Kocurek Opublikowano Środa o 04:04 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 04:04 Przy najbliższej aktualizacji zgodnie z prośbą @ERICs3: ERICs3 lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano Środa o 18:07 Zgłoś Opublikowano Środa o 18:07 Dziękuję za akceptację pomysłu wstrzymania aktualizacji - miałem na względzie dobro odbiorców modyfikacji nie zawsze świadomych tego problemu. Kocurek lubi to Cytuj
leven Opublikowano Czwartek o 09:33 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 09:33 Hej. Pobrałem iso systemu i w czasie instalacji -> kopiowania plików z pendrive wyskakuje błąd: 0x80070015 z opisem, że nie ma odpowiednich plików do zainstalowania. i5 14600k msi z790 mag wifi 2x16gb ddr5 rtx 5060ti 16gb m2 nvme kc3000 500gb Help !! Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano Czwartek o 12:01 Autor Zgłoś Opublikowano Czwartek o 12:01 2 godziny temu, leven napisał(a): 2x16gb ddr5 Mmmmmmm pamięć DDR5, VIP! 2 godziny temu, leven napisał(a): Hej. Pobrałem iso systemu i w czasie instalacji -> kopiowania plików z pendrive wyskakuje błąd: 0x80070015 z opisem, że nie ma odpowiednich plików do zainstalowania. Dzień dobry, dziękuję za kontakt z pomocą techniczną Firmy. Czy suma kontrolna pobranego pliku iso jest tożsama z sumą podaną w wiadomości #1? Jakim programem nagrałeś obraz .iso na pendrive. Czy programem Rufus? Czy rozważałeś wypróbowanie alternatywy - przygotowanie pendrive za pomocą aplikacji Ventoy? Czy problem występuje wyłącznie z plikiem .iso z tego tematu, a może z plikami innych modyfikacji również? leven lubi to Cytuj
leven Opublikowano Czwartek o 17:37 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:37 Po kilku godzinach szukania dziury w całym i zrobienia pena od nowa w rufusie, stwierdzam, że szczeka mi opadła, gdy zlokalizowałem problem z instalacją W płycie głównej mam dwa rodzaje USB: czerwone i niebieskie. Do czerwonych (tylko dwa USB) miałem podłączoną klawiaturę i myszkę, dla tego pendrive podłączałem do niebieskiego USB (sprawdzałem każdy port) W końcu podłączyłem klawiaturę i myszkę pod niebieskie USB, a pena pod czerwonego i wszystko ruszyło z kopyta. System zainstalowany ALE: nie mogę aktywować systemu, ponieważ mam licencję na PRO (na koncie MS) i wyskakuje błąd przy próbie aktywacji W końcu od nowa postawiłem WIN11 25h2 i no i tyle w temacie. A tak chciałem wypróbować tego LTSC :( No nic, dzięki za porady Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano Czwartek o 17:39 Autor Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:39 Dziękuję za podzielenie się przyczyną i rozwiązaniem problemu. Miło mi poinformować, że niedawno pojawiła się nowość - Windows 11 Pro będący bliźniaczym odpowiednikiem LTSC TC: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] leven lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano Czwartek o 18:26 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:26 39 minut temu, leven napisał(a): ALE: nie mogę aktywować systemu, ponieważ mam licencję na PRO (na koncie MS) i wyskakuje błąd przy próbie aktywacji W przypadku takim jak opisałeś, gdzie twoja płyta główna jest powiązana licencją cyfrową, powiązaną dodatkowo z kontem microsoft, na wersję Windows 11 PRO, należy zalogować się na konto microsoft i usunąć powiązanie płyty głównej z licencją. Potem można instalować na takiej płycie głównej windowsa w wersji LTSC i podczas aktywacji, nie będzie już komunikatu związanego z wykryciem zmiany sprzętowej i system aktywuje się prawidłowo, przy założeniu że zostaną spełnione wszystkie konieczne warunki do wykonania takiej procedury. leven i Kocurek lubią to Cytuj
leven Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu 21 godzin temu, ERICs3 napisał(a): W przypadku takim jak opisałeś, gdzie twoja płyta główna jest powiązana licencją cyfrową, powiązaną dodatkowo z kontem microsoft, na wersję Windows 11 PRO, należy zalogować się na konto microsoft i usunąć powiązanie płyty głównej z licencją. Potem można instalować na takiej płycie głównej windowsa w wersji LTSC i podczas aktywacji, nie będzie już komunikatu związanego z wykryciem zmiany sprzętowej i system aktywuje się prawidłowo, przy założeniu że zostaną spełnione wszystkie konieczne warunki do wykonania takiej procedury. A jak to zrobić ? "W przypadku takim jak opisałeś, gdzie twoja płyta główna jest powiązana licencją cyfrową, powiązaną dodatkowo z kontem microsoft, na wersję Windows 11 PRO, należy zalogować się na konto microsoft i usunąć powiązanie płyty głównej z licencją." Jak mam "usunąć powiązanie płyty głównej z licencją" ? na moim koncie MS ? ISO LTSC mam jeszcze na pentku Tylko, że to obraz Enterprais, a ja mam Pro Kocurek lubi to Cytuj
leven Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu 23 godziny temu, Kocurek napisał(a): Dziękuję za podzielenie się przyczyną i rozwiązaniem problemu. Miło mi poinformować, że niedawno pojawiła się nowość - Windows 11 Pro będący bliźniaczym odpowiednikiem LTSC TC: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ISO pobrane, ale na jakiś czas odpuszczę nowej instalki. Jak ten PRO ruszy z aktywacją, i będzie do gier jak należy, to normalnie pójdę do kościoła Dzięki za link EDIT: i tak już w WIN11 25h2 pousuwałem sporo śmieci, ale jednak, to nie to co dobrze "pokrojony" system do grania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 7 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu 34 minuty temu, leven napisał(a): ISO pobrane, ale na jakiś czas odpuszczę nowej instalki. Jak ten PRO ruszy z aktywacją, i będzie do gier jak należy, to normalnie pójdę do kościoła Dzięki za link Powinien, kolega dzisiaj zainstalował i napisał, że poszedł na jego legalnym kluczu Windows 10 Pro od ręki - Windows 11 Pro to kontynuacja Windows 10 Pro. Ciekawostką jest, że klucz pochodzi z legalnego podniesienia Windows 7 do Windows 10. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi