pzi1967 Posted April 18 Report Posted April 18 Zakupiłem lapka HP Spectre z Win 11 Home następnie zrobiłem upgrade do Pro . Teraz co drugie uruchomienie (a czasem nawet częściej) niektóre ikony pulpitu są mniejsze a wskaźnik myszy znacznie większy niż normalnie. Po zrobieniu restartu wszystko wraca do normy. Na innym komputerze spotkałem się z tym kiedy ś ale tylko jeden raz i po restaercie już się nie pojawiło więcej. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted April 18 Report Posted April 18 Godzinę temu, pzi1967 napisał(a): następnie zrobiłem upgrade do Pro Zainstaluj Pro na czysto. Quote
Kosiara Posted April 18 Report Posted April 18 2 godziny temu, pzi1967 napisał(a): Zakupiłem lapka HP Spectre z Win 11 Home następnie zrobiłem upgrade do Pro . Teraz co drugie uruchomienie (a czasem nawet częściej) niektóre ikony pulpitu są mniejsze a wskaźnik myszy znacznie większy niż normalnie. Po zrobieniu restartu wszystko wraca do normy. Na innym komputerze spotkałem się z tym kiedy ś ale tylko jeden raz i po restaercie już się nie pojawiło więcej. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuj tego. Quote
pzi1967 Posted April 18 Author Report Posted April 18 3 godziny temu, Kosiara napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuj tego. Zrobiłem. Coś tam znalazł i naprawił ale czy to okaże się w ciągu kilku dni. Quote
Kosiara Posted April 18 Report Posted April 18 Teraz, pzi1967 napisał(a): Zrobiłem. Coś tam znalazł i naprawił ale czy to okaże się w ciągu kilku dni. To nie zaszkodzi, a może jednak coś naprawi. Quote
pzi1967 Posted April 22 Author Report Posted April 22 W dniu 18.04.2025 o 17:40, Kosiara napisał(a): To nie zaszkodzi, a może jednak coś naprawi. Nie zaszkodziło ale niestety nie pomogło. Dalej po starcie ikony w różnych rozmiarach a wskaźnik myszy wielki jak krowa. Quote
stens Posted April 22 Report Posted April 22 W dniu 18.04.2025 o 11:53, pzi1967 napisał(a): Win 11 Home następnie zrobiłem upgrade do Pro . Rzadko kiedy systemy po upgrade są sprawne. Masz teraz Twój komp "zarejestrowany" w Microsofcie jako pro to możesz na czysto zainstalować, bez "numerka" Quote
pzi1967 Posted April 22 Author Report Posted April 22 4 godziny temu, stens napisał(a): Rzadko kiedy systemy po upgrade są sprawne. Masz teraz Twój komp "zarejestrowany" w Microsofcie jako pro to możesz na czysto zainstalować, bez "numerka" Nie chcę wszystkiego instalować od nowa. Bardzo dużo softu musiałbym przeinstalowywać i konfigurować na nowo. Quote
LAGUNA Posted April 23 Report Posted April 23 a może jeszcze w ten deseń: Na pulpicie komputera — przytrzymaj klawisz Ctrl i przewijaj kółkiem myszy w dół, aby zmniejszyć powiększenie i powrócić do normalnego rozmiaru ikon. Ctrl + przewijanie w górę == Powiększenie Ctrl + przewijanie w dół == Zmniejszenie powiększenia Quote
pzi1967 Posted May 5 Author Report Posted May 5 Od kilku dni problem nie wystąpił. Może narzędzia skanowania jednak pomogły. Quote
Recommended Posts