Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z plytami cd-r jesli probuje cos nagrac to plyta ma zajete 5mb

czy ktos mial taki sam problem????

plyty intenso (z kauflandu) cd-r

oprogramowanie do nagrywania : Burn Aware Free

pokazuje plyta ma zajete 5 mb (czyli jest napisane plyta nie pelna )

Opublikowano

Może najpierw co z czym ?

Jakiego programu używasz do nagrywania preferuje nero burning rom.

Lub inny zewnętrzny program a nie ten z windows.

Opublikowano

Tylko pozostaje inny program .

Ja miałem problem z dvd-r przerywało nagrywanie przy około 50% a płytki dvd+r  latają jak trzeba.

A co chcesz nagrać nutkę? dane ? filmy ? opisuj dokładnie problem bo nic nie wiadomo.

Jeśli problem nie ustąpi to wina płyt , a jaka to firma płytek ?

Jaką masz nagrywarkę w laptopie stacji ??

Może trzeba firmware nagrywarki  uaktualnić ?

A po za tym 5mb to nie dużo.

Opublikowano

ogulnie to nie moge nagrac nic jak mam zajete 5 mb plytki z kaufllandu firmy intenso  chcem nagrac instalke call of duty 1 i przerywanie nie jest bo nie da sie wogole nagrac a jak juz to na 5 mb tez sie zatrzymuje i jest a write error

a plyta cd-r

Opublikowano

To wygląda jasno płyta bubel .

Weź wacik i mocne perfumy  lub spirytus izo coś tam i wyczyść laser jeśli to laptop bo w stacji się nie da.

Po drugie opisuj lepiej problem bo to zgaduj zgadula!

Opublikowano

naped walnienty i 4 plyty w kosz no coz nic tam mam jeszcze pelno ale musze to rozgrysc

mam napend przenosny wienc spoko robie to

znaczy nie walnienty laser brudny

Opublikowano

Problem z pustą płytą CD-R, która po otwarciu w komputerze pokazuje zajęte 5MB, najprawdopodobniej wynika z obecności domyślnego katalogu systemowego lub danych sesji nagrywania, które są tworzone przez system operacyjny lub oprogramowanie do nagrywania. Te dane są potrzebne do zarządzania płytą i procesem nagrywania, ale nie oznaczają, że płyta jest faktycznie zapełniona.

Różnica między "zajęte" a "używane":
5MB zajęte na płycie to nie to samo co 5MB danych, które faktycznie nagrałeś. To miejsce jest zarezerwowane dla informacji zarządczych.

Sprawdź sobie przy pomocy tego programu.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S

Ogólnie to w kauflandzie nie kupuj bo kto wie ile i gdzie one tam leżą.

Opublikowano

cdburnerxp jest dobry, co to tego 5 mb to przydało by ci się przeczyścić system żeby to nie występowało, ps intenso z kaufa są cool

ps napęd na usb to szajs niestety najlepszą opcją jest mieć napęd 5,25 cala jeśli nie masz tej zatoki w obudowie to warto się zaopatrzyć w obudowę do tego tupu napędu działa super.