seweryno Posted May 23 Report Posted May 23 witam serdecznie nie wiem czy to jest właściwe forum do opisywania problemu z telefonem mój problem polega na telefonie samsung s25 ultra o tuż od kilku dni komputer nie wykrywa mojego telefonu pokazuje tylko ładowanie przesuwam od góry w dół pasek i nie ma możliwości wybierania czy chce przełączyć na ładowanie czy na przesyłanie plików pokazuję tylko ładowanie telefonu przywróciłem go do ustawień fabrycznych nic nie pomogło zmieniałem kable nic nie dało w ustawieniach włączyłem debugowanie usb nic zero reakcji w ustawieniach domyślne usb przełączałem na przesyłanie plików nic na przesyłanie zdjęć nic na ładowanie telefonu też nic w menedżerze urządzeń w ogóle go nie wykrywa i zero reakcji na podłączanie i odłączanie kabla próbowałem na dwóch innych komputerach też nic chcę jeszcze dodać że nie dawno była aktualizacja UI 8.5 po tej aktualizacji nie mogę wejść w ogóle w recovery pokazuje się napis pdp backup falied szukałem jakieś porady w Google ale niestety widziałem że nie którzy mieli ten sam problem szczerze to już naprawdę nie wiem co mam zrobić czy coś się stało z telefonem? proszę was co mam zrobić jeszcze? Quote
Achon Posted May 23 Report Posted May 23 Opcje programisty potem naciśnij na "Domyślna konfiguracja USB" Zaznacz "Przesyłanie plików." Oczywiście wpierw musisz aktywować zakładkę "Opcje programisty" - czyli Developer mode. ------------------------ Użyj WIFi do transferu plików. Polecam aplikację "X-plore File Manager". FILAGOL and seweryno like this Quote
TheStraight Posted May 23 Report Posted May 23 1. Jeśli podłączysz telefon i nie masz w menu powiadomień opcji do wyboru trybu oznacza że telefon nie wykrył możliwości niczego innego niz tylko ładowanie i tutaj może być winny kabel. 2. Jeśli przy oryginalnym kablu jest tak samo to prawdopodobnie jest bug softu i nic z tym nie zrobisz obecnie. Zmiana domyślnego ustawienia w opcji programisty guzik zmienia bo telefon nie odpala nic poza ładowaniem (jakby go podłączyć kablem który nie wspiera danych tylko same linie zasilania).... Quote
seweryno Posted May 24 Author Report Posted May 24 6 godzin temu, TheStraight napisał(a): 1. Jeśli podłączysz telefon i nie masz w menu powiadomień opcji do wyboru trybu oznacza że telefon nie wykrył możliwości niczego innego niz tylko ładowanie i tutaj może być winny kabel. 2. Jeśli przy oryginalnym kablu jest tak samo to prawdopodobnie jest bug softu i nic z tym nie zrobisz obecnie. Zmiana domyślnego ustawienia w opcji programisty guzik zmienia bo telefon nie odpala nic poza ładowaniem (jakby go podłączyć kablem który nie wspiera danych tylko same linie zasilania).... dziękuję za odpisanie a przy okazji zapytam jak bym dał do serwisu to da się naprawić? Quote
TheStraight Posted May 24 Report Posted May 24 12 godzin temu, seweryno napisał(a): dziękuję za odpisanie a przy okazji zapytam jak bym dał do serwisu to da się naprawić? Ale tu nie ma co naprawiać, skoro mówisz że bug jest po aktualizacji do stabilnej wersji softu to poczekaj aż wydadzą kolejną z poprawioną łatką i tyle. Jeśli na oryginalnym kablu nie działa a działało poprzednio. Quote
Recommended Posts