xxmisiek Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego Cześć, Szukam windowsa pod moją maszynę: CPU: i7 13700KF Płyta główna: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI GPU: MSI Geforce 4070 super 12GB Gaming x slim Pamięć: 2x16GB Goodram DDR5 6400mhz cl32 Dysk: M2 SSD Lexar professional NM800 Pro 1TB Zasilacz: MSI MPG A1000G PCIE5 1000W Monitor: BENQ Zowie XL2546K Cooler CPU: Endrofy navis F240, 2x120mm Pasta na procku: Kryonaut TG-K-001-RS Komputer w 99% służy do gier, nie potrzebuję zbędnego oprogramowania, czasami jedynie zdarza mi się pracować zdalnie i przez VPNa w windowsie muszę łączyć się z serwerem firmowym na którym stoi dedykowana aplikacja do pracy. Do tej pory korzystałem z windowsaxlite, dokładnie to 10 pro optimum, było ok ale nie dawno wymieniałem płytę główną i ramy, robiłem format, instalowałem najnowszą wersję tego windowsa ale wkurza mnie brak spolszczenia w zakładce ustawienia(reszta jest spolszczona). Gierki to CS2 oraz jakieś inne starsze shootery(WarRock etc.). Zależy mi na pełnej optymalizacji, brak zbędnych pierdół w procesach itd. Najbardziej leży mi aby dalej był win10, tylko teraz czy iść w stocka czy jakiś custom? Custom jedynie jest pod tym względem dla mnie spoko bo nie muszę się grzebać debloatem systemu i oszczędzam czas. Cytuj
zen888 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 7 godzin temu, xxmisiek napisał(a): Cześć, Szukam windowsa pod moją maszynę: CPU: i7 13700KF Płyta główna: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI GPU: MSI Geforce 4070 super 12GB Gaming x slim Pamięć: 2x16GB Goodram DDR5 6400mhz cl32 Dysk: M2 SSD Lexar professional NM800 Pro 1TB Zasilacz: MSI MPG A1000G PCIE5 1000W Monitor: BENQ Zowie XL2546K Cooler CPU: Endrofy navis F240, 2x120mm Pasta na procku: Kryonaut TG-K-001-RS Komputer w 99% służy do gier, nie potrzebuję zbędnego oprogramowania, czasami jedynie zdarza mi się pracować zdalnie i przez VPNa w windowsie muszę łączyć się z serwerem firmowym na którym stoi dedykowana aplikacja do pracy. Do tej pory korzystałem z windowsaxlite, dokładnie to 10 pro optimum, było ok ale nie dawno wymieniałem płytę główną i ramy, robiłem format, instalowałem najnowszą wersję tego windowsa ale wkurza mnie brak spolszczenia w zakładce ustawienia(reszta jest spolszczona). Gierki to CS2 oraz jakieś inne starsze shootery(WarRock etc.). Zależy mi na pełnej optymalizacji, brak zbędnych pierdół w procesach itd. Najbardziej leży mi aby dalej był win10, tylko teraz czy iść w stocka czy jakiś custom? Custom jedynie jest pod tym względem dla mnie spoko bo nie muszę się grzebać debloatem systemu i oszczędzam czas. Tylko przeczytaj dokładnie na pierwszej stronie co usunięto z systemu. starcraft2fan i piosylant lubią to Cytuj
piosylant Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca W dniu 27.02.2026 o 10:39, xxmisiek napisał(a): CPU: i7 13700KF Płyta główna: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI GPU: MSI Geforce 4070 super 12GB Gaming x slim Pamięć: 2x16GB Goodram DDR5 6400mhz cl32 Dysk: M2 SSD Lexar professional NM800 Pro 1TB Z takim pudłem nie szukałbym moda, tylko szedł w zwykły Pro lub nawet Home. Unikniesz problemów z działaniem gier. Na tym sprzęcie każdy system będzie latał jak BMW po rondzie. Kastraty są spoko na stare i wolne sprzęty. Ty masz silnik Ferrari, a szukasz do niego karoserii od tuningowanego Cinquecento... Nie polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi