Groszek1962 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Dobre, Dobre Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Myślę, że funkcję "wallpaper" trzeba będzie przemianować na "theme", jak w przyszłości doszłoby więcej opcji personalizacji wyglądu. To jest dopiero pierwsza wersja, mająca zaprezentować potencjalne możliwości, nowe funkcje nie tylko ja miałbym możliwość zrobić, a każdy mający dość wiedzy, aby coś od siebie dodać - postawiłem na otwarty kod skryptowy, aby w przypadku jak pomysł przypadnie do gustu każdy ambitniejszy miał możliwość coś od siebie dorzucić, bez czekania aż ja napiszę funkcję. Groszek1962 lubi to Cytuj
Chopek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Dlaczego System nie chce zaktualizować się do wersji 25H2 Build 26200.7462 łatka windows11.0-kb5072033-x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 17 minut temu, Chopek napisał(a): Dlaczego System nie chce zaktualizować się do wersji 25H2 Build 26200.7462 łatka windows11.0-kb5072033-x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Chopek dziękuję za zgłoszenie. Również u mnie występuje problem z instalacją grudniowego zestawu poprawek - @ERICs3 twierdził, że problem nie istnieje i... faktycznie jak sprawdziłem na wirtualnej maszynie to aktualizacja przechodziła na 08251111, a teraz nie chce na 09251230 - ale zobaczę jeszcze raz. Postaram się znaleźć przyczynę, bo na moim systemie też nie chce wskoczyć aktualizacja 2025-12 pomimo, że polecenia DISM i sfc nie zwracają błędów. Być może to jakaś drobnostka, typu wyłączenie usługi DiagTrack. Dodam, że aktualizacja 09251230 to kontynuacja 08251111, nie jest to więc obraz robiony od zera - prawdopodobnie problem instalacji aktualizacji 2025-12 dotyczy wszystkich obrazów LTSC TC 25h2 począwszy od wydania 00 (jeszcze nie sprawdzałem tej hipotezy). Cytuj
Chopek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Robisz wspaniałą robotę, podziwiam Twoje zaangażowanie ale Microsoft według mnie coraz bardziej cofa się w rozwoju albo świadomie wprowadza coś by nikt nie mógł robić zmodyfikowanych Systemów Windows. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
keri38 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 a u mnie wszystko zaktualizowalo ,zero problemow ,system smiga Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 24 minuty temu, keri38 napisał(a): a u mnie wszystko zaktualizowalo ,zero problemow ,system smiga @keri38Również łatka bezpieczeństwa grudniowa? 2025-12? PS Jakby co - wyciągnąłem lekcję z Windows 7 AM-5 i staram się kolekcjonować starsze wydania dopóki miejsca starczy. Cytuj
darko10 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Nie działa mi opcja wyszukaj z paska zadań. Z menu start "Wyszukaj programy i pliki" działa. Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 22 minuty temu, darko10 napisał(a): Nie działa mi opcja wyszukaj z paska zadań. Z menu start "Wyszukaj programy i pliki" działa. Hmmm... a jaki styl - oryginalny, mystic jungle? Aktualizacja 2025-12 na dotychczasowym wydaniu 08251111 przechodzi: Analizowanie trwa... Cytuj
Chopek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Dziwne WERSJA 2025-11-11 zaktualizowała się [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
darko10 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 20 minut temu, Kocurek napisał(a): styl - oryginalny, mystic jungle? mystic jungle. Na wersji standard wyszukiwanie działa. Z ciekawości sobie ją wrzuciłem Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 @darko10 dziękuję za zgłoszenie, przyjrzę się temu. [Dodano] Dystrybucja wydania chwilowo wstrzymana - trwa analiza problemu aktualizacji Windows Update. Cytuj
stens Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 3 godziny temu, Kocurek napisał(a): Również u mnie występuje problem z instalacją grudniowego zestawu poprawek U mnie też. Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 5 minut temu, stens napisał(a): U mnie też. Dziękuję, proszę o jeszcze trochę cierpliwości - jeżeli dotychczasowe wydanie się aktualizuje, to dojdę co jest nie tak stens lubi to Cytuj
roberciacho Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Witam a ja mam problem z wifi nie ma ikony do połączenia z siecią wifi. Karty sieciowe w menadżer urządzeń są zainstalowane. Styl mam z Windows 11 . Jak połączyć się z siecią wifi? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 @roberciacho po restarcie systemu też? Na niektórych laptopach rozwiązuje to problem - nie chciałem jednak wymuszać restartu obligatoryjnie każdemu. Internet na czas instalacji jest odcinany, pod koniec instalacji jest przywracany. Obecnie jestem w trakcie dochodzenia dlaczego aktualizacja z Windows Update nie przechodzi - jak dobrze, że nie robię wydania od 0 i można problematyczne zmiany wycofać i metodą prób i błędów znaleźć przyczynę. Cytuj
roberciacho Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 2 minuty temu, Kocurek napisał(a): @roberciacho po restarcie też? Na niektórych laptopach rozwiązuje to problem - nie chciałem jednak wymuszać restartu. Internet na czas instalacji jest odcinany, pod koniec instalacji jest przywracany. Obecnie jestem w trakcie dochodzenia dlaczego aktualizacja z Windows Update nie przechodzi - jak dobrze, że nie robię wydania od 0 i można problematyczne zmiany wycofać i metodą prób i błędów znaleźć przyczynę. Tak po restarcie też nie ma wifi Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Teraz, roberciacho napisał(a): Tak po restarcie też nie ma wifi Czy wcześniejsze wydania też ten problem mają? Cytuj
roberciacho Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 1 minutę temu, Kocurek napisał(a): Czy wcześniejsze wydania też ten problem mają? Nie wiem bo to pierwsze wydanie które testuje Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 3 minuty temu, roberciacho napisał(a): Nie wiem bo to pierwsze wydanie które testuje Rozumiem. Instalacja dedykowanych sterowników WiFi / Chipsetu dla danego modelu laptopa może rozwiązać problem. Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Witam, Jeśli mogę zapytam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy instalowałeś z pominięciem wyboru podczas stawiania konta - shift i F10 ? Jeśli tak to mam podobnie, wszystko jest działa a neta ani po kablu ani wifi Dopiero po instalce z shift i F10 nett działa ale jest trochę dziwnych zachowań systemu np. załączam fotkę Też nie aktualizuje ale niektóre pliki pobiera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
roberciacho Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 1 minutę temu, Groszek1962 napisał(a): Witam, Jeśli mogę zapytam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy instalowałeś z pominięciem wyboru podczas stawiania konta - shift i F10 ? Jeśli tak to mam podobnie, wszystko jest działa a neta ani po kablu ani wifi Dopiero po instalce z shift i F10 nett działa ale jest trochę dziwnych zachowań systemu np. załączam fotkę Też nie aktualizuje ale niektóre pliki pobiera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podczas instalacji nie wybierałem shift +f10 jeśli muszę wybrać to kiedy to zrobić. Na standardowych instalkach Windows wybieram shift +f10 żeby nie logować się przez konto Microsoft a ty samo konto lokalne utworzylo Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 4 minuty temu, Groszek1962 napisał(a): Jeśli tak to mam podobnie, wszystko jest działa a neta ani po kablu ani wifi @Groszek1962 dziękuję za informację - problem warto obserwować, bo być może instalacja systemu zbyt szybko się kończy - program StartAllBack nie jest do końca kompatybilny z instalacją w trakcie instalowania systemu Windows. Mogę to łatwo naprawić, ale minusem tego będzie, że StartAllBack zainstaluje się dopiero po pokazaniu pulpitu, czego chciałem uniknąć Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Mam jeszcze jedno pytanko być może robiłem coś nie tak ALE ???!!!! Czy podczas instalki systemu i stawiania konta czyli Shift + F10 stawiając i próbując wybrać profil bo tak to rozumiem używając Tab nie ma wyboru profilu jest tylko Eric i po uruchomieniu Nie ma Mystic Jungle Czy może robię coś nie tak ??? Kocurek lubi to Cytuj
roberciacho Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 2 minuty temu, Kocurek napisał(a): @Groszek1962 dziękuję za informację - problem warto obserwować, bo być może instalacja systemu zbyt szybko się kończy - program StartAllBack nie jest do końca kompatybilny z instalacją w trakcie instalowania systemu Windows. Mogę to łatwo naprawić, ale minusem tego będzie, że StartAllBack zainstaluje się dopiero po pokazaniu pulpitu, czego chciałem uniknąć Mi właśnie szybko zrobiło instalacje może coś pominęło Kocurek lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Bez Shift + F10 po zainstalowaniu brak StartAllBlacka Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 12 minut temu, Groszek1962 napisał(a): Mam jeszcze jedno pytanko być może robiłem coś nie tak ALE ???!!!! Czy podczas instalki systemu i stawiania konta czyli Shift + F10 stawiając i próbując wybrać profil bo tak to rozumiem używając Tab nie ma wyboru profilu jest tylko Eric i po uruchomieniu Nie ma Mystic Jungle Czy może robię coś nie tak ??? Jest OK, to profil demonstracyjny prezentujący możliwości - nie zawiera jeszcze wielu zmian, bo jakbym miał wprowadzić wszystko, to na pewno nie zmieściłbym się w 2025 roku [Dodano] Użycie profilu ERICs3 nadpisuje zarówno styl Mystic Jungle jak i Standard zmianami z Profilu - m.in. tapetę. Naprawię Windows Update i cóż... instalacja StartAllBack musi zostać opóźniona do pierwszego pokazania się pulpitu - bo zbyt szybko instalator się zamyka. Standardowa instalacja StartAllBack nie jest w pełni kompatybilna z instalatorem systemu - a nie przyglądałem się co dokładnie program zmienia i jakie wpisy - jest potencjał do naprawy, ale na teraz odpuściłbym i po prostu na chwilę pulpit mignie w takim układzie, tak jak było dotychczas. Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 A czy wybór profilu jak w opisie działa ? Profile są uruchamiane ręcznie - Użytkownik sam wybiera i uruchamia plik .bat odpowiadający jego profilowi. Bo ja nie mogę nic wybrać A jak potwierdzę domyślny to tak jak pisałem, a co potwierdzasz zmiana Mysti Jungle itd. Ale startallback jest Instalowałem pięć razy system i dwa razy na pulpicie brakowało ikon skrótów do dodatków, system Mystic Jungle, i brak sieci Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 2 minuty temu, Groszek1962 napisał(a): A czy wybór profilu jak w opisie działa ? Profile są uruchamiane ręcznie - Użytkownik sam wybiera i uruchamia plik .bat odpowiadający jego profilowi. Bo ja nie mogę nic wybrać A jak potwierdzę domyślny to tak jak pisałem, a co potwierdzasz zmiana Mysti Jungle itd. Ale startallback jest Jest tylko jeden profil demonstracyjny do wyboru pod Shift+F10 - inne dopiero się przygotowuje, aby oprócz ERICs3 był do wyboru np. Groszek1962. Obecnie profil Groszek1962 nie istnieje, bo dopiero trzeba go stworzyć wedle oczekiwań lub instalować system z pominięciem SHIFT+F10 korzystając z Mystic Jungle Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 OK dajcie chwilę instaluje kolejny raz. Za niedługo będę Kocurek lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi