Skocz do zawartości

Jak zmienić nazwę użytkownika w Windows 11?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam Win11 v. 24H2.

Podczas instalacji MS każe się logować i nazwę użytkownika tworzy z części adresu mailowego (np. gbur@wp.pl daje wtedy w Users nazwę "gbur" :0(.  Chcę to zmienić na taką nazwę użytkownika, jaką miałem w Win10.

Oczywiście jak by się dało dodatkowo zmienić nazwę konta, to jeszcze lepiej. Próbowałem coś znaleźć w necie, ale ani w Panelu sterowania nie mam opcji zmiany nazwy konta, a już zmiana nazwy użytkownika wymaga wylogowania się (dalej więc nie mam pojęcia jak to przebiega), a komputer nie pozwala mi się wylogować. Znaczy, ja każę się wylogować, a potem żeby wejść to PIN -> znów zalogowany.

Ale najważniejsza jest zmiana nazwy użytkownika.

Czy ktoś wie jak to zrobić jakimś innym sposobem? Pozdrawiam

Opublikowano

Jak instalujesz W11 to na pierwszym ekranie z logo windows jaki zobaczysz,  naciskasz shift + F10, w oknie konsoli wpisujesz oobc/bypassnro i potwierdzasz enterem. Nie potrzebujesz żadnego logowania, internetów i innych pierdoł. Masz konto lokalne, z nazwą jaką podasz. A jak chcesz konto MS to się pogódź z nazwą lub zmień email. ;)

Jak niechcesz reinstalować, to poszukaj sobie jak utworzyć konto lokalne w W11 i dojdziesz do tego samego.

Opublikowano

Aż tyle masz rzeczy powiązanych z twoim obecnym profilem? Ciężko utworzyć nowego użytkownika i przegrać wszystkie katalogi, po czym starego po prostu wykasować.

Po cholerę się boksować z rejestrem. Można, ale roboty jest sporo, a o błąd łatwo.

Conradus lubi to