GrzegorzAsia Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 Witam, mój laptop z systemem nie pozwala na instalowanie progamów z internetu. Jakaś blokada. Myślałem, żeby zainstalować inny system, bo chyba inaczej tego nie obejdę. Jak to zrobić, żeby zachować licencję? Cytuj
christopher732 Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Co dokładnie dzieje się przy próbie instalacji programu? Czy pojawia się jakiś komunikat? Jeśli tak, to podaj tekst? Bo przyczyn może być wiele . Cytuj
Kosa7 Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Pełne prawa administratora nadane na konto? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 może blokuje program antywirusowy. Przyczyn może być wiele innych. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 4 godziny temu, LAGUNA napisał(a): może blokuje program antywirusowy Albo inaczej - wirusik Cytuj
Achon Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Może masz "Windows S" ? Cytat "Windows S" najczęściej odnosi się do systemu Windows w trybie S, czyli wersji systemu Windows zaprojektowanej z myślą o bezpieczeństwie i wydajności, która pozwala na instalację aplikacji tylko ze sklepu Microsoft Store. GrzegorzAsia lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 15 minut temu, Widzior napisał(a): Albo inaczej - wirusik Łoj to gorzej istnieją wirusy, które blokują dostęp do plików, takie jak ransomware, które szyfruje dane, a następnie żąda okupu za ich odblokowanie. Inny typ to oprogramowanie blokujące (locker), które może całkowicie uniemożliwić zalogowanie się do systemu. Te złośliwe programy często rozprzestrzeniają się za pomocą zainfekowanych załączników e-mail, złośliwych stron internetowych lub niebezpiecznych plików do pobrania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przeskanować komputer za pomocą Malwarebytes z pendrive, możesz użyć przenośnego pakietu narzędzi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], który działa offline i nie wymaga instalacji na komputerze docelowym. Wystarczy podłączyć pendrive, aby rozpocząć skanowanie komputera. FILAGOL lubi to Cytuj
GrzegorzAsia Opublikowano 28 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Tak jak już ktoś tutaj wspomnial mam Windowsa w wersji S i uniemożliwia instalacji innych aplikacji niż ze sklepu Microsoft Żeby zrobić jak na filmie Windows prosi mnie, żebym podał kod, który przyjdzie na email. Szkoda, że nie mam już dostępu na ten email, więc jestem teraz w kropce. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 a taka opcja by załapała [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LaptopIpc Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Możesz spróbować na dwa sposoby wyłączyć "Tryb S" w swoim systemie. Postępuj według tego poradnika z forum poświęconemu windowsowi 11: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Sposób z użyciem sklepu MS. 2. Disable Secure Boot [Wyłączenie Bezpiecznego Rozruchu]. Cytuj
GrzegorzAsia Opublikowano 29 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Wyłączenie z bezpiecznego rozruchu też nie idzie, pisze że muszę podać jakiś klucz odzyskiwania. Nic takiego nie mam. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Godzinę temu, GrzegorzAsia napisał(a): pisze że muszę podać jakiś klucz odzyskiwania przypadkiem nie idzie o to Prawdopodobnie komputer próbuje odblokować dysk zaszyfrowany funkcją {LG!BitLocker}, a klucz odzyskiwania można znaleźć na Twoim koncie Microsoft, w ustawieniach urządzenia lub u administratora firmy, jeśli jest to komputer służbowy. Jeśli nie masz klucza odzyskiwania, a utracisz dostęp do urządzenia, jedyną opcją może być resetowanie komputera, co usunie wszystkie pliki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] GrzegorzAsia lubi to Cytuj
LaptopIpc Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Jeżeli prosi cię o klucz odzyskiwania, prawdopodobnie korzystasz z bitlockera. Jak odzyskać klucz odzyskiwania. 1. Logowanie na konto M$. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. Inne metody odtworzenia klucza odzyskiwania: Poszukaj też informacji na stronie producenta twojego laptopa. Jak wyłączyć Secure Boot. Przykład ASUS: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i GrzegorzAsia lubią to Cytuj
GrzegorzAsia Opublikowano 29 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Udało się, dzięki za pomoc, temat można zamknąć. LAGUNA lubi to Cytuj
LaptopIpc Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Napisz rozwiązanie dla innych, co ci pomogło. By ktoś zaglądając tu mógł coś z danego tematu wyciągnąć gdy będzie szukał rozwiązania podobnego problemu. Bo rozwiązań może być wiele, tak jak ty szukałeś i wybrałeś jedno rozwiązanie z wielu dostępnych. Warto coś więcej powiedzieć niż udało się bo to nic innym szukającym danego rozwiązania nie podpowiada. Pozdrawiam serdecznie. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 No właśnie rozwiązań może być wiele. Jeszcze dodam takie coś . Jak uruchomić tryb awaryjny bez klucza odzyskiwania BitLocker? Chcesz uruchomić komputer w trybie awaryjnym, ale jest zaszyfrowany przy użyciu systemu BitLocker i nie posiadasz klucza odzyskiwania? Istnieje na to pewne rozwiązanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LaptopIpc lubi to Cytuj
GrzegorzAsia Opublikowano 29 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Udało mi się zmienić na inny email i użyłem pierwszej opcji, czyli wyłączenie na systemie wchodząć w aktywacje. Tak jak na 1filmie. LAGUNA i LaptopIpc lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi