HansVoralberg Posted January 31 Report Posted January 31 Cześć. Zacznę od początku. Posiadam stację roboczą HP Z220 z legalnym Windows 10, niestety (a może stety ) nie można na nim zrobić upa do Win 11 (nie spełnia warunków). Dlatego zbierając podzespoły, zmontowałem sobie nowego kompa i tu pojawia się problem. Zainstalowałem z pendrive Windows 10 Pro (taki miałem na Z220), MS zaproponował mi aktualizację do 11, którą zrobiłem i... dup... Mam zainstalowaną 11 na nowym kompie, ale aktywacja nie trybi , z tym kluczem (legalnym) z Z220. Na naklejce (na starej obudowie) mam klucz z napisem: Windows 10 Pro OA. W czym problem i jak temu zaradzić? Może się da jakoś "zalegalizować" (w końcu jest legalny) ten klucz w nowym kompie z Windows 11? Dziękuję Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] daj screena co tam masz HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 10 minut temu, Patryk.P napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] daj screena co tam masz Laik pyta: Na starym Z220 , czy na nowym ? Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 a na tym nowym ten kluczyk do dychy załapał tak? w sensie musiałeś mieć chyba 10 aktywowaną LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted January 31 Report Posted January 31 Robiłeś sobie aktualizację czy czystą instalację na tym nowym. Zrób czystą instalację Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 Teraz, LAGUNA napisał(a): Robiłeś sobie aktualizację czy czystą instalację na tym nowym. Zrób czystą instalację Ja też się pogubiłem niech autor to opisze LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted January 31 Report Posted January 31 @HansVoralberg Jak byś sobie robił czystą instalację to ewentualnie jest tam opcja zmień klucz produktu i wpisz ten co masz. Ale na razie nie mące, Quote
zdzisiek24 Posted January 31 Report Posted January 31 Tak ... i cała rodzina będzie jeździć na jednym prawie jazdy. ▼ Licencja OA ... trza poczytać. Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 Ten sam klucz, ten z Z220. Instalacja czysta, na nowym kompie. Po instalacji Win10 , nie było, że wymaga aktywacji. Czy był aktywny? Nic nie wskazywało, że nie był. Problem(?) pojawił się po aktualizacji do 11. Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 zrób tak zainstaluj win10 (aktywuj kluczem) i walnij 11-stkę Quote
LAGUNA Posted January 31 Report Posted January 31 15 minut temu, zdzisiek24 napisał(a): Tak ... i cała rodzina będzie jeździć na jednym prawie jazdy. Też się da . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 18 minut temu, Patryk.P napisał(a): zrób tak zainstaluj win10 (aktywuj kluczem) i walnij 11-stkę Jest to myśl. Spróbuję Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 Godzinę temu, Patryk.P napisał(a): zrób tak zainstaluj win10 (aktywuj kluczem) i walnij 11-stkę Po czystej instalacji (10) mam komunikat, : System Windows... Kod błędu: 0xC004F213 Po próbie aktywacji kolejny błąd. Rozwiąż problemy, każe zalogować się do konta MS. Co robić? Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 3 minuty temu, HansVoralberg napisał(a): Po czystej instalacji (10) mam komunikat, : System Windows... Kod błędu: 0xC004F213 przejdź do zakładki aktywacja i ręcznie aktywuj 2 minuty temu, Patryk.P napisał(a): przejdź do zakładki aktywacja i ręcznie aktywuj to się zaloguj jak tego wymaga HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 3 minuty temu, Patryk.P napisał(a): przejdź do zakładki aktywacja i ręcznie aktywuj ? Mam takie coś: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 7 minut temu, Patryk.P napisał(a): przejdź do zakładki aktywacja i ręcznie aktywuj to się zaloguj jak tego wymaga Zalogowałem i nic. Nie mam żadnych urządzeń... 8 minut temu, Patryk.P napisał(a): przejdź do zakładki aktywacja i ręcznie aktywuj to się zaloguj jak tego wymaga Pojawiło się coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 W dniu 31.01.2025 o 22:21, HansVoralberg napisał(a): ? Mam takie coś: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zalogowałem i nic. Nie mam żadnych urządzeń... Pojawiło się coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a na tym 1-szym kompie masz go aktywowanego tym key'em HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 1 minutę temu, Patryk.P napisał(a): a na tym 1-szym kompie masz go aktywowanego tym key-em Tak i tam jest wszystko git Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 Teraz, HansVoralberg napisał(a): Tak i tam jest wszystko git nie można na 2 tym samym kluczem HansVoralberg and LAGUNA like this Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 3 minuty temu, Patryk.P napisał(a): nie można na 2 tym samym kluczem No to się wyjaśniło Jakieś wyjście? Zaktualizować do 11 i szukać, tu na forum, rozwiązań "alternatywnych"? LAGUNA likes this Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 W dniu 31.01.2025 o 22:34, HansVoralberg napisał(a): No to się wyjaśniło dezaktywuj na tym pierwszym windows'a/kup kluczyk HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 32 minuty temu, Patryk.P napisał(a): wywal na tym pierwszym windows-a/kup kluczyk 1. Jeśli tam usunę ( format?), to tu przejdzie pozytywnie i się aktywuje ? 2. Czy jakaś zaufana strona, z wyjątkiem MS, jest godna polecenia? Widziałem stronki z kluczami za 4,5 zł i za 49 zł. 3. Czy dopisek przy kluczu OA nie oznacza, że jest on przypisany(?) do sprzętu, np płyty głównej? Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 27 minut temu, HansVoralberg napisał(a): 1. Jeśli tam usunę ( format?), to tu przejdzie pozytywnie i się aktywuje ? 2. Czy jakaś zaufana strona, z wyjątkiem MS, jest godna polecenia? Widziałem stronki z kluczami za 4,5 zł i za 49 zł. 3. Czy dopisek przy kluczu OA nie oznacza, że jest on przypisany(?) do sprzętu, np płyty głównej? Tak jak z tamtąd wywalisz klucz powinno być git HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted January 31 Author Report Posted January 31 1 minutę temu, Patryk.P napisał(a): Tak jak z tamtąd wywalisz klucz powinno być git Wywalę, czyli co, format, czy *dezaktywacja? * Programem, jakaś komenda? Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 30 minut temu, HansVoralberg napisał(a): Wywalę, czyli co, format, czy *dezaktywacja? * Programem, jakaś komenda? dezaktywacja 30 minut temu, HansVoralberg napisał(a): Wywalę, czyli co, format, czy *dezaktywacja? * Programem, jakaś komenda? Z neta: Open a command prompt as an Administrator. Enter slmgr /upk and wait for this to complete. This will uninstall the current product key from Windows and put it into an unlicensed state. Enter slmgr /cpky and wait for this to complete. This will remove the product key from the registry if it's still there. Enter slmgr /rearm and wait for this to complete. This is to reset the Windows activation timers so the new users will be prompted to activate Windows when they put in the key. LAGUNA and HansVoralberg like this Quote
Patryk.P Posted January 31 Report Posted January 31 15 minut temu, LAGUNA napisał(a): wysłałem mu to samo w formie tekstowej HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted February 1 Author Report Posted February 1 11 godzin temu, Patryk.P napisał(a): wysłałem mu to samo w formie tekstowej Jest jakiś czas, po którym, można instalować na nowo , z tym kluczem? CZY wystarczy "wyrejestrować", usiąść do drugiego kompa i działać? Quote
LAGUNA Posted February 1 Report Posted February 1 12 godzin temu, HansVoralberg napisał(a): Kod błędu: 0xC004F213 system Windows poinformował, że na urządzeniu nie znaleziono klucza produktu. bo miałeś ten sam klucz na obu komputerach ,a można tylko na jednym. (to odnośnie tego komunikatu) 18 minut temu, HansVoralberg napisał(a): CZY wystarczy "wyrejestrować", usiąść do drugiego kompa i działać? Instaluj na czysto 11-nastkę powinno być OK. HansVoralberg likes this Quote
HansVoralberg Posted February 2 Author Report Posted February 2 Niestety, żadna z powyższych metod nie zadziałała. Może, to jednak klucz przypisany do kompa? Ale to nic Zainwestowałem w klucz do 11 Pro. Wszytko chodzi. Dziękuję za pomoc Zawsze to jakieś nowe doświadczenie LAGUNA likes this Quote
Patryk.P Posted February 2 Report Posted February 2 57 minut temu, HansVoralberg napisał(a): Niestety, żadna z powyższych metod nie zadziałała. Może, to jednak klucz przypisany do kompa? Ale to nic Zainwestowałem w klucz do 11 Pro. Wszytko chodzi. Dziękuję za pomoc Zawsze to jakieś nowe doświadczenie Cieszę się, że udało się rozwiązać jakoś ten problem LAGUNA likes this Quote
Recommended Posts