dna111 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 Witam Wpadł mi w ręce od sąsiadki smartfon Xiaomi Redmi 15. Problem polega na tym że ona mówi że jest nowy android 16. No i faktycznie jest na oficjalnej stronie Hyperos3. A w telefonie nic się nie aktualizuje do 16 tylko cały czas stoi na 15. Próbowałem wersji global jak i eea. i nic bez skutku a to z karty sd i z pamięci telefonu. Wyskakuje komunikat "nie można flashować stabilnej pamięci rom" A to wszystko ma się odbyć bez utraty danych. Macie jakieś rozwiązanie tego problemu ? ? ? Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 Próbowałeś zmianę regionu np. na Szwajcaria, Szwecja ? Cytuj
dna111 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 Nie nie próbowałem ale zaraz sprawdzę Wyświetla "nie można zainstalować nieoficjalnej pamięci rom" Cytuj
gumish93 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 59 minut temu, dna111 napisał(a): Witam Wpadł mi w ręce od sąsiadki smartfon Xiaomi Redmi 15. Problem polega na tym że ona mówi że jest nowy android 16. No i faktycznie jest na oficjalnej stronie Hyperos3. A w telefonie nic się nie aktualizuje do 16 tylko cały czas stoi na 15. Próbowałem wersji global jak i eea. i nic bez skutku a to z karty sd i z pamięci telefonu. Wyskakuje komunikat "nie można flashować stabilnej pamięci rom" A to wszystko ma się odbyć bez utraty danych. Macie jakieś rozwiązanie tego problemu ? ? ? Według źródła " [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] " Android 16 jest tylko na Global. Sprawdź jaki kanał ma wgrany. Jeśli EEA to może dostać później niż Global. Jeśli ma takie ciśnienie to wgraj jej na nowo ... Ale na jej miejscu czekał bym na aktualizację i tyle > Plus jest taki że Xiaomi ma w paczce skrypty do wgrywania ROMU dla Windows, Linux i MacOS > Cytuj
dna111 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 A to co ona znalazła to lipa ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3 minuty temu, gumish93 napisał(a): Android 16 jest tylko na Global Cytuj
gumish93 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 1 minutę temu, dna111 napisał(a): A to co ona znalazła to lipa ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A chociaż ona wie co to za model ? xD . Jeśli 4G to kodowa nazwa ( dew ) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ... Zanim chcesz brać sie za cokolwiek dokładnie sprawdźcie co to za model . Bo jeśli ci lewizne podała i wgrasz nie ten może być cegła . Cytuj
dna111 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 Aha to już jej piszę że ta strona to lewizna, niech go jutro zabiera jak mam go uceglić bo coś tam znalazła to ja podziękuję. A model to redmi 15 4g lte Cytuj
gumish93 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 10 minut temu, dna111 napisał(a): Aha to już jej piszę że ta strona to lewizna, niech go jutro zabiera jak mam go uceglić bo coś tam znalazła to ja podziękuję. A model to redmi 15 4g lte Xiaomi Redmi 15 4G > Redmi 15C/POCO C85 (dew) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu dedykowany Xiaomi Redmi 15 > Redmi 15/POCO M7 (creek) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu dedykowany Nigdy nie mieszasz sobie romów, są typowo pod osobny model. Nie ma co ryzykować, ja ci nei gwarantuje że wgra się ten od 4g na 5g i odwrotnie. Nie wgrywaj nic spoza serwerów od Xiaomi. Żadnych stron trzecich . Jeśli ma ciśnienie niech zapierdyla do serwisu, wgrają jej ROM i zakoszą powyżej stówy i przy okazji pozbędą się danych. Bo to ona odpowiada za dane pozostawione na telefonie a nie serwis . Kuma czacze ? A jak ona dalej beton to już nic nie zrobisz Cytuj
dna111 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 Kuma czacze bo jej napisałem że jest w wersji global a nie eea jak u niej. I powiedziałem jej że będzie update to telefon sam znajdzie ja pierdziele jej coś wgrywać bo gdzieś znalazła. 8 minut temu, gumish93 napisał(a): Jeśli ma ciśnienie niech zapierdyla do serwisu, wgrają jej ROM i zakoszą powyżej stówy i przy okazji pozbędą się danych. Bo to ona odpowiada za dane pozostawione na telefonie a nie serwis Bo by na to wyszło że ja jej mam płacić za uceglenie a nie ona mi !. gumish93 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi