FILAGOL Posted April 14 Report Posted April 14 Dzień Dobry Drodzy Forumowicze mam dosyć nietypowy problem gdy staram się odczytać aplikacją klucz do mojego Windows 11 Pro pokazuje mi się dziwny ciąg znaków, a nie sam klucz (Załączam zrzut ekranu) oczywiście używam wersji rozwojowej Windows 11, czy to może przez to, aplikacja nie może odczytać klucza Windows ? Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
darude123 Posted April 14 Report Posted April 14 U mnie na home można podejrzeć w rejestrze pod tym kluczem: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform wartość to BackupProductKeyDefault Do rejestru wchodzisz regedit wpisując. LAGUNA and FILAGOL like this Quote
FILAGOL Posted April 14 Author Report Posted April 14 19 minut temu, darude123 napisał(a): HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion Posiadam 19 minut temu, darude123 napisał(a): SoftwareProtectionPlatform nie posiadam Poprawka: Mam pytanie nadal dlaczego aplikacje do odczytu klucza pokazują bzdury, a nie klucz ? LAGUNA likes this Quote
darude123 Posted April 14 Report Posted April 14 Może to wina aplikacji samej w sobie. Mi ten działa dobrze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zobacz czy zadziała u ciebie. LAGUNA and FILAGOL like this Quote
FILAGOL Posted April 14 Author Report Posted April 14 Godzinę temu, darude123 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Działa, Dziękuję Quote
LAGUNA Posted April 15 Report Posted April 15 @FILAGOL a może jeszcze w ten deseń Należy uruchomić aplikację PowerShell (na starszych wersjach systemu nazywa się Windows PowerShell). Na ekranie pojawi się interfejs tekstowy. Należy wpisać następującą komendę (wyłącznie to co wpisane kursywą): (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey i zatwierdzić przyciskiem enter. PowerShell w odpowiedzi zwróci klucz Windows, jak na poniższym zrzucie ekranowym: Quote
Recommended Posts