Janeo Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 Witam, Mam Win11 v. 24H2. Podczas instalacji MS każe się logować i nazwę użytkownika tworzy z części adresu mailowego (np. gbur@wp.pl daje wtedy w Users nazwę "gbur" :0(. Chcę to zmienić na taką nazwę użytkownika, jaką miałem w Win10. Oczywiście jak by się dało dodatkowo zmienić nazwę konta, to jeszcze lepiej. Próbowałem coś znaleźć w necie, ale ani w Panelu sterowania nie mam opcji zmiany nazwy konta, a już zmiana nazwy użytkownika wymaga wylogowania się (dalej więc nie mam pojęcia jak to przebiega), a komputer nie pozwala mi się wylogować. Znaczy, ja każę się wylogować, a potem żeby wejść to PIN -> znów zalogowany. Ale najważniejsza jest zmiana nazwy użytkownika. Czy ktoś wie jak to zrobić jakimś innym sposobem? Pozdrawiam Cytuj
stens Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 ppm na start "Uruchom" netplwiz zaawansowane > zaawansowane i tutaj wybierz swoją nazwę i zmień i reset 59 minut temu, Janeo napisał(a): Ale najważniejsza jest zmiana nazwy użytkownika. FILAGOL lubi to Cytuj
Janeo Opublikowano 10 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 No za proste żeby było skuteczne, nic z tego nie wyszło. Instrukcje w necie wymagają zmian z rejestrze Cytuj
stens Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 32 minuty temu, Janeo napisał(a): nic z tego nie wyszło. Coś źle robisz. To zaloguj się na konto lokalne i nazwę zmienisz. Cytuj
BartAcid Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 Jak instalujesz W11 to na pierwszym ekranie z logo windows jaki zobaczysz, naciskasz shift + F10, w oknie konsoli wpisujesz oobc/bypassnro i potwierdzasz enterem. Nie potrzebujesz żadnego logowania, internetów i innych pierdoł. Masz konto lokalne, z nazwą jaką podasz. A jak chcesz konto MS to się pogódź z nazwą lub zmień email. Jak niechcesz reinstalować, to poszukaj sobie jak utworzyć konto lokalne w W11 i dojdziesz do tego samego. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
Conradus Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 Też bym zmienił po swojemu z tego co Microsoft kazał ;-) Tylko,że nie można zmienić nazwy folderu a w rejestrze nie ma mojej nazwy użytkownika jak to jest podane w pierwszym linku. Cytuj
BartAcid Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 Aż tyle masz rzeczy powiązanych z twoim obecnym profilem? Ciężko utworzyć nowego użytkownika i przegrać wszystkie katalogi, po czym starego po prostu wykasować. Po cholerę się boksować z rejestrem. Można, ale roboty jest sporo, a o błąd łatwo. Conradus lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi