Karollo Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Mam problem z plytami cd-r jesli probuje cos nagrac to plyta ma zajete 5mb czy ktos mial taki sam problem???? plyty intenso (z kauflandu) cd-r oprogramowanie do nagrywania : Burn Aware Free pokazuje plyta ma zajete 5 mb (czyli jest napisane plyta nie pelna ) Cytuj
dna111 Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Może najpierw co z czym ? Jakiego programu używasz do nagrywania preferuje nero burning rom. Lub inny zewnętrzny program a nie ten z windows. Cytuj
Karollo Opublikowano 12 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca burn aware free nagrywarka jakas verbatim Cytuj
dna111 Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Ściągnij nero burning rom i powiedz czy jest ten problem. Cytuj
Karollo Opublikowano 12 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca mialem ten program ale jakos mi nie pasowal i sciangnelem to a pomorzesz mi z tym bo wyglanda mi to jak blad fabryczny producenta Cytuj
dna111 Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Tylko pozostaje inny program . Ja miałem problem z dvd-r przerywało nagrywanie przy około 50% a płytki dvd+r latają jak trzeba. A co chcesz nagrać nutkę? dane ? filmy ? opisuj dokładnie problem bo nic nie wiadomo. Jeśli problem nie ustąpi to wina płyt , a jaka to firma płytek ? Jaką masz nagrywarkę w laptopie stacji ?? Może trzeba firmware nagrywarki uaktualnić ? A po za tym 5mb to nie dużo. Cytuj
Karollo Opublikowano 12 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca ogulnie to nie moge nagrac nic jak mam zajete 5 mb plytki z kaufllandu firmy intenso chcem nagrac instalke call of duty 1 i przerywanie nie jest bo nie da sie wogole nagrac a jak juz to na 5 mb tez sie zatrzymuje i jest a write error a plyta cd-r Cytuj
dna111 Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca To wygląda jasno płyta bubel . Weź wacik i mocne perfumy lub spirytus izo coś tam i wyczyść laser jeśli to laptop bo w stacji się nie da. Po drugie opisuj lepiej problem bo to zgaduj zgadula! Cytuj
Karollo Opublikowano 12 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca naped walnienty i 4 plyty w kosz no coz nic tam mam jeszcze pelno ale musze to rozgrysc mam napend przenosny wienc spoko robie to znaczy nie walnienty laser brudny Cytuj
balusiek Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca Napędy zewnętrzne bez dodatkowego zasilania (tylko jedno USB), czasem takie numery odwalają. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca Problem z pustą płytą CD-R, która po otwarciu w komputerze pokazuje zajęte 5MB, najprawdopodobniej wynika z obecności domyślnego katalogu systemowego lub danych sesji nagrywania, które są tworzone przez system operacyjny lub oprogramowanie do nagrywania. Te dane są potrzebne do zarządzania płytą i procesem nagrywania, ale nie oznaczają, że płyta jest faktycznie zapełniona. Różnica między "zajęte" a "używane": 5MB zajęte na płycie to nie to samo co 5MB danych, które faktycznie nagrałeś. To miejsce jest zarezerwowane dla informacji zarządczych. Sprawdź sobie przy pomocy tego programu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S Ogólnie to w kauflandzie nie kupuj bo kto wie ile i gdzie one tam leżą. Cytuj
Kalafiorek X Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października cdburnerxp jest dobry, co to tego 5 mb to przydało by ci się przeczyścić system żeby to nie występowało, ps intenso z kaufa są cool ps napęd na usb to szajs niestety najlepszą opcją jest mieć napęd 5,25 cala jeśli nie masz tej zatoki w obudowie to warto się zaopatrzyć w obudowę do tego tupu napędu działa super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi