Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wie może ktoś jak odblokować bootloader w/w urządzeniu ?

Dodam że jest wersja Androida 16 dostępna ale w żaden sposób nie idzie zainstalować na komie.

Jestem chyba zmuszony instalować poprzez fastboot ale do tego jest potrzebny odblokowany bootloader.

Jakieś pomysły ???

gumish93 lubi to
Opublikowano
21 minut temu, dna111 napisał(a):

Witam

Wie może ktoś jak odblokować bootloader w/w urządzeniu ?

Dodam że jest wersja Androida 16 dostępna ale w żaden sposób nie idzie zainstalować na komie.

Jestem chyba zmuszony instalować poprzez fastboot ale do tego jest potrzebny odblokowany bootloader.

Jakieś pomysły ???

Siemasz

By odblokować bootloader to musisz spełnić następujące kryteria : 

1. Mieć założone konto MI account ( jak dobrze pamiętam to rejestrujesz i podajesz nr telefonu i adres email , lub jedno z tych dwóch ) 

2. Mieć włożoną kartę sim , bo bez tego nie odblokujesz bootloadera

3. Aplikację Mi Unlock , dzięki której wyżej odblokujesz bootloader

4. Poniżej źródła ( pomoc naukowa ) = Sam miałem Od Xiaomi kilka modeli , więc odblokowywałem kilka razy bootloader dla rom od Xiaomi.eu 

1. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

3. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

4. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I rób to w katalogu platform tools ( 4 podpunkt ) . 

I pobierz sobie ten sterownik , będzie widoczny telefon spod Windowsa

W tych linkach masz wszystkie odpowiedzi 

Jak coś pytaj, :) 

FILAGOL lubi to
Opublikowano
W dniu 28.12.2025 o 19:28, gumish93 napisał(a):

Sam miałem Od Xiaomi kilka modeli , więc odblokowywałem kilka razy bootloader dla rom od Xiaomi.eu

Kiedyś tak, oblokowanie bootloadera robiło się to bez problemu. Teraz czy to seria Redmi, czy Poco, czy Xiaomi to droga przez meke. Czasami wrecz niemozliwy jest unlock oficjalnym sposobem.

Xiaomi bardzo pozmienialo, swoja polityke w tej sprawie i robi ludziom pod gorke 😡 Jest to jeden z powodow dla ktorych porzucilem ta firme, ale to polemika chyba na inny temat.

Po miesiacu proby odblokowania bootloadera (Poco F6- 2024r. ) oficjalnym sposobem, poddalem sie. Nie calkowicie, bo odlokowany bootloader uwazam za "must have".

Skontaktowalem sie gosciem, (ktory jak przypuszczam pracuje w oficjalnych serwerach xiaomi), polaczyl sie zdalnie z moim smartfonem i zrobil unlock, calosc trwala z 10min. Jak dobrze pamietam bylo to jakos w godzinach od 3-5 naszego czasu, u nich jest inna stefa czasowa i serwery umozliwiajace odblokowanie sa dostepne w okreslonych godzinach, czy jakos tak, tlumaczyl mi to. No i rzecz jasna, nie zrobil tego za darmo.

Gdybys chcial namiar na tego goscia, to pisz. Chwile mi zajmie odszukanie, ale gdzies w czelusciach dyskowych danych mam.

Opublikowano
23 minuty temu, 88jankowalski88 napisał(a):

w godzinach od 3-5 naszego czasu, u nich jest inna stefa czasowa i serwery umozliwiajace odblokowanie sa dostepne w okreslonych godzinach

Tak tylko o  godzinie 12am (gmt+8) jest możliwe odblokowanie bootloadera.

Spróbuje jeszcze innych metod ale chyba się poddam bo słyszałem że żeby zrobić to samemu trzeba dwa razy być o tej godzinie na serwerach xiaomi bo wtedy są odblokowane.

O tej godzinie mocno śpię ale dzięki za objaśnienie 🙂 

Opublikowano

@88jankowalski88 Przypomniałeś mi o jednej rzeczy której ja nie sprawdzałem ale o niej słyszałem że podobno musis nabić ileś punktów na swoim Mi account by odblokować bootloader. Jeśli to jest kit który powielam dalej to przepraszam ( jestem użyszkodnikiem Samsung Galaxy A55 ) więc już nie jestem oblatany co do Xiaomi i etc innych podmarek ichże firmy.  Ja jedynie pamietam że trzeba 168h odczekać co do oblokowania bootloadera ... 

Także jeśli jest ktoś bardziej oblatany w temacie ode mnie to przejmuj pałeczkę :D😜 

Opublikowano

Tak oficjalna metoda, trzeba wyslac zgloszenie idealnie o 12am (gmt+8). Przez miesiac probowalem, ale nic to nie dalo, inne metody takze bez rezultatu. A uwierz, spedzilem nad tym kilka ladnych godzin, probowalem chyba wszystkich mozliwych sposobow z internetu, wszystko zawiodlo.

Takze powodzenia🫡 jesli sie uda daj znac.

Opublikowano
1 minutę temu, 88jankowalski88 napisał(a):

Tak oficjalna metoda, trzeba wyslac zgloszenie idealnie o 12am (gmt+8). Przez miesiac probowalem, ale nic to nie dalo, inne metody takze bez rezultatu. A uwierz, spedzilem nad tym kilka ladnych godzin, probowalem chyba wszystkich mozliwych sposobow z internetu, wszystko zawiodlo.

Takze powodzenia🫡 jesli sie uda daj znac.

Yyy to przez dwa lata oci*ieli bardziej. W 2023 miałem Poco X6 Pro i normalnie mi zdjęło bootloadera. To mnie żeś wonski zaskoczył :D