Kocurek Posted February 24 Report Posted February 24 Dzień dobry, Mam następujący problem. Zainstalowałem system `[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]`. Kupiłem sobie kartę NVIDIA RTX 30xx, żeby sobie pograć w Mortal Kombat. Pobrałem sterowniki NVIDIA 475.14 - najnowsze jakie się dało - o stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] te też: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Na liście wspieranych kart jest moja karta graficzna: Cytat Supported Products GeForce RTX 30 Series GeForce RTX 3090 Ti, GeForce RTX 3090, GeForce RTX 3080 Ti, GeForce RTX 3080, GeForce RTX 3070 Ti, GeForce RTX 3070, GeForce RTX 3060 Ti, GeForce RTX 3060, GeForce RTX 3050 GeForce RTX 20 Series GeForce RTX 2080 Ti, GeForce RTX 2080 SUPER, GeForce RTX 2080, GeForce RTX 2070 SUPER, GeForce RTX 2070, GeForce RTX 2060 SUPER, GeForce RTX 2060 GeForce 16 Series GeForce GTX 1660 SUPER, GeForce GTX 1650 SUPER, GeForce GTX 1660 Ti, GeForce GTX 1660, GeForce GTX 1650, GeForce GTX 1630 NVIDIA TITAN Series NVIDIA TITAN RTX, NVIDIA TITAN V GeForce 10 Series GeForce GTX 1080 Ti, GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1070 Ti, GeForce GTX 1070, GeForce GTX 1060, GeForce GTX 1050 Ti, GeForce GTX 1050, GeForce GT 1030, GeForce GT 1010 GeForce 900 Series GeForce GTX 980 Ti, GeForce GTX 980, GeForce GTX 970, GeForce GTX 960, GeForce GTX 950 GeForce 700 Series GeForce GTX 780 Ti, GeForce GTX 780, GeForce GTX 770, GeForce GTX 760, GeForce GTX 760 Ti (OEM), GeForce GTX 750 Ti, GeForce GTX 750, GeForce GTX 745, GeForce GT 740, GeForce GT 730, GeForce GT 720, GeForce GT 710 GeForce 600 Series GeForce GTX 690, GeForce GTX 680, GeForce GTX 670, GeForce GTX 660 Ti, GeForce GTX 660, GeForce GTX 650 Ti BOOST, GeForce GTX 650 Ti, GeForce GTX 650, GeForce GTX 645, GeForce GT 640, GeForce GT 635, GeForce GT 630 NVIDIA TITAN Series NVIDIA TITAN Xp, NVIDIA TITAN X (Pascal), GeForce GTX TITAN X, GeForce GTX TITAN, GeForce GTX TITAN Black, GeForce GTX TITAN Z Zainstalowałem i taki błąd mi wyskakuje: Cytat System Windows nie może zweryfikować podpisu cyfrowego sterowników wymaganych dla tego urządzenia. Niedawna zmiana sprzętu lub oprogramowania mogła doprowadzić do instalacji pliku, który jest niepoprawnie podpisany lub uszkodzony albo może być złośliwym oprogramowaniem z nieznanego źródła. (Kod: 52) Sterowniki nie działają, rozdzielczości nie mogę zmienić. Na internecie jakieś skomplikowane poradniki po angielsku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak chodziłem do szkoły, to język angielski nie był jeszcze obowiązkowy, ROSYJSKIEGO uczyli. Wszyscy mi naokoło mówią: Weź, przejdź na Windows 11, albo chociaż na Windows 10. Zaraz się poryczę - tyle pieniędzy przepłaciłem na kartę graficzną i mi nie działa na moim ukochanym systemie Windows 7 x64, A Windows 11 nie chcę, bo aktualizacje go psują. Co zrobić? Czy społeczność WinClub.pl mi pomoże? ROZWIĄZANIE: Download: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalator sterowników NVIDIA 475.14 został przygotowany na bazie projektu GitHub prowadzonym w repozyrium Alexandra "dartraiden" Gavrilova: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jeżeli marzy Ci się Windows 7 na platformie AMD z socketem AM5 -serdecznie zapraszam do testowania obrazu Windows 7 x64 dla tych komputerów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
TheStraight Posted February 24 Report Posted February 24 Co to jest za temat? Prosisz o pomoc czy robisz za baner reklamowy jakiejś strony. Oczywiście będąc uczciwym użytkownikiem nie polecam strony i pobierania jakiegokolwiek pliku a tym bardziej sterowników które były modyfikowane ponieważ mają dużo większą ingerencję w sprzęt i system niż wam się wydaje AD1. Prawdopodbnie nawet nie musicie nic klikać ani ustawiać wyłączenia sprawdzenia sterowników. Na pliku od sterownika wejdzcie we właściwości -> Podpisy cyfrowe -> Wybierzcie certyfikat -> Wyświetl a następnie zainstaluj i Komputer lokalny. W takim wypadku sterowniki powinny przejść bez problemu. (Oczywiście mówię tu o sterowniku ze strony Nvidii) A jak ktoś chce szybkie pominięcie tego problemu na oficjalnych sterownikach to wyłączcie sprawdzanie podpisów na sterownikach i włączcie testmode bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON I to tyle żadnych dziwnych modyfikowanych sterowników Quote
Kocurek Posted February 24 Author Report Posted February 24 43 minuty temu, TheStraight napisał(a): Oczywiście będąc uczciwym użytkownikiem nie polecam strony i pobierania jakiegokolwiek pliku a tym bardziej sterowników które były modyfikowane ponieważ mają dużo większą ingerencję w sprzęt i system niż wam się wydaje Brak słów. Bez komentarza. @TheStraight - może jedna rzecz. Zagraj sobie dzieciaku w Skinny i Franko: Jak dojdziesz do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to powiedz mi - opowiesz mi o swoich życiowych osiągnięciach? Tak dla Twojej informacji: TC nie jest powiązane tematycznie z WinClubem, bo co do zasady prędzej ogarniałbym system Workbench z Amigi, ale jestem tutaj gościnnie, bo lubię Windowsy Sygnowanie marką jak najbardziej się odbywa, bo Firma cieszy się zaufaniem, a sterowniki są podpisane cyfrową sygnaturą - zresztą pewnie nawet nie wiesz co to znaczy, to co się będę produkował. Jak już podzieliłeś się ze mną i społecznością swoimi przemyśleniami, to z mojego tematu teraz...: Quote
Kocurek Posted February 24 Author Report Posted February 24 46 minut temu, TheStraight napisał(a): bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON I to tyle żadnych dziwnych modyfikowanych sterowników Genialne... dlaczego sam na to nie wpadłem? Quote
TheStraight Posted February 25 Report Posted February 25 Skoro nie chcesz się produkować to się nie produkuj. Zresztą to nie o tobie przypadkiem? : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bo jakoś dziwnie się to wszystko łączy. Może i offtop ale znalezisko ciekawe Quote
Kocurek Posted February 25 Author Report Posted February 25 Tacy są najgorsi. Wyprasza się ich, zamyka drzwi - robi się krzyż na drogę - wchodzą oknem. Quote
TheStraight Posted February 25 Report Posted February 25 Macie tutaj oryginalny patch [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może się komuś przyda Quote
Kocurek Posted February 25 Author Report Posted February 25 1 minutę temu, TheStraight napisał(a): Macie tutaj oryginalny patch [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może się komuś przyda 1 godzinę temu, TheStraight napisał(a): Oczywiście będąc uczciwym użytkownikiem nie polecam strony i pobierania jakiegokolwiek pliku a tym bardziej sterowników które były modyfikowane ponieważ mają dużo większą ingerencję w sprzęt i system niż wam się wydaje AD1. Prawdopodbnie nawet nie musicie nic klikać ani ustawiać wyłączenia sprawdzenia sterowników. Na pliku od sterownika wejdzcie we właściwości -> Podpisy cyfrowe -> Wybierzcie certyfikat -> Wyświetl a następnie zainstaluj i Komputer lokalny. W takim wypadku sterowniki powinny przejść bez problemu. (Oczywiście mówię tu o sterowniku ze strony Nvidii) A jak ktoś chce szybkie pominięcie tego problemu na oficjalnych sterownikach to wyłączcie sprawdzanie podpisów na sterownikach i włączcie testmode bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON I to tyle żadnych dziwnych modyfikowanych sterowników Quote
TheStraight Posted February 25 Report Posted February 25 Po prostu wkleiłem link do źródła którego ty użyłeś do swojej paczki i tyle. Jak ludzie chcą używać to niech używają go od autora chociaż VACek likes this Quote
Kocurek Posted February 25 Author Report Posted February 25 15 godzin temu, TheStraight napisał(a): Po prostu wkleiłem link do źródła którego ty użyłeś do swojej paczki i tyle. Jak ludzie chcą używać to niech używają go od autora chociaż 17 godzin temu, TheStraight napisał(a): Oczywiście będąc uczciwym użytkownikiem nie polecam strony i pobierania jakiegokolwiek pliku a tym bardziej sterowników które były modyfikowane ponieważ mają dużo większą ingerencję w sprzęt i system niż wam się wydaje AD1. Prawdopodbnie nawet nie musicie nic klikać ani ustawiać wyłączenia sprawdzenia sterowników. Na pliku od sterownika wejdzcie we właściwości -> Podpisy cyfrowe -> Wybierzcie certyfikat -> Wyświetl a następnie zainstaluj i Komputer lokalny. W takim wypadku sterowniki powinny przejść bez problemu. (Oczywiście mówię tu o sterowniku ze strony Nvidii) A jak ktoś chce szybkie pominięcie tego problemu na oficjalnych sterownikach to wyłączcie sprawdzanie podpisów na sterownikach i włączcie testmode bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON I to tyle żadnych dziwnych modyfikowanych sterowników Zarówno link do poradnika NVIDIA z oficjalną metodą włączenia trybu testowego jak i link do repozytorium jest w poście #1, ale spokojnie - czytam z uwagą jakie jeszcze rady są i kolejne odkrycia. Podpowiem - można wgrać też starsze sterowniki Nvidia WHQL. Poszukaj jakie i wrzuć linki. Na coś się przydasz. Quote
VACek Posted February 25 Report Posted February 25 5 minut temu, Kocurek napisał(a): Zarówno link do poradnika NVIDIA z oficjalną metodą włączenia trybu testowego jak i link do repozytorium jest w poście #1, ale spokojnie - czytam z uwagą jakie jeszcze rady są i kolejne odkrycia. Podpowiem - można wgrać też starsze sterowniki Nvidia WHQL. Poszukaj jakie i wrzuć linki. Na coś się przydasz. Czemu jako Autor w locie edytujesz swój temat i palisz głupa, kolejna kwestia że to żaden poradnik a jawna reklama swojego poletka Quote
TRYTRYTYR Posted April 16 Report Posted April 16 ten problem został wielokrotnie zgłaszany nvidii, wypuścili bubel co nie działa i mają to w "Jestem Idiotą", monopol pełną gębą można rzec ZOTAC dla grafiki RTX3090 gaming tirnity na oficjalnej stronie również podaje rozwiązanie najprościej jest zainstalować ostatnie stabilne sterowniki jeśli dobrze pamiętam to wersja 474.11, nowsze wersje 475.xx oznaczone "security update" tak naprawdę dla większości użytkowników zbędne, nawet nie wiem czego dotyczą Quote
Kocurek Posted April 16 Author Report Posted April 16 2 godziny temu, TRYTRYTYR napisał(a): najprościej jest zainstalować ostatnie stabilne sterowniki jeśli dobrze pamiętam to wersja 474.11, nowsze wersje 475.xx oznaczone "security update" tak naprawdę dla większości użytkowników zbędne, nawet nie wiem czego dotyczą Dziękuję za podzielenie się opinią. Oczywiście - można wgrać stare sterowniki albo pobrać poprawiony przeze mnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dla systemu Windows 7. Wybór metody rozwiązania problemu pozostawiam Użytkownikowi - każda propozycja ma swoje plusy i minusy. Ja przygotowałem i wybrałem opcję z najnowszymi sterownikami 475.14 i z powodzeniem używam na swoim sprzęcie. Od siebie dodam jeszcze, że powyższy instalator wrzuciłem również na zagraniczne forum społecznościowe Win-Raid poświęcone m.in. modowanym sterownikom i instalator pobrało ponad 50 osób w ciągu 14 dni. Quote
Kalafiorek X Posted April 18 Report Posted April 18 W dniu 16.04.2025 o 12:56, Kocurek napisał(a): Dziękuję za podzielenie się opinią. Oczywiście - można wgrać stare sterowniki albo pobrać poprawiony przeze mnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dla systemu Windows 7. Wybór metody rozwiązania problemu pozostawiam Użytkownikowi - każda propozycja ma swoje plusy i minusy. Ja przygotowałem i wybrałem opcję z najnowszymi sterownikami 475.14 i z powodzeniem używam na swoim sprzęcie. Od siebie dodam jeszcze, że powyższy instalator wrzuciłem również na zagraniczne forum społecznościowe Win-Raid poświęcone m.in. modowanym sterownikom i instalator pobrało ponad 50 osób w ciągu 14 dni. SIemasz, to pójdzie na intelu czy będzie dedykowany iso ? robiłeś może win 10 ? bo przeglądałem ale nie ma iso Kocurek likes this Quote
Kocurek Posted April 18 Author Report Posted April 18 3 godziny temu, dve4w34w4wfdw napisał(a): SIemasz, to pójdzie na intelu czy będzie dedykowany iso ? Jeżeli pytasz o `[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]` to jest to wersja stworzona dla platformy AM5 - lista obsługiwanych chipsetów jest w pierwszej wiadomości. Wydanie nie było testowane na platformie Intel - z pewnością zadziałałby na 15 letnim Intelu i7 920, płyta główna Rampage 2 Extreme. 3 godziny temu, dve4w34w4wfdw napisał(a): (...) robiłeś może win 10 ? bo przeglądałem ale nie ma iso Początkowo planowałem stworzyć własną edycję Windows 10, ale postanowiłem zaryzykować i zacząć od Windows 11. Ryzyko się opłaciło – moje wydanie Windows 11 w Microsoft Store identyfikuje się jako Windows 10 2024, co już samo w sobie wiele mówi... Zachęcam, aby dać szansę mojej edycji Windows 11 LTSC TC. Moim zdaniem nie zawiedziesz się – w pełni obsługuje procesory AMD oraz Intela. Poniżej podaję link do tematu: Miej na uwadze również jedną istotną rzecz: Windows 10 w wersji konsumenckiej będzie oficjalnie wspierany tylko do końca tego roku (nie wliczając płatnego, rozszerzonego wsparcia). Microsoft prędzej czy później postawi na swoim i zakończy jego żywot – tak samo, jak wcześniej zrobił to z Windows 7, XP i starszymi systemami. Daj szansę mojemu wydaniu Windows 11 LTSC TC i zostaw opinię w dedykowanym temacie ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) – ten wątek dotyczy bowiem udostępnionych przeze mnie sterowników NVIDIA dla Windows 7, więc prosiłbym, abyśmy nie mieszali tematów bez wyraźnej potrzeby Nie wahaj się napisać, nawet jeśli Twoja opinia będzie krytyczna – każda jest dla mnie cenna. Dodam też, że rozważałem stworzenie własnego wydania Windows 10, ale jestem tak zadowolony z Windows 11 LTSC TC, że nie widzę już sensu. Styl „Mystic Jungle” towarzyszy mi na co dzień – używam tej edycji na swoim głównym komputerze, obok Windows 7. Mam trzy systemy operacyjne do wyboru przy starcie – trzecim jest Linux. Quote
Kalafiorek X Posted April 18 Report Posted April 18 3 godziny temu, Kocurek napisał(a): Jeżeli pytasz o `[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]` to jest to wersja stworzona dla platformy AM5 - lista obsługiwanych chipsetów jest w pierwszej wiadomości. Wydanie nie było testowane na platformie Intel - z pewnością zadziałałby na 15 letnim Intelu i7 920, płyta główna Rampage 2 Extreme. Początkowo planowałem stworzyć własną edycję Windows 10, ale postanowiłem zaryzykować i zacząć od Windows 11. Ryzyko się opłaciło – moje wydanie Windows 11 w Microsoft Store identyfikuje się jako Windows 10 2024, co już samo w sobie wiele mówi... Zachęcam, aby dać szansę mojej edycji Windows 11 LTSC TC. Moim zdaniem nie zawiedziesz się – w pełni obsługuje procesory AMD oraz Intela. Poniżej podaję link do tematu: Miej na uwadze również jedną istotną rzecz: Windows 10 w wersji konsumenckiej będzie oficjalnie wspierany tylko do końca tego roku (nie wliczając płatnego, rozszerzonego wsparcia). Microsoft prędzej czy później postawi na swoim i zakończy jego żywot – tak samo, jak wcześniej zrobił to z Windows 7, XP i starszymi systemami. Daj szansę mojemu wydaniu Windows 11 LTSC TC i zostaw opinię w dedykowanym temacie ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) – ten wątek dotyczy bowiem udostępnionych przeze mnie sterowników NVIDIA dla Windows 7, więc prosiłbym, abyśmy nie mieszali tematów bez wyraźnej potrzeby Nie wahaj się napisać, nawet jeśli Twoja opinia będzie krytyczna – każda jest dla mnie cenna. Dodam też, że rozważałem stworzenie własnego wydania Windows 10, ale jestem tak zadowolony z Windows 11 LTSC TC, że nie widzę już sensu. Styl „Mystic Jungle” towarzyszy mi na co dzień – używam tej edycji na swoim głównym komputerze, obok Windows 7. Mam trzy systemy operacyjne do wyboru przy starcie – trzecim jest Linux. Dziękuje za odpowiedz, sprawdzę i wyraże swoją opinie, czy planujesz stworzyć coś jeszcze poza win 11 ? Quote
Kocurek Posted April 18 Author Report Posted April 18 20 minut temu, dve4w34w4wfdw napisał(a): Dziękuje za odpowiedz, sprawdzę i wyraże swoją opinie, czy planujesz stworzyć coś jeszcze poza win 11 ? Dziękuję za zainteresowanie i docenienie moich prac. Obecnie w moim portfolio jest: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mógłbym rozważyć uzupełnienie kolekcji o Windows 10 - testowałem prototyp, ale porzuciłem jego rozwój na rzecz Windows 11, ponieważ nie znalazłem powodu uzasadniającego trzymanie się Windows 10, który za chwilę będzie wygaszany. Oczywiście po to jest forum i dyskusja - możemy rozmawiać i wymieniać się argumentami. Przetestuj najpierw Windows 11 LTSC TC - Windows 10 LTSC TC byłby bliźniaczo podobny. Quote
Recommended Posts