Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 IoT Enterprise LTSC TC PL – TheCompany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Groszek1962 napisał(a):

:):clap3:

Jakby co wrzuciłem delikatnie skorygowany pliczek - kosmetyka w kodzie, ale nie powinien się popsuć od tego :P

@Groszek1962 tę drobnostkę można zrobić, ale może... 11.11 - będzie ładna data. Narodowe Święto Niepodległości / Dzień Singla.

A może coś jeszcze ktoś wymyśli - no i warto przetestować, chociaż pliczki nie powinny robić kłopotu. Może do tego czasu wyjdzie nowa wersja StartAllBack, bo w tym roku nie było miesiąca, żeby autor nie wrzucił nowszej wersji. :)

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

I tu się ZGADZAMY , ta DATA JEST NASZYM PIĘKNYM ŚWIĘTEM NIEPODLEGŁOŚCI. A że dzień Singla to nie wiedziałem:). To Będziemy czekać, a na razie testujemy to co mamy. Właśnie przesiadłem na kolejną tstowarkę. A Noc Taka Piękna :)

A mam jeszcze pytanka, jeśli można Dlaczego od pewnego czasu Eset widzi w plikach Worda trojany z niektórych stron np kopiując tekst, Norton nie wykazuje, ani Defender. Powoli zaczynam się zastanawiać czy nie popełniłem błędu z kupnem na kolejne 3 lata licki

Beztytuu.jpg.1a0f489b7018090aa436b558c2e47197.jpg

Kocurek lubi to
Opublikowano
20 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

I tu się ZGADZAMY , ta DATA JEST NASZYM PIĘKNYM ŚWIĘTEM NIEPODLEGŁOŚCI. A że dzień Singla to nie wiedziałem:). To Będziemy czekać, a na razie testujemy to co mamy. Właśnie przesiadłem na kolejną tstowarkę. A Noc Taka Piękna :)

Oczywiście - gdybyś czasami trafił na ciekawą rzecz w innych modyfikacjach - możesz śmiało pisać - mam tutaj na myśli np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

20 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A mam jeszcze pytanka, jeśli można Dlaczego od pewnego czasu Eset widzi w plikach Worda trojany z niektórych stron np kopiując tekst, Norton nie wykazuje, ani Defender. Powoli zaczynam się zastanawiać czy nie popełniłem błędu z kupnem na kolejne 3 lata licki

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Hmmm... ESET jest bardzo czuły - czy masz prosty sposób na wywołanie tego - że wchodzę na jakąś stronę, kopiuję i wklejam i próbuję zapisać - to zobaczę czy u mnie wyskoczy.

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

Np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nim pobiorę jakiś plik np na testy, ustawiam str na PL I kopiuję opis danej aplikacji. Ot tyle

A ten Atlasik można na tej stronce ujrzeć i potestować ?

A najważniejsze w tym momencie kiedy to szykuje, Eset milczy. A np po dwóch dniach włączam kompa próbuję otworzyć folder z tym plikiem i apki i worda i jest ZONG 

Kocurek lubi to
Opublikowano
16 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nim pobiorę jakiś plik np na testy, ustawiam str na PL I kopiuję opis danej aplikacji. Ot tyle

U mnie ESET nawet wejść nie pozwala... wyświetla zagrożenie: HTML/ScrInject.B

Strona karanpc.com ma negatywną reputację:

16 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A ten Atlasik można na tej stronce ujrzeć i potestować ?

Słyszałem, że ma dobre opinie, ale jeszcze nie miałem okazji zainstalować... muszę w końcu spróbować :)

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

Hmmmm dlatego tak jak pisałem że to co czasami by gdzieś popatrzeć, spróbować to Eset się wypina. A przy Defenderze i Nortonie Spokojnie można te stronki przeglądać. A ciekawostka jest taka że eset jeszcze jakiś czas temu

pozwalał swobodnie spacerować po tych stronkach. I myśę że tutaj bardziej chodzi o zwalczanie tego co może ................... a dalej idzie o kasę. A stron Eset coraz więcej blokuje. I jak tu żyć Panie :)

Kocurek lubi to
Opublikowano

PRZED:

qnzpDql.png

PO:

nwaJvcY.png

Wobec stwierdzenia, iż oficjalne instalatory online nie zawsze zapewniają instalację najnowszej wersji oprogramowania, zaszła konieczność podjęcia stosownej interwencji.

W załączeniu przekazuję pchełki operacyjne do testów przedpremierowych. Według posiadanych danych - nie powinny stwarzać problemów.:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Groszek1962 i ERICs3 lubią to
Opublikowano

NO NO i to jest to co Tygryski Lubią  Najbardziej. I tak dziś to wygląda. Brawo Mistrzu a jak dla mnie bez urazy , jest Was Dwóch bo z tych prac korzystam :) srom-otnik i Kocurek

Nie ujmując pozostałym którzy też wykonują Fantastyczną Robotę Godną Polecenia

Pozdrawiam

Kocurek lubi to
Opublikowano

Kocurek, zastosuj te rozwiązania w swoim projekcie.

Cytat

Na szczęście można ją wyłączyć, wprowadzając odpowiednią zmianę w rejestrze systemu, poprzez stworzenie nowego wpisu. Innym problematycznym elementem jest wyszukiwarka menu Start, która domyślnie stara się wyświetlać wyniki z sieci, korzystając z Binga, zamiast szukać tylko lokalnie na komputerze.

Po zastosowaniu to foldery "aż się chce" otwierać" taką mają szybkość.

Opublikowano

Hej, 

do tej pory miałem czystego win 11 pierwszy raz zainstalowałem moda. Fajnie działa , wszystko git oprócz jednego błędu który mnie dopadł. W losowych momentach w grach wywala mi błąd za mało pamięci. Wcześniej nigdy tego nie miałem i komputer zwisa cały więc nie mogę nawet screena zrobić. w menadżerze zadań zazwyczaj 

Kocurek lubi to
Opublikowano
17 godzin temu, zethaiks napisał(a):

Hej, 

do tej pory miałem czystego win 11 pierwszy raz zainstalowałem moda. Fajnie działa , wszystko git oprócz jednego błędu który mnie dopadł. W losowych momentach w grach wywala mi błąd za mało pamięci. Wcześniej nigdy tego nie miałem i komputer zwisa cały więc nie mogę nawet screena zrobić. w menadżerze zadań zazwyczaj 

Cieszę się, że pierwsze wrażenie okazało się pozytywne.

12 godzin temu, stens napisał(a):

A na ile masz ustawioną pamięć wirtualną?  Ustaw na "rozmiar kontrolowany przez system"

Ponieważ to któreś z kolei pytanie - do katalogu "Procedury" dopisałem do TODO, aby dołożyć stosowny folder z instrukcją naprawy. 

23 godziny temu, stens napisał(a):

Kocurek, zastosuj te rozwiązania w swoim projekcie.

Po zastosowaniu to foldery "aż się chce" otwierać" taką mają szybkość.

@stens Dziękuję za sugestię - odniosę się do niej w dedykowanym temacie.

Groszek1962 lubi to
Opublikowano
7 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

11 tuż za progiem. Czy to już dziś o północy Nasz Kocurek coś na forum wstawi ? 🤔

A dziękuję za zainteresowanie. Możliwe, bo to zmiana tylko katalogu Dodatki, oprócz tego StartAllBack w nowszej wersji wyszedł w międzyczasie - mógłbym już teraz wstawić, ale czekam do 11.11, aby ładna data była w instalatorze 🥰

stens i Groszek1962 lubią to
Opublikowano
7 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Wita. I jestem Full Instalacja, aktualizacja, i pakiety OFFi i wsio co potrzebne do Pracy System STOI, HULA I Lekko Pracuje. Jak na razie. BIUTY FULL Dobra Robota Brawo.

Kolejne godziny potestujemy teraz tego MODa . :)

Dziękuję Ci - 11.11 to trzeba było skorzystać.

W nawiązaniu do wypowiedzi @LAGUNA:

8 godzin temu, LAGUNA napisał(a):

No czy tak w 100 tu% po usunieciu telematerii jesteś widmo ,to różnie bywa.

Oby się nieokazało że wiedzą więcej :)

Sterownik danych diagnostycznych (diagnostic data driver) zbiera i wysyła informacje o działaniu systemu i aplikacji, aby pomóc firmom, takim jak Microsoft, w rozwiązywaniu problemów, poprawianiu bezpieczeństwa i wprowadzaniu ulepszeń. Te dane pomagają identyfikować błędy (np. problemy ze sterownikiem wideo), monitorować stabilność systemu i wysyłać aktualizacje. 

Zainstalowałem:

Wynik testu - brak dostępu do danych telemetrycznych = czysto:

GOw27W6.png

stens i Groszek1962 lubią to
Opublikowano

Tak czytałem te wpisy, też sprawdziłem i tak wygląda 😀

Fota 2 to potwi. końca po aktualizacji no i fot 3a to o czym mowa czyli Tlemele.......

Czyli na razie czysto

Wróć fot  poprawka

Kocurek lubi to
Opublikowano
5 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Tak czytałem te wpisy, też sprawdziłem i tak wygląda 😀

Fota 2 to potwi. końca po aktualizacji no i fot 3a to o czym mowa czyli Tlemele.......

(...)

Czyli na razie czysto

Myślę, że nie ma potrzeby już stosować 0&0 ShutUp - mimo wszystko dołączam ten program - jakby ktoś mimo wszystko wolał jeszcze dla pewności użyć ShutUp - nowszej wersji nie dołączałem, bo nic poza nowym rozmiarem +70MB nie wnosi.

Groszek1962 lubi to
Opublikowano
1 minutę temu, Groszek1962 napisał(a):

Potestuje z Defenderkiem, a może jak wszystko wypadnie OK, postawię  bez Defenderka i zastąpię  Nortonem jeszcze dziś wieczorkiem- Taki Plan

Możesz wtedy sprawdzić czy procedura w "Rozwiązywanie problemów" ułatwia usunięcie Defendera - dotychczas nie było to takie oczywiste - dołączałem tylko program bez instrukcji.

Groszek1962 lubi to