zdzisiek24 Posted November 12 Report Posted November 12 Od kilku dni nie działa mi poczta w outlook. Błąd przy próbie wyślij\odbierz. Naprawa konta nie pomaga ... nie można zalogować się do serwera przychodzący (IMAP). Konto aktywne i w przeglądarce działa. Założyłem nowe konto na próbę w interii i nie mogę go nawet dodać. W thunderbird niby dodaje ale zaraz krzyczy coś o IMAP. Konfiguracja i porty OK. Brakuje mi już pomysłów. Quote
TheStraight Posted November 12 Report Posted November 12 43 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a): Od kilku dni nie działa mi poczta w outlook. Błąd przy próbie wyślij\odbierz. Naprawa konta nie pomaga ... nie można zalogować się do serwera przychodzący (IMAP). Konto aktywne i w przeglądarce działa. Założyłem nowe konto na próbę w interii i nie mogę go nawet dodać. W firebird niby dodaje ale zaraz krzyczy coś o IMAP. Konfiguracja i porty OK. Brakuje mi już pomysłów. Nie wiem jak w interii ale na wp jest specjalna opcja w ustawieniach do włączenia IMAP, może masz to samo? Quote
zdzisiek24 Posted November 12 Author Report Posted November 12 Najdziwniejsze, że to konto na onecie mam od lat i nagle od tygodnia outlook mi zwariował. Coś zmienili albo coś się skopało, choć ja nic u siebie nie kombinowałem. Na drugim kompie to samo. Quote
dna111 Posted November 12 Report Posted November 12 Witam ja miałem podobny problem z pocztą o2 u koleżanki. Zainstalowałem mailbird ale dodać to tylko gmail było można. Na o2 wyskakiwał mi problem z cloudflare , napisane było błąd serwera , a gdy już udało się zalogować od razu zmieniłem hasło ale problem nie ustąpił. Po pewnym czasie próbowałem na stronie zmienić imap na pop3 a problem ten sam. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale ostatni dużo było mówione o atakach hackerskich i nie mogą tego ogarnąć. Kolejną próbę będę wykonywał w następnym tygodniu może problem ustąpi. Dlatego podpinam się pod posta. Quote
zdzisiek24 Posted November 13 Author Report Posted November 13 Przyszło mi coś do łba ... a może dostawca internetu zablokował lub wyłączył protokół IMAP? Czy to możliwe? Quote
LaptopIpc Posted November 13 Report Posted November 13 mnie o2 działa poprawnie. Tak mam ustawione. W interii powinno być podobnie. Adresy ustawić według instrukcji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dla onetu to wygląda tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] trzeba zobaczyć czy są aktywne zaznaczone na czerwono buttony. Założyłem konto Na interii i po próbie zaznaczenia przycisku o korzystaniu z programu pocztowego. Informacja serwis niedostępny. Nie mogę się już zalogować nawet poprzez przeglądarkę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 likes this Quote
zdzisiek24 Posted November 13 Author Report Posted November 13 Dzięki. Onet już ogarnąłem. Miałem w ustawieniach wyłączony IMAP choć sam tam nic nie grzebałem. Interia była dla próby więc mi lata. LaptopIpc likes this Quote
Recommended Posts