christopher732 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października kupno W dniu 20.08.2025 o 23:08, Widzior napisał(a): Fajne ceny, 4k PLN za podstawowy model 12/128 GB Widzior ma rację ,zakup za taką kasę to chore . Za 1000 -1500 zł można wyrwać dobry sprzęt w końcu to tylko smartfon. Cytuj
TheStraight Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 3 godziny temu, christopher732 napisał(a): kupno Widzior ma rację ,zakup za taką kasę to chore . Za 1000 -1500 zł można wyrwać dobry sprzęt w końcu to tylko smartfon. Tak i kup sobie Xiaomi za 1500zł. Ja rozumiem że nie każdy potrzebuje ale niektórzy kupują telefon na kilka lat i jednak chcieliby mieć realnie te kilka lat wsparcia w dodatku jakiś uzywalny soft + chociażby dobre kamery z dobrym teleobiektywem etc. Cytuj
christopher732 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 12 minut temu, TheStraight napisał(a): Tak i kup sobie Xiaomi za 1500zł. Tak właśnie robię a po 5 latach sprzedaję za symboliczną sumę i kupuję nowy to tylko urządzenie do komunikacji a cuda to ja mogę wykonywać na PC Cytuj
TheStraight Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 3 minuty temu, christopher732 napisał(a): Tak właśnie robię a po 5 latach sprzedaję za symboliczną sumę i kupuję nowy to tylko urządzenie do komunikacji a cuda to ja mogę wykonywać na PC Dla mnie to tez tylko telefon a nie kupuje tanich bo po prostu mnie nie stać na kupowanie bubla który po roku przestanie dostawać aktualizację. Każdy ma swoje podejście, tak samo mogę sprzedać swój telefon który kupiłem drożej. Cytuj
christopher732 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października Rozumiem że pracujesz zdalnie lub często korzystasz z telefonu zamiast laptopa, robisz dużo zdjęć/filmów i chcesz jakość lustrzanki, zależy Ci na długim wsparciu systemu (5–7 lat), grasz w mobilne gry AAA i liczysz na stabilny throttling, lub po prostu lubisz topowy sprzęt i Cię na to stać to kupuj . Ja nie gram w wymagające gry nie używam telefonu jako narzędzia pracy (np. do edycji wideo, grafiki, czy zdjęć RAW); i nie zależy mi na “prestiżu” czy logo marki. wszystko w temacie Cytuj
TheStraight Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października 10 godzin temu, christopher732 napisał(a): Rozumiem że pracujesz zdalnie lub często korzystasz z telefonu zamiast laptopa, robisz dużo zdjęć/filmów i chcesz jakość lustrzanki, zależy Ci na długim wsparciu systemu (5–7 lat), grasz w mobilne gry AAA i liczysz na stabilny throttling, lub po prostu lubisz topowy sprzęt i Cię na to stać to kupuj . Ja nie gram w wymagające gry nie używam telefonu jako narzędzia pracy (np. do edycji wideo, grafiki, czy zdjęć RAW); i nie zależy mi na “prestiżu” czy logo marki. wszystko w temacie W takim razie dlaczego nie kupisz takiego za 500zł tylko taki za 1500 skoro nie interesuje cię nic poza podstawowymi funkcjami. Albo w sumie możesz kupić nokię 3310 i będzie dokładnie to samo. I tu nie ma żadnego prestiżu, za logo marki zawsze płacisz i tego nie zmienisz. I w sumie to nie czaje bo temat jest o poszukiwaniu telefonu, autor w sumie znalazł swojego kandydata to przychodzi ktos i mu piszę że za drogo. Za drogo to może być dla ciebie skoro ktoś chcę taki model i go stać to po co mu narzekać w poście... Cytuj
christopher732 Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października W dzisiejszych czasach “tani telefon” nie znaczy “zły telefon” wiele modeli z niższej półki działa zaskakująco dobrze, zwłaszcza jeśli nie grasz ani nie obrabiasz wideo. Ja osobiście kupuję smartfony za 500 zł bo to mój świadomy wybór, który może wynikać z różnych, całkowicie racjonalnych powodów potrzebuję telefonu głównie do dzwonienia, wiadomości, płatności czy prostych aplikacji a to że zasugerowałem do 1500 zł to wynikało że nie każdy jest tak ekstremalnym Amiszem cyfrowym jak ja LAGUNA lubi to Cytuj
TheStraight Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października 2 godziny temu, christopher732 napisał(a): W dzisiejszych czasach “tani telefon” nie znaczy “zły telefon” wiele modeli z niższej półki działa zaskakująco dobrze, zwłaszcza jeśli nie grasz ani nie obrabiasz wideo. Ja osobiście kupuję smartfony za 500 zł bo to mój świadomy wybór, który może wynikać z różnych, całkowicie racjonalnych powodów potrzebuję telefonu głównie do dzwonienia, wiadomości, płatności czy prostych aplikacji a to że zasugerowałem do 1500 zł to wynikało że nie każdy jest tak ekstremalnym Amiszem cyfrowym jak ja Zależy co kto rozumie przez słowo tani. Te po 500zł dla większości nie będą wystarczające bo jednak apki jak Facebook, Instagram, Snapchat czy gorszy Tiktok biorą trochę zasobów. Ale w budżecie 1500-2500 da się kupić całkiem sensowny telefon na kilka lat. (3-4 lata). Sam Pixel który padł tutaj jest według mnie przepłacony tak samo jak i S25 który sam mam. Za pełną cenę nigdy bym go nie kupił a kupiłem go w promocji. Ale nadal wiem dlaczego ludzie biorą takie sprzęty jak flagowy Pixel czy Samsung, nie chce im się bawić w wymianę telefonu co 2-3 lata albo po prostu chcą mieć sprzęt który da radę ze wszystkim i niekoniecznie musisz montowac cuda na nim ale sama płynność przez SOC czy pamięć UFS 3+ robi dużą różnicę jak sobie to porównasz. LAGUNA lubi to Cytuj
christopher732 Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października Ludzie często kupują sprzęt znacznie droższy i bardziej zaawansowany, niż faktycznie potrzebują. Można to wyjaśnić z kilku perspektyw psychologicznej, społecznej i marketingowej. Psychologia posiadania „najlepszego” bo pewna grupa ludzi często utożsamia jakość sprzętu z własną wartością lub statusem. Kupno drogiego telefonu, laptopa czy konsoli może dawać wrażenie bycia „na czasie”, „lepszym” lub „bardziej profesjonalnym”. To tzw. efekt prestiżu posiadanie rzeczy z górnej półki podnosi samoocenę. Często działa też strach przed popełnieniem błędu zakupowego wolą kupić „na zapas”, by nie żałować, że coś okaże się za słabe. Te cholerne reklamy które pokazują produkty w kontekście sukcesu, stylu życia i kreatywności prowadzą nas na manowce. Media społecznościowe i influencerzy często promują sprzęt z najwyższej półki, tworząc społeczny nacisk wszyscy mają, więc i ja powinienem. Pamiętaj TheStraight że wielu ludzi nie rozumie faktycznych różnic technicznych między modelami. Dla nich „więcej” = „lepiej”, nawet jeśli różnice są minimalne lub niezauważalne w codziennym użytkowaniu. Przykład: ktoś kupuje laptopa z RTX 4090, żeby przeglądać internet i oglądać Netflixa wiem bo sam składam kompy dla innych ale klient nasz pan. Kupowanie „na przyszłość” to odpowiedź na twoje pytanie. Popularny argument: „wolę dopłacić, żeby mieć spokój na lata”. Częściowo ma to sens, ale często prowadzi do nadmiernego zapasu mocy, która i tak się zestarzeje zanim zostanie wykorzystana. Technologie starzeją się szybciej niż ludzie zdążą wykorzystać ich pełny potencjał. Wielu dorosłych są jak dzieci kupowanie elektroniki to dla nich emocjonalne przeżycie. Uczucie „wow” po zakupie nowego sprzętu, eleganckie opakowanie, unboxing to część przyjemności. Wtedy racjonalne myślenie często schodzi na dalszy plan. Krótko mówiąc spore grono ludzi nie do końca wie, czego tak naprawdę potrzebuję. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października @TheStraight są zmiany może być szybciej Co ciekawe, premiera Xiaomi 17 Ultra może nadejść szybciej, niż się spodziewano. Zamiast dopiero w 2026 roku, urządzenie może zadebiutować już pod koniec 2025 w Chinach. To z pewnością dobra wiadomość dla fanów marki, którzy czekają na kolejny hit z logo Xiaomi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Google Pixel 10 ma ogromne problemy z wyświetlaczem według raportów użytkowników [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dodatkowo ale to szczególik Google Pixel 10 ma problemy z wydajnością i przegrzewaniem spowodowane niedopracowanym procesorem Tensor G5 oraz sterownikami GPU. Użytkownicy zgłaszają również problemy z jakością dźwięku podczas nagrywania filmów w orientacji poziomej. Dodatkowo, w niektórych modelach (w tym Pixel 10 Pro XL) występuje błąd, który utrudnia połączenie z zegarkiem Galaxy Watch, a 100-krotny zoom aparatu często daje niezadowalające rezultaty. Cytuj
TheStraight Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października 27 minut temu, LAGUNA napisał(a): @TheStraight są zmiany może być szybciej Co ciekawe, premiera Xiaomi 17 Ultra może nadejść szybciej, niż się spodziewano. Zamiast dopiero w 2026 roku, urządzenie może zadebiutować już pod koniec 2025 w Chinach. To z pewnością dobra wiadomość dla fanów marki, którzy czekają na kolejny hit z logo Xiaomi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Google Pixel 10 ma ogromne problemy z wyświetlaczem według raportów użytkowników [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dodatkowo ale to szczególik Google Pixel 10 ma problemy z wydajnością i przegrzewaniem spowodowane niedopracowanym procesorem Tensor G5 oraz sterownikami GPU. Użytkownicy zgłaszają również problemy z jakością dźwięku podczas nagrywania filmów w orientacji poziomej. Dodatkowo, w niektórych modelach (w tym Pixel 10 Pro XL) występuje błąd, który utrudnia połączenie z zegarkiem Galaxy Watch, a 100-krotny zoom aparatu często daje niezadowalające rezultaty. Czyli mówiąc szczerze zwykłą premiera Pixeli. Co roku zawsze jest coś nie tak a grzanie sie Pixela to można już w bingo postawić że tak będzie, jak się okazuje przełomowy nowy tensor przełamał kolejną granicę bycia słabym SOC. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Pożyjemy zobaczymy Na razie seria 17 debiutuje w Chinach. Ceny są atrakcyjne, przynajmniej w przeliczeniu na dolary. Europejska premiera powinna nastąpić w najbliższych tygodniach, choć można się spodziewać, że wtedy koszty okażą się wyższe. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TheStraight Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października 10 minut temu, LAGUNA napisał(a): Pożyjemy zobaczymy Na razie seria 17 debiutuje w Chinach. Ceny są atrakcyjne, przynajmniej w przeliczeniu na dolary. Europejska premiera powinna nastąpić w najbliższych tygodniach, choć można się spodziewać, że wtedy koszty okażą się wyższe. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie nastawiałbym się na tą szybką premierę z tego co mi wiadomo to Xiaomi ma premiery zawsze na początku roku. Ostatni 15 miał premierę w marcu jak go miałem na premierę.... Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Zobaczymy jak będzie, ten kto będzie zainteresowany tym telefonem to poczeka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TheStraight Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Ja to tu tylko zostawię : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października To i nadciąga też Xiaomi. Model Poco X8 Pro. Deczko tańszy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Mr.T Opublikowano 14 Października Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października No zeby one byly mniejsze ehh Cytuj
TheStraight Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października 3 godziny temu, Mr.T napisał(a): No zeby one byly mniejsze ehh Przecież i Vivo i Xiaomi są mniejsze i lżejsze od Pixela.... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Mr.T Opublikowano 14 Października Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października To zle zerklem na Vivo Cytuj
TheStraight Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października 1 minutę temu, Mr.T napisał(a): To zle zerklem na Vivo Ogólnie jak porównasz sobie speckę to Vivo rozjedzie ich wszystkich. Xiaomi ma jedynie bajer w postaci małego ekranu ale HyperOS nie dla mnie a próbowałem rok temu. Zasadniczo wzieli sobie do serca brak 200 Pro Mini na Europę to 300 dali. Ja bym się zainteresował. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeszcze na tapecie HONOR Magic 8 i Magic 8 Pro pojawią się w Chinach już w połowie października 2025 roku. Ich globalna premiera najprawdopodobniej odbędzie się w roku bieżącym. Z kolei HONOR Magic 8 Ultra oraz Magic 8 Mini pojawią się w I kwartale 2026 roku. ale ten ma cyferblatEkran OLED otrzyma olbrzymią przekątną aż 6,9″. Osobiście, nie uważam tego za plus Cytuj
LAGUNA Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października tutaj w całej okazałości razem z tą armatą. Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Października Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TheStraight Opublikowano 20 Października Zgłoś Opublikowano 20 Października 1 godzinę temu, Mr.T napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Samego mnie korci to Vivo bo byłem nagrzany na X200 Pro Mini ale no mam Samsunga Cytuj
Mr.T Opublikowano wczoraj o 07:45 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:45 chyba ich pogieło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] X300 1 293 USD plus pewnie podatek Cytuj
Widzior Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu I jeszcze ci na bateryjce przytną w ramach takiej zacnej ceny Cytuj
Mr.T Opublikowano 18 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i pewnie bez ładowarki no i ich pogieło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie dam tyle wole na starym siedziec jeszcze połtora dnia bateria trzyma a Pro 6 tys [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
christopher732 Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Sam fakt posiadania drogiego telefonu może podnieść poczucie własnej wartości Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi