ERICs3 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Przed dopieszczeniem ustawień. (wersja 0104) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL i Kocurek lubią to Cytuj
stens Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 11 godzin temu, Killer85 napisał(a): aby oczyścić system ze śmieci po aktualizacjach... To możesz zrobić tym - Dism++x64 FILAGOL i Kocurek lubią to Cytuj
Killer85 Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 6 minut temu, stens napisał(a): To możesz zrobić tym - Dism++x64 Zrobiłem to zwykłym czyszczeniem z poziomu Windowsa i kilka Gb ubyło ale zajrzę do Dism też...dzięki Kocurek lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Nie wiem Mistrzu w Swej Kategori Tych Że MODów jak pisać ale po wielu próbach tego MODa z 4 01 br. dałem spokój gdyż załączam fotkę i ni w ząb nie ogarniam ???? Czyż by to ASUS ? Robiłem Ventkiem, Rufusem na inne sposoby i NIC. Podpowieź Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 10 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Naciśnij dowolny klawisz jak widzisz ten tekst, aby uruchomić instalator systemu Windows. To masz na myśli? Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Tak ale nic to nie daje nie reaguje na klawkę ? ! A instalka z pena Ale cieszę się niesamowicie że może już dziś Windows 11 25H2 Pro x64 PL – TheCompany Dziękuje. CZAPKI Z GŁÓW Kocurek lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 7 minut temu, Groszek1962 napisał(a): Tak ale nic to nie daje nie reaguje na klawkę Instalujesz na laptopie czy stacjonarnym pc? Kocurek lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Stacjonarny PC -- KAWAŁ GRZMOTA -- Kocurek lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Rozumiem że wcześniejsze wersje np. 1111 instalowały się normalnie a ta najnowsza 0104 nie chce tak? Bo jeśli tak to ja bym nagrał na pendrive tą wcześniejszą działającą wersję np.1111 i spróbował zainstalować - jeśli klawiatura zareaguje prawidłowo i rozpocznie się instalacja, a na najnowszej wersji 0104 jak piszesz nie widzi jakby klawiatury to masz info że u ciebie nie dział wersja 0104. Wtedy sprawdziłbym sumy kontrolne czy iso jest nie uszkodzone. (jełśi iso jest ok to sprawdz iso po nagraniu na pen też oczywiście najlepiej sha 512. Natomiast jeśli na starszej wersji która ci się kiedyś normalnie instalowała - klawiatura też nie będzie odbierać naciśnięcia klawisza to masz info że coś z klawiaturą a nie z iso. Kocurek lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Dokładnie TAK JAK NAPISAŁEŚ tylko z tą wersją. Wszystko sprwdzone na kilku penach próby Ventka, Rufa i jak się jescze dało Kocurek lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Ale sprawdzałeś SHA, najlepiej SHA_3-512 pliku iso po nagraniu go na pena (dla ventoy) bo to aż dziwne że wszystkim działa a Ci nie... Kocurek lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Czy tak winno być 27317b467def81d33abe7c98fa365140d430aab13298164d3629a36d47d18ca1 *G:\WIN11_X64_LTSC_25H2_PL-THECOMPANY_CRC32_11260104.iso Tak weryfikowane Kocurek lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Jeśli to z pena to ok. Chcielibyśmy ci pomóc. Ale do tego potrzebne są informacje których my nie mamy. Tylko ty nimi dysponujesz - w sensie co jak robisz - jak podłączasz, nagrywasz itd. Spójrz na problem z boku - może zmień port usb albo pena albo dla klawiatury itd. Wszystko jest możliwe. Kocurek lubi to Cytuj
stens Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 9 minut temu, Groszek1962 napisał(a): Czy tak winno być jaka to suma kontrolna? Kocurek lubi to Cytuj
Achon Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Zaś mieszacie. ISO nie ma tu nic do gadania. Za rozruch odpowiada efi\microsoft\boot\ następnie efisys.bin lub cdboot.efi Albo coś namieszałeś w biosie (obsługa portów klawiatury tryb Legacy) albo nagrałeś sobie na pena starsze pliki efi jakimś rufusem . Porównaj te na pendrive z tymi w ISO. Kocurek, ERICs3 i Groszek1962 lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia No brawo brawo ta podpowiedź jest bez cenna-- Sorry Kocurek lubi to Cytuj
Achon Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Jeśli chcesz pominąć ten komunikat, wystartować instalację od razu. - (bez promptu) zmień nazwę/ zastąp pliki: cdboot_noprompt.efi na cdboot.efi oraz efisys_noprompt.bin na efisys.bin Kocurek i ERICs3 lubią to Cytuj
ERICs3 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Kolega Achon chciał dobrze - pomyśl co ostatnio zmieniałeś - ta zmiana to problem a nie iso i jego modyfikacja. Achon i Kocurek lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia NIC NIC NIC NIC i to ciekawa zagwózdka -- no --- Pamiętajcie To Tylko PC - Pecet --- Choć 7 do dziś na ten komp z tą płytą ASUSA nie wchodzi. Też Ciekawostka, ale ważne że na drugim ASUSIKU ŚMIGA Jest w czym wybrać Achon -- dzięki Wypróbuje, sprawdzę skończe testy obecnego Wika. Dziękuje Kocurek lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 12 minut temu, Achon napisał(a): Jeśli chcesz pominąć ten komunikat, wystartować instalację od razu. - (bez promptu) zmień nazwę/ zastąp pliki: Dziękujemy bardzo za informację. Przyda się. PS. Kiedyś miałem podobny przypadek. Miałem zainstalować windowsa i klawiatura nie reagowała na klawisze podczas prośby o naciśnięcie. Okazało się że klawiatura na usb w tamtym wczesnym momencie włączenia komputera, nie była jeszcze widoczna dla komputera. Jej widoczność rozpoczynała się znacznie później. Wziąłem przejściówkę usb - ps/2 i klawiatura zaczęła być widziana wcześniej i zadziałało naciśnięcie klawisza... Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnego popołudnia. 32 minuty temu, stens napisał(a): 42 minuty temu, Groszek1962 napisał(a): Czy tak winno być jaka to suma kontrolna? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Groszek1962 i Kocurek lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Dziękuje i to próbowałem Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 10 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Zróbcie sobie chwilę przerwy, bo pusto bez Was: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
roberciacho Opublikowano Wtorek o 13:15 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:15 Witam wydanie finalne bez błędów można instalować? Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano Wtorek o 13:40 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:40 30 minut temu, roberciacho napisał(a): Witam wydanie finalne bez błędów można instalować? Jeszcze drobna poprawka jest potrzebna, aby było perfekcyjnie. ERICs3 lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano Wtorek o 13:44 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:44 Około godziny 19.00 powinny już zacząć do nas docierać aktualizacje z 13 stycznia... a więc - odliczanie końcowe Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano Wtorek o 13:48 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:48 3 minuty temu, ERICs3 napisał(a): Około godziny 19.00 powinny już zacząć do nas docierać aktualizacje z 13 stycznia... a więc - odliczanie końcowe Odruchowo myślałem, że to wątek z Pro, a to LTSC TC - w LTSC TC tylko korekta domyślnej aplikacji do grafik jest wskazana, ale to drobnostka. Cytuj
ERICs3 Opublikowano Wtorek o 14:03 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 14:03 16 minut temu, Kocurek napisał(a): Odruchowo myślałem, że to wątek z Pro Dokładnie to samo - odruchowo myślałem że to wątek Pro jest nauczka, trzeba zwraca ć uwagę na szczegóły. 16 minut temu, Kocurek napisał(a): korekta domyślnej aplikacji do grafik będzie inna - w TODO nic nie widzę 49 minut temu, roberciacho napisał(a): Witam wydanie finalne bez błędów można instalować? Można, a nawet trzeba, jak się chce mieć najlepszą dostępną modyfikację windowsa. Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano Wtorek o 15:09 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:09 2 godziny temu, ERICs3 napisał(a): Dokładnie to samo - odruchowo myślałem że to wątek Pro jest nauczka, trzeba zwraca ć uwagę na szczegóły. Oczywiście - choć tym razem w wyniku błędu została wspomniana wersja Pro - skorzystała na darmowej promocji. 2 godziny temu, ERICs3 napisał(a): będzie inna - w TODO nic nie widzę To drobnostka, której nikt oprócz mnie nie zgłosił - dopisałem po Twojej uwadze: + naprawić konfigurację domyślnych aplikacji przypisanych do rozszerzeń plików Domyślnie ma pozostać Przeglądarka fotografii systemu Windows. 2 godziny temu, ERICs3 napisał(a): Można, a nawet trzeba, jak się chce mieć najlepszą dostępną modyfikację windowsa. Dziękuję za docenienie, miło się czyta tak pozytywną opinię - jednak do wyboru jest jeszcze edycja JG Pana Grzyba - którą cech-uje m.in. jeszcze dokładniejsze oczyszczenie systemu oraz autorski Optymalizator - u mnie jest z kolei więcej preinstalowanych rzeczy na start, co nie każdemu odpowiada. Warto wypróbować obie i wybrać najbardziej dopasowaną pod siebie - co niektórzy używają obu - do różnych zastosowań. Cytuj
Kocurek Opublikowano Środa o 00:35 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 00:35 Zatwierdzam zmianę na przyszłość - dopisałem w TODO: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do usuwania szpiegów, jakie podrzuciłeś @Achon (Set-Privacy): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie mam nic przeciwko, żeby dołożyć - sporo zmian pod tym względem wdrożyłem wraz z sugestiami @ERICs3 oraz @Kosiara. Sugerowany Set-Privacy - jeżeli otrzymałbym wykaz zmian co jeszcze powinno się zmienić na podstawie jego działania - to po weryfikacji - mógłbym nanieść szybko zmiany. Jednak dostarczenie wykazu nie jest niezbędne i dziękuję Ci za samo dostarczenie skryptu - w wolnym czasie obejrzę jak działa ten skrypt i ocenię, czy cokolwiek jeszcze zmienia oprócz tego, co już wdrożyłem. Zauważ, że prowadzę też drzewko zmian - i nie chciałbym w ciemno używać skryptu, który nie wiem co konkretnie zmienia oprócz tego, że zmienia - przykładowo - może domyślnie wyłącza funkcje lokalizacji, które niektóre osoby wykorzystują. Odnośnie wyłączenia usługi indeksowania plików - wyłączenie tej usługi spowolniłoby wyszukiwanie plików w natywnej wyszukiwarce w Eksploratorze plików. Przez to na razie jestem sceptyczny, aby domyślnie to wyłączać -wszyscy wiemy jak działa kiepsko obecnie natywna szukajka, ale czasem coś tam znajdzie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi