz anuczke żeby samemu nie rootwać fona . Zapamietaj że wtedy sama sobie mozesz uwalic tela i to doszczętnie .
slawektor Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Może ktoś mi to wytłumaczy i się czegoś nauczę Jeśli Czujesz się na siłach. Czytaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]od tego trzeba było zacząć Patrz na wgranie softu Odinem, na soft niebrandowany, orginalny, chyba że Wolisz coś innego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mój telefon nie wstaje po flashu, występuje problem po zmianie kernela, tematu itp [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu jest zebrane sporo przydatnych w jednym miejscu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
TediPower Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Root to podstawa telefonu nie wyobrażam sobie bym miał tel bez roota. Odkąd w sampsujach zdjęcie roota równa się utrata GW. Przeniosłem swoje pasje na chińskie cuda. Tu gorzej no mało kto posiada fona wszystko się robi po omacku. Kupiłem fona czekałem sporo na niego uwalilem go po 30 min od wyciągnięcia z pudełka po 60 min żył jak nowy a nawet lepiej bo z root em i softem zmodyfikowanym z czego jestem bardzo zadowolony. Ostatnio Chińczyki robią foty z root em od razu by się nnie męczyć samemu i chwała im za to. Wysłane z mojego P8 przy użyciu Tapatalka
FAFAŁ Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 Proponuje dużo dużo czytania Bo inaczej faktycznie uwalisz tel i ten temat bedzie mial słuszną nazwę . Nie wiesz jaki masz system a chcesz wpakować do niego kernela jajko pewnie jedno z nowszych i może nie działąć ze starszym systemem , ale chyba masz farta bo tel jeszcze się uruchamia Jest wiele poradników krok po kroku ale potrzebna jest wiedza co sie robi dalej po tym jak zaświta nam w główce ; będe robił roota . Podstawa to ; stery by system widział telefon w odinie , tel ma być widoczny w trybie download . Tu czasem trzeba postawić w7 on jest najpewniejszy do tego typu zadań . Znajomość podstaw czyli co i jak robić . są też inne programy do rotowania oraz flaschoiwania systemu . Ja swoje s3 opanowałem poprzez skrypt a nie odina Ale odin to podstawa .
BloodAlexis Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 Jak chodzi o system i odpowiedniego kernela to wiem że musi się zgadzać. Napisałam "jak dobrze pamiętam" bo zanim zaczęłam pisać post posiałam gdzieś kartkę z systemem ^ ^"Podstawa to ;stery by system widział telefon w odinie , tel ma być widoczny w trybie download .Tu czasem trzeba postawić w7 on jest najpewniejszy do tego typu zadań ." Jak o to to wszystko jest zgodnie z tym co napisałeś. poza w7 ja mam w8.
Rekomendowane odpowiedzi