rafjen1212 Posted January 25 Report Posted January 25 Witam, posiadam Windows 11 i mam ciągły problem z paskiem narzędzi. Będę wdzięczny za poradę, gdzie w ustawieniach mogę dopasować, aby okienka, które przesuwam po ekranie, nie zasłaniały paska narzędzi. Dodam od razu, że opcja personalizacja/pasek zadań/zachowania paska zadań/ oraz "odznaczona" opcja automatycznie ukrywaj pasek zadań nie pomaga. Wszędzie, gdzie szukam podpowiedzi, pisze, aby wyłączyć te opcje. U mnie jest wyłączona, a jednak nadal wszystkie okna po przesuwaniu po ekranie zasłaniają ten pasek. Czy jest na to metoda? Będę wdzięczny za podpowiedź. Quote
TheStraight Posted January 25 Report Posted January 25 Paska narzędzi? W sensie tytułowego paska okna czy paska z menu start? Quote
rafjen1212 Posted January 25 Author Report Posted January 25 pasek narzędzi ,który leci przez cały ekran u dołu. Wydaje mi się , ze jest to tytułowy pasek Quote
TheStraight Posted January 25 Report Posted January 25 Chodzi o ten? To pasek zadań LAGUNA likes this Quote
rafjen1212 Posted January 25 Author Report Posted January 25 chyba źle nazwałem. Chodzi o pasek zadań 2 minuty temu, TheStraight napisał(a): Chodzi o ten? To pasek zadań [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dokładnie Quote
LAGUNA Posted January 25 Report Posted January 25 a on przypadkiem się Tobie nie chowa? Może to chodzi o auto ukrywanie. Quote
rafjen1212 Posted January 25 Author Report Posted January 25 Teraz, LAGUNA napisał(a): a on przypadkiem się Tobie nie chowa? nie. Jest po prostu zakrywany w momencie gdy np. przesuwam jakiekolwiek otwarte okienko w dół [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
rafjen1212 Posted January 25 Author Report Posted January 25 2 minuty temu, LAGUNA napisał(a): a wyłącz to okienko Widok zadań. nic nie zmieniło. Próbowałem już zmieniać te opcje ale dalej to samo w sumie teraz odkryłem jedną rzecz. Posiadam 2 ekrany. na głównym ekranie 1 pasek zadań jest zakrywany. Na 2im ekranie pasek zostaje na wierzchu. czy można jakoś ustawić aby na obu ekranach było to samo? Quote
LAGUNA Posted January 25 Report Posted January 25 Hm czy to zadziała [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
zdzisiek24 Posted January 25 Report Posted January 25 A próbowałeś magii? ... zrobić go przezroczystym np. za pomocą Translucenttb. Quote
rafjen1212 Posted January 25 Author Report Posted January 25 10 minut temu, LAGUNA napisał(a): Hm czy to zadziała [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki za tego linka. Przeczytałem wszystko jednak nadal to samo. Pasek zadań zostaje zakrywany na głównym ekranie, a na dodatkowym jest ok. dziwne trochę. możliwe ,że nie ma takiej opcji 6 minut temu, zdzisiek24 napisał(a): A próbowałeś magii? ... zrobić go przezroczystym np. za pomocą Translucenttb. właśnie spróbowałem i nie pomogło. Quote
LAGUNA Posted January 25 Report Posted January 25 6 minut temu, rafjen1212 napisał(a): właśnie spróbowałem i nie pomogło. ze sklepiku pobrałeś sobie? zerknij jeszcze co mówią tutaj ale wydaje mi się że nici z tego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted January 25 Report Posted January 25 A spróbuj tak ppm na start i wbierz "uruchom" wpisz cmd, i uruchom jako administrator, Wklep polecenie: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth To polecenie skanuje podstawowe pliki systemu operacyjnego, aby sprawdzić, czy działają nieprawidłowo i spróbować je naprawić. Następnie uruchom narzędzie sprawdzania plików systemowych sfc /scannow to polecenie skanuje wszystkie pliki systemowe w systemie Windows, w tym pliki chronione. No i restart kompa. Quote
Recommended Posts