Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 IoT Enterprise LTSC TC PL – TheCompany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że funkcję "wallpaper" trzeba będzie przemianować na "theme", jak w przyszłości doszłoby więcej opcji personalizacji wyglądu.

To jest dopiero pierwsza wersja, mająca zaprezentować potencjalne możliwości, nowe funkcje nie tylko ja miałbym możliwość zrobić, a każdy mający dość wiedzy, aby coś od siebie dodać - postawiłem na otwarty kod skryptowy, aby w przypadku jak pomysł przypadnie do gustu każdy ambitniejszy miał możliwość coś od siebie dorzucić, bez czekania aż ja napiszę funkcję. :)

Groszek1962 lubi to
Opublikowano
17 minut temu, Chopek napisał(a):

Dlaczego System nie chce zaktualizować się do wersji 25H2 Build 26200.7462 łatka windows11.0-kb5072033-x64

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@Chopek dziękuję za zgłoszenie.

Również u mnie występuje problem z instalacją grudniowego zestawu poprawek - @ERICs3 twierdził, że problem nie istnieje i... faktycznie jak sprawdziłem na wirtualnej maszynie to aktualizacja przechodziła na 08251111, a teraz nie chce na 09251230 - ale zobaczę jeszcze raz.

Postaram się znaleźć przyczynę, bo na moim systemie też nie chce wskoczyć aktualizacja 2025-12 pomimo, że polecenia DISM i sfc nie zwracają błędów.

Być może to jakaś drobnostka, typu wyłączenie usługi DiagTrack.

Dodam, że aktualizacja 09251230 to kontynuacja 08251111, nie jest to więc obraz robiony od zera - prawdopodobnie problem instalacji aktualizacji 2025-12 dotyczy wszystkich obrazów LTSC TC 25h2 począwszy od wydania 00 (jeszcze nie sprawdzałem tej hipotezy).

Opublikowano

Robisz wspaniałą robotę, podziwiam Twoje zaangażowanie  ale Microsoft według mnie coraz bardziej cofa się w rozwoju albo świadomie wprowadza coś by nikt nie mógł robić zmodyfikowanych Systemów Windows.

Kocurek lubi to
Opublikowano
24 minuty temu, keri38 napisał(a):

a u mnie wszystko zaktualizowalo ,zero problemow ,system smiga 

@keri38Również łatka bezpieczeństwa grudniowa? 2025-12?

PS

Jakby co - wyciągnąłem lekcję z Windows 7 AM-5 i staram się kolekcjonować starsze wydania dopóki miejsca starczy. :)

pUhUsAo.png

Opublikowano
22 minuty temu, darko10 napisał(a):

Nie działa mi opcja wyszukaj z paska zadań. Z menu start "Wyszukaj programy i pliki" działa.

Hmmm... a jaki styl - oryginalny, mystic jungle?

Aktualizacja 2025-12 na dotychczasowym wydaniu 08251111 przechodzi:

TkKtuZE.png

Analizowanie trwa...

Opublikowano

Witam a ja mam problem z wifi nie ma ikony do połączenia z siecią wifi. Karty sieciowe w menadżer urządzeń są zainstalowane. Styl mam z Windows 11 . Jak połączyć się z siecią wifi? 

Kocurek lubi to
Opublikowano

@roberciacho po restarcie systemu też? Na niektórych laptopach rozwiązuje to problem - nie chciałem jednak wymuszać restartu obligatoryjnie każdemu.

Internet na czas instalacji jest odcinany, pod koniec instalacji jest przywracany. Obecnie jestem w trakcie dochodzenia dlaczego aktualizacja z Windows Update nie przechodzi - jak dobrze, że nie robię wydania od 0 i można problematyczne zmiany wycofać i metodą prób i błędów znaleźć przyczynę.

Opublikowano
2 minuty temu, Kocurek napisał(a):

@roberciacho po restarcie też? Na niektórych laptopach rozwiązuje to problem - nie chciałem jednak wymuszać restartu.

Internet na czas instalacji jest odcinany, pod koniec instalacji jest przywracany. Obecnie jestem w trakcie dochodzenia dlaczego aktualizacja z Windows Update nie przechodzi - jak dobrze, że nie robię wydania od 0 i można problematyczne zmiany wycofać i metodą prób i błędów znaleźć przyczynę.

Tak po restarcie też nie ma wifi 

Kocurek lubi to
Opublikowano
3 minuty temu, roberciacho napisał(a):

Nie wiem bo to pierwsze wydanie które testuje 

Rozumiem. Instalacja dedykowanych sterowników WiFi / Chipsetu dla danego modelu laptopa może rozwiązać problem.

Opublikowano

Witam, Jeśli mogę zapytam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy instalowałeś z pominięciem wyboru podczas stawiania konta - shift i F10 ?

Jeśli tak to mam podobnie, wszystko jest działa a neta ani po kablu ani wifi

Dopiero po instalce z shift i F10 nett działa ale jest trochę dziwnych zachowań  systemu np.

załączam fotkę

Też nie aktualizuje ale niektóre pliki pobiera 

Kocurek lubi to
Opublikowano
1 minutę temu, Groszek1962 napisał(a):

Witam, Jeśli mogę zapytam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy instalowałeś z pominięciem wyboru podczas stawiania konta - shift i F10 ?

Dopiero po instalce z shift i F10 nett działa ale jest trochę dziwnych zachowań  systemu np.

załączam fotkę

Też nie aktualizuje ale niektóre pliki pobiera 

Podczas instalacji nie wybierałem shift +f10 jeśli muszę wybrać to kiedy to zrobić. Na standardowych instalkach Windows wybieram shift +f10 żeby nie logować się przez konto Microsoft a ty samo konto lokalne utworzylo

Kocurek lubi to
Opublikowano
4 minuty temu, Groszek1962 napisał(a):

@Groszek1962 dziękuję za informację - problem warto obserwować, bo być może instalacja systemu zbyt szybko się kończy - program StartAllBack nie jest do końca kompatybilny z instalacją w trakcie instalowania systemu Windows.

Mogę to łatwo naprawić, ale minusem tego będzie, że StartAllBack zainstaluje się dopiero po pokazaniu pulpitu, czego chciałem uniknąć :)

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko być może robiłem coś nie tak ALE ???!!!!

Czy podczas instalki systemu i stawiania konta czyli Shift + F10 stawiając i próbując wybrać profil bo tak to rozumiem używając Tab nie ma wyboru profilu jest tylko Eric i po uruchomieniu Nie ma Mystic Jungle

Czy może robię coś nie tak ??? 

Kocurek lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, Kocurek napisał(a):

@Groszek1962 dziękuję za informację - problem warto obserwować, bo być może instalacja systemu zbyt szybko się kończy - program StartAllBack nie jest do końca kompatybilny z instalacją w trakcie instalowania systemu Windows.

Mogę to łatwo naprawić, ale minusem tego będzie, że StartAllBack zainstaluje się dopiero po pokazaniu pulpitu, czego chciałem uniknąć :)

Mi właśnie szybko zrobiło instalacje może coś pominęło 

Kocurek lubi to
Opublikowano
12 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Mam jeszcze jedno pytanko być może robiłem coś nie tak ALE ???!!!!

Czy podczas instalki systemu i stawiania konta czyli Shift + F10 stawiając i próbując wybrać profil bo tak to rozumiem używając Tab nie ma wyboru profilu jest tylko Eric i po uruchomieniu Nie ma Mystic Jungle

Czy może robię coś nie tak ??? 

Jest OK, to profil demonstracyjny prezentujący możliwości - nie zawiera jeszcze wielu zmian, bo jakbym miał wprowadzić wszystko, to na pewno nie zmieściłbym się w 2025 roku :)

[Dodano]

Użycie profilu ERICs3 nadpisuje zarówno styl Mystic Jungle jak i Standard zmianami z Profilu - m.in. tapetę.

Naprawię Windows Update i cóż... instalacja StartAllBack musi zostać opóźniona do pierwszego pokazania się pulpitu - bo zbyt szybko instalator się zamyka.

Standardowa instalacja StartAllBack nie jest w pełni kompatybilna z instalatorem systemu - a nie przyglądałem się co dokładnie program zmienia i jakie wpisy - jest potencjał do naprawy, ale na teraz odpuściłbym i po prostu na chwilę pulpit mignie w takim układzie, tak jak było dotychczas.

Opublikowano

A czy wybór profilu jak w opisie działa ?

Profile są uruchamiane ręcznie - Użytkownik sam wybiera
i uruchamia plik .bat odpowiadający jego profilowi.

Bo ja nie mogę nic wybrać 

A jak potwierdzę domyślny to tak jak pisałem, a co potwierdzasz zmiana Mysti Jungle itd.  Ale startallback jest

Instalowałem pięć razy system i dwa razy na pulpicie brakowało ikon skrótów do dodatków, system Mystic Jungle, i brak sieci

Kocurek lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, Groszek1962 napisał(a):

A czy wybór profilu jak w opisie działa ?

Profile są uruchamiane ręcznie - Użytkownik sam wybiera
i uruchamia plik .bat odpowiadający jego profilowi.

Bo ja nie mogę nic wybrać 

A jak potwierdzę domyślny to tak jak pisałem, a co potwierdzasz zmiana Mysti Jungle itd.  Ale startallback jest

Jest tylko jeden profil demonstracyjny do wyboru pod Shift+F10 - inne dopiero się przygotowuje, aby oprócz ERICs3 był do wyboru np. Groszek1962.

Obecnie profil Groszek1962 nie istnieje, bo dopiero trzeba go stworzyć wedle oczekiwań lub instalować system z pominięciem SHIFT+F10 korzystając z Mystic Jungle  :D